Sveriges bråkigaste kvinna

INRIKES. Riksdagsledamot Elsa Widding har väckt stor uppståndelse sedan valet, när hon nu hoppar av från Sverigedemokraterna så beskrivs det som en framgång för Liberalerna och utbildningsminister Mats Persson (L), som kritiserat Widding i hårda ordal.

Elsa Widding Bild: Privat

Frågan är nu vilka långsiktiga konsekvenser och eventuella konflikter mellan de två partierna det leder till. – Det betyder också att regeringspartierna potentiellt förlorar ett mandat i riksdagen, där de har tre mandats övervikt.

Skulle Widding och en liberal avstå från att stödja regeringen i en omröstning kan vänstersidan vinna. Blir det två liberaler är förlusten ett faktum.

Även riksdagsledamot Kjell Jansson (M) saknas i riksdagen efter en sexskandal där han hotas av åtal för sexköp. Jansson är arbetsbefriad med full lön 73.000 kronor i månaden.

-Pettersson som har haft Elsa Widding som favorit undrar vad som hänt. Uppenbart har det skurit sig mellan Sverigedemokraternas ledning och Elsa Widding av något skäl och jag har bara hört Elsas version. SD-ledningen är tyst.

Är det SD som gör fel, eller gör Elsa Widding skäl för titeln Sveriges bråkigaste kvinna?

Sedan undrar jag om det inte är dags att ändra reglerna så att den som lämnar sitt parti även lämnar riksdagen och ersätts med nästa lediga på valsedeln. Alternativt att vi inför personval.

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

57 thoughts on “Sveriges bråkigaste kvinna

 1. Elsa lyckades inte avstyra Nuon-affären, och det kostade svenskarna skjortan.

 2. Tänk, det fanns en tid ett skämt när man kallade dyckert för folkpartister.

  Anledningen var att de hade så litet huvud. Folkpartist eller liberal, de har fortfarande lika små huvuden!🤭

 3. I det här fallet är ju inte Åkesson mycket bättre än Löfvén. För han ville ju inte heller omge sig men kollegor som var klyftigare än han själv.

  9
  1
  • @Clas: Vad blir det istället? Sossarna? Eller AfS? Vänstern applåderar dig i båda fallen.
   SD har hanterat det osnyggt men Elsa hade inte behövt lämna partiet, det är också ett svek mot dem som röstat på SD men inte specifikt Elsa.

 4. Mats Persson (L) borde få en smäll på fingrarna för oskicket att kasta pejorativa uttalanden gentemot en så kallad allierad.
  Att t.o.m gå så långt att kalla Widding för förintelseförnekare borde räknas som åtalbart förtal! En jävulskt härskar teknik för att tysta Widdings sökande efter faktisk sanning vilket i detta fall gällde pharma.

  28
  1
 5. (SD 20%) borde ha stöttat Elsa Widding och sedan satt sig ned med henne och diskuterat situationen.

  Nu är det (L 4%) som verkar styra Sverige. Tidigare var det (MP 4%) som styrde och resuntatet ser vi tydligt i form av FOLKUTBYTE och ökad KRIMINALITET tillsammans med ENERGIFATTIGDOM!

  2026 måste det till något nytt! Inget av de 8 riksdagspartierna verkar ta de etniska svenskarnas parti.

  ÄVEN HÖGST DOMSTOLEN FÅR ANSES ISLAMISERAD SOM ÖVRIGA RÄTTSINSTANSER

  17
  1
  • @sala: även Elsa själv har ett ansvar. Hon verkar ha agerat i affekt. Hon hade behövt ta ett par dagars time out innan hon blev vilde.

 6. Vad har Jönsen Mats Persson för belägg för att Elsa Widding på något sätt skulle stödja
  förintelsen, om han eller hans parti har någon heder i kroppen, så utvecklar han sitt
  sinnesslöa resonemang? Men det är nog att förvänta sig för mycket av en feg krake!

  26
  1
  • @Tony. Allt som har med förintelsen att göra blir galet, verkar det. Det enda som i sammanhanget hade med förintelsen att göra är att en av antivaxxarna på konferensen jämfört någon vaccineringskampanjs biverkningar med förintelsen. Det skrev Expo om och kallade personen ”förintelseföringare”. Helt adekvat benämning och samma sak som när Åsa Romson jämförde Medelhavet med Auschwiz.
   Men i många medier har detta förringande av förintelsen sedan blivit både att Elsa (som inte ens uttalat sig om förintelsen) stödjer förintelsen och att hon förnekar den. Så in i helskotta idiotiskt alltihop.

 7. Elsa är fin och intelligent. Förr säkert väldigt vacker. Måtte hon gissla och plåga SD för sitt svek mot henne, men gärna rösta lika i vissa beslut.

  12
  1
 8. Jag har lärt mina söner att gå och titta på våra stenar från 700-talet till 1100-talet. Det som sägs är enkelt och kort, för det var svårt att skriva i sten.

 9. Inget parti går ut och försvarar enskilda ledamöter som umgås med ifrågasatta grupperingar. Hade hon haft ett bättre nätverk inom partiet kunde enskilda partimedlemmar uttala sitt stöd för henne.
  Widding borde ha haft mer omdöme och känsla för vad som är bra eller mindre bra när hon engagerar sig i diskussioner och konferenser idag som riksdagsledamot samt deltar i exempelvis SwebbTV.
  SwebbTV har ballat ur sedan pandemin och hoppat rakt ner i något kaninhål som de hittade då.

  Nu får hon stå sitt kast. Vad hon kunde gjort var att ta upp detta med partiledningen och de i sin tur kunde tagit det med Liberalernas partiledning. Men istället väljer hon den dramatiska vägen genom att lämna SD.

  Detta friskriver dock inte Liberalernas Mats Persson som skulle gett fan i att kommentera andra partiers riksdagsledamöters engagemang och komma med korkade slutsatser och anklagelser utan att ens veta vad det är han pratar om. Persson är uppenbarligen inte ett statsråd man kan lita på och det enda han har lyckats med nu är att irritera en stor del av det största partiet inom Tidöavtalet som hela den regering som han är statsråd i baseras på. Om Persson hade ett problem med Widding skulle han tagit upp det med SD:s partiledning, inte stå och snacka skit samt förtala ett samarbetspartis ledamot i media. Så jävla mediakåt ska man inte vara som minister även om man är liberal.

  17
  12
 10. Elsa W. är ingen politiker och kan inte det (sjuka) spelet inom politiken. Mitt förtroende för henne som forskare är orubbat!
  Tror att hon drevs av ett rättspatos när hon konstaterat den vansinniga agendan hos globalistmaffian och ville med emfas korrigera galenskaperna!
  Hon kommer inte att svika. Men – politik är nog inte hennes grej. Politiker är ett pack som utan att tveka sticker kniven i ryggen på vem det vara må – för att “vinna” en fördel.
  Sicket djävla “yrke”!

  42
  • @mangubben: fast hon är ju politiker.

   Hon sitter i landets högsta lagstiftande församling och har därmed ett mycket stort ansvar gentemot väljarna. Att hon blir stött av att en idiotisk folkpartist går all in med Goodwins lag duger inte, det är ju inte ens en politisk fråga som gör att hon lämnar partiet. Hon borde suttit still i båten. Politik ör tyvärr mycket bajskadtning. Särskilt från vissa partier.

 11. Liberalerna försöker beslå henne med judehat och antisemitism. Detta visar hur förbannat svaga och värdelösa de är i sin retorik. För hon har icke sagt ett endaste ord om Judar, eller några andra folkslag. Bara människor med en svag begåvning, som IQ <= 75 köper narrativet. Min bror är ganska svag i sinnet, och köper allt vad han läser i DN. Det kan vara saker som människans extremt skadliga utsläpp av koldioxid, det dåliga med att äta rött kött från däggdjur och hela harangen. Han är väldigt noga med att skylla sin diet på att han tror att han får ont i sina leder genom att äta rött kött.

  Jag invände att om vi blev sjuka av att äta rött kött, då borde evolutionen sett till att vi tål det, eller att vi ändrat kosten.

  30
 12. Hon är självständig, intelligent, kunnig och utbildad, samt ifrågasätter vissa dogmer, det skaver nu helt plötsligt i partiet som en sten i skon, i samarbetet med liberalerna.

  Observera, att jag icke är Putinist, eller att jag skulle älska Ryssar över allt, eller överhuvudtaget.

  Många av mina förfäders gårdar och hus blev nedbrända av Ryssar, och den saken glömmer jag icke.

  24
 13. Alla de gamla partierna var nog bättre förr, på 70-talet, och kanske en bit in på 80-talet, även liberalerna (fp), innan de blev smått vansinniga allihop, och drabbades av PK-sjukan!

  Alla har de haft sina nydanande dårar, ALLIHOP, och idag verkar Ebba Busch, ha tappat greppet tycker jag!

  29
 14. Elsa Widding, må vara Sveriges bråkigaste kvinna, men liberalerna, är Sveriges bråkigaste parti! T o m NMR, Afs och yttersta vänstern, är en västanfläkt, vid en jämförelse!

  Elsa, HAR varit missgynnad i SD, sen hon kom in i riksdagen, och nu har hon tröttnat! Det är ganska självklart tycker jag! Och nu fick hon nog!

  Sen tror jag det kan bli mycket bra i riksdagen, med henne som vilde där! Hon är då mer fri att säga vad hon vill, och kan vara precis exakt så radikal hon vill vara!

  Generellt, tror jag bara det är bra med vildar i riksdagen! De är uppfriskande, och livar upp! Och debattklimatet, blir ju högre för dem, när de inte har en partipiska som viner!

  36
  1
   • Jag tycket kurd-vilden var högst närvarande! 🙂 Och det tror jag Elsa Widding också kommer att vara! Fast på ett betydligt mer positivt vis! För Elsa Widding, är en mycket kompetent person! Hon kommer INTE att spilla några chanser!

    51
   • Och frånvarande, BORDE DE INTE VARA!

    De borde ta vara på sina ypperliga chanser, att få gehör, eller åtminstone uppmärksamhet, för det som de brinner för!

    DRÖMLÄGE, för dem tycker jag!

    19
   • Jag håller med Pettersson. Dessutom är det ett demokratiskt problem, då väljarna blir av med ett mandat för ett part som de röstat på till förmån för ett mandat som representerar ingenting mer än personen själv, vilket inte blir fungerande politik. Särskilt inte inregeringsställning.

 15. Om denna regering skulle spricka är jag helt säker på att det är på grund av Liberalerna,
  den enda ljusning i ett sådant läge blir att vi slipper se dessa vingelpettrar för väldigt lång
  tid framöver, vem behöver ett L där ett statsråd för att visa att han finns angriper en
  person med kunskaper i ett annat parti, som i många sammanhang visat sin duglighet,
  till skillnad mot honom själv, att han dessutom är ute och cyklar i sitt omdöme om Elsa
  imponerar inte!

  68
 16. Mats Persson bär sig åt som den lilla skvallerbyttan som springer till fröken och skvallrar att pojkarna är stygga. Sedan kan man undra hur i h**** man kan låta vänsterextrema STASI-EXPO styra samhällsdebatten.

  78
 17. Det retar säkert SD att ingen i ledningen är ens NÄRA Elsa Widdings antal personkryss i valet. Med tanke på alla personkryss, så är hon att betrakta som “personvald” och kan stanna mandatperioden ut i Riksdagen.

  Det parti som Elsa inför nästa val ansluter till, lär få 10000-tals extra röster.

  83
  1
   • Sossarna, kanske, i vissa frågor! Vissa mer pragmatiska frågor, gällande miljön, men också andra frågor, är ju möjligt!

    Ta vindkraften te x! Ja, SD, jag vet, men det är möjligt framöver att hon och SD tycker olika, eller hur?

    1
    5
   • Jag talar bara om möjligt utfall, INTE vad jag vill ska ske, vilket naturligtvis är att stötta SD, om de inte gör något alldeles tokigt! Och vem vet, det kanske kan ske det också!

  • Svammel-Roland, ha du någon dokumentation på att Elsa Widding fick fler personkryss än SD:s ledning. Jimmie Åkesson fick enligt mina uppgifter flest personkryss av alla i hela landet oavsett parti. Totalt fick Åkesson över 385.000 personkryss i landet.

   https://www.dn.se/sverige/akesson-mest-kryssad-av-valjarna-dadgostar-pa-andra-plats/

   Jag hittar inte Widding i topp på någon lista i något län, men jag kanske ser dåligt. Elsa kom trea på SD:s lista i Stockholms kommun. Det är det enda.

   https://resultat.val.se/protokoll/protokoll_Val_20220911_00_RD.pdf

   5
   15
  • @Roland. Det finns inget parti som kommer släppa in henne, annat än AfS. Det säger jag inte för att jag stödjer det utan för att jag fattar hur politik funkar. SD var hennes chans och nu ör den förbi. Hon får bli medarbetare på Swebbtv eller något i den stilen, när mandatatet är slut. Tragiskt.
   Dåligt spelade kort av både SD och Elsa.

 18. Två superkontroversiella ämnen var nog ett för mycket. Hon skulle hållit sig till klimatet och energin. Det är bara det ett övermäktigt lass att dra.

  Men i grunden är det naturligtvis fel att man inte får partiets stöd när andra partier kallar en för förintelseförnekare mer eller mindre.

  Dessutom felciterar många debattörer och journalister Expo som skrev förintelseförringare och inget annat. Rätt stor skillnad på att jämföra med förintelsen mot att säga att den inte ägt rum. Och det är ju för övrigt inget som Elsa ens uttalat sig om utan.

  33
  2
 19. Har gillat Widding. Blev lite snopen när hon gick med i SD, trodde inte hon var politisk. Men något är det som skurit sig. Som sagt. Vill också höra version två av detta. Är ju inte bara en som träter

  27
  • Du har redan hört utbildningsministerns version. Han borde ställas inför konstitutionsutskottet. Det borde vara något för SD att ta tag. En regeringsmedlem som förtalar en riksdagsledamot. Det är skamligt.

   57
   1
 20. Sverige ska inte ta hela ansvaret för jordens undergång inom 5-10 år. Miljöalalarmisterna tror/vill att om Sveriges 10 miljoner invånare tar kostnaden att leva med noll fossila utsläpp inom 5-10 år så går inte jorden under. Smaka på den meningen och gråt gärna en skvätt över det gränslösa vansinnet. Vart tog försiktighetsprincipen vägen? Den princip där man inser att för Sverige är nyttan försumbar i förhållande till de extrema kostnaderna. Det är inte bra att SD svek att försvara Elsa Widding mot Liberalernas Mats Perssons fula påhopp. Widdings nyfikenhet och kunskap att tolka de vetenskapliga siffrorna, som ligger bakom FN:s miljörapporter och viljan att förklara dem är unika och välgörande. Till skillnad mot EU:s och riksdagens godtyckliga klimatpropaganda med viljan att bromsa samhället och göra folket helt beroende av staten och politikerna. Jag kan även tycka att Liberalernas Mats Persson och Bengt Westerberg “förorenat” kraftfullt i det blå skåpet. Mats Persson borde blivit ombedd att lämna riksdagen på obestämd tid och anmälas för grovt förtal.

  71
  • Sveriges landyta är 0,14% av vår jords totala landyta! Sverige kan inte påverka klimatpåverkan eller miljön ett smack!!

   17
 21. Mats persson, en liten sketen politikerpajas i ett litet sketet opolitligt politiskt parti. Han borde hålla käften o kyssa Elsas fötter. Sen borde sd stötta henne o ge pösmunkens inkomptenta politikergäng en spark i valfritt ömtåligt ställe

  74
 22. Det kan var en uppgörelse mellan SD och Elsa särskilt då Elsa säger att hon i riksdagen ska stödja SD utom i sina hjärtefrågor. Elsa får slåss mot klimatdårarna, alla vindkraftstöntar och försöka stoppa att omröstningen nästa år om WHOs makt förhindras så att vi får behålla vår demokrati.

  67
 23. “I brist på egna framgångar får man glädjas åt andras motgångar”. Mycket passande för det ryggradslösa fjantpartiet (L). Men hur kan man tycka att det är något positivt om ifrågasättandet minskar eller helt uteblir ? Risken för förhastade och helt galna beslut, blir ju helt uppenbar. Att endast befolka sin organisation med ja-sägande nickedockor tillför ju inget substantiellt innehåll. Det är våra olikheter som för utvecklingen framåt.
  Endast skygglapps-försedda dumskallar ignorerar de enorma kunskaper som Elsa besitter. Hon kan verkligen bidra till att varna för alla fallgropar.
  Elsa är ingen bråkmakare, utan en stor Tillgång för oss alla !

  87
 24. Ett litet skit parti som L borde hålla snattran o kan inte svenska folket slänga ut dom tillsammans med C o Mp, totalt meningslösa partier

  95
  • Det vore ju bra för oss svenskar, men våra skitpolitiker är inte intresserade av oss….

   26
  • Är liberalerna regeringens sårarsle likt mp var tidigare?
   Finns det nån liberal man kan lita på annat än att de är opolitliga o lutar mot vänstersidan på ett lismande olustigt sätt?

   40
   • L är helt klart denna regerings MP. Det mesta av det som har eller kommer att gå dåligt under denna mandatperiod kommer bero på L. Kom ihåg att inte straffa SD för det.

    28
  • NOPE och det är ju inte bara SD som lägger synpunkter på vad SD´s ledamöter gör/driver utan fastmer dreven från etablissemanget i övrigt….. och SD säger inte ifrån….. märkligt vaxsöder där ja, SD där ja, osså att man inte har läst IPCC´s rapporter kanske inte ens den PK sammanställningen…. nog trodde jag att man iaf borde vara läskunnig om man sitter i riksdagen FÖR OM KLIMATET ÄR DET ABSOLUT VIKTIGASTE I VÄRLDEN NUMER… varför pyssla med annat trams….

   6
   33
   • Har du läst alla IPCC´s rapporter från början till slut? Eller går du på hörsägen?

    12
    1
   • Jag är besviken på SD för att de inte ställde upp på Widdings sida! De inom den “relationskorrumperade” s.k. Riksdagen som drev en “förtalskampanj mot denna skärpta kvinna kan väl knappast tillhöra den s.k. “Meritokratin” i vår PK-infekterade “sandlåda” (som borde omnämnas som “Riskdagen”)?. De som varit drivande i denna “förtalskampanj” tillhör väl de “Inkluderades” skara? SD – visa för tusan lite ryggrad!

Kommentera