Har Brasilien, Indien och Kina övergivit Ryssland?

UKRAINA. Det har varit ännu en omröstning i FN:s generalförsamling om att fördöma den ryska aggressionen mot Ukraina. Flera länder som tidigare lade ned sina röster fördömer nu Ryssland, bland annat Kina, Indien och Brasilien. Länder som tillsammans med Ryssland ska hota väst med BRICS i världshandel. Det ser tunt ut bland Rysslands vänner.

-Pettersson ser att det bara är Belarus, Nicaragua, Nordkorea och Syrien som stödjer Ryssland. Fina polare Putin har.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Har Brasilien, Indien och Kina övergivit Ryssland?

 1. Ja man kan nog påstå att Kina Indien och Brasilien är fullständigt ointresserad av att delta i Putins krigföring!!!
  Dessa länder är intresserade av att få del i det välstånd övriga värden har genom handeloch dyligt..
  Historiskt har har krigbara kostat och oftast är det förloraren dom kämpar på det efter att allt är förstört.
  Och det kommer troligen att ske samma sak här Ryssland kommer att förvandlas till en rykande ruin ! Och Putin KGB och andra dogmatiska figurer bräns på torg i städerna !! Den stora frågan är hur sattelitstater kommer att agera . Och det är en fara i det bara .. man måste alltså hoppas på en bättre mental förmåga i dessa sattelitstater och belarus set ju inte särskilt bra ut

 2. FN fyller ändå ingen positiv funktion längre (fredsbevarande).
  Deras ‘information” vilseleder bara folket från de riktiga problemen vi står inför.
  Relationen mellan BRICS länderna är för mig en “icke fråga”.
  Det som istället skrämmer mig är att både FN och EU:s ledare har övergivit den Europeiska urbefolknigen till förmån för främlingar från Mena länderna
  (femte kollonare).
  Vi står på randen till inbördeskrig och även ett eskalerande världskrig.

  20
  46
 3. En liten undran bara, hur var frågan ställd?
  Som man frågar får man svar brukar det heta.

  12
  37
  • Mikael, givetvis får man svar som man frågar och nu frågade FN vilka som fördömer Rysslands aggression mot Ukraina precis som vid tidigare omröstningar. Tidigare har Indien, Kina och Brasilien lagt ned sina röster. Inte ens Iran ställer upp på Ryssland, det är du och några till Mikael…

   34
   11
 4. Den här gången hade antalet länder som inte röstade för ett fördömande ökat till hela 71 stycken.
  Vid tidigare omröstningar så har antalet länder som inte röstade för ett fördömande endast varit 51 respektive 50 stycken.
  Antalet länder som INTE fördömer Ryssland har alltså ÖKAT med 20 stycken.

  19
  57
  • Håkan, du letar efter det berömda halmstrået…

   Brasilien, Indien och Kina mot.
   Sydafrika nedlagd.
   Ryssland för.
   Det går bra för BRICS…

   34
   10
  • Ryssland kommer att vinna därför att dom använder fängelselnterner.som kanonmat i början av kriget.
   Dom sparar elitförbanden till slutet
   av kriget.
   Dom slipper på detta sätt att i framtiden försörja skitfolket.
   Det är den Ryska taktiken

   Vi i Sverige gör tvärt om.
   Vi bygger nya pensionat åt våra gäster.
   Det kallas kriminalvård.

   15
   43
   • Bortsett då från att de spenderade alla sina elitförband för ett år sedan.

    27
    8
 5. Det verkar som även de “svenska” fascisterna/islamisterna börjar vackla i sin övertro på att fascism/islamism/rasism är något gott.

  Skönt så men nu är det viktigt att vi demokrater sluter leden och hjälper Ukraina för att det är även vår frihet som står på spel.

  50
  15
  • Jag förstod att de 4 återstående fascisterna/islamisterna/rasisterna skulle ge tummen ned. VARFÖR FLYTTAR NI INTE TILL ERA DRÖMLÄNDER?

   36
   13
  • Deras ledamot var väl med någon hora på ett hotellrum eftersom han uppenbarligen inte var i plenisalen.

   6
   2
 6. Så stormakten Eritrea har övergivit ryssland, har drullputte glömt att skänka en tanker full med olja till den lokala diktatorn före omröstningen, eller krävs det mer nuförtiden?

  52
  12
  • Tidigare var väl valutan Mercedeslimousiner, men Mercedes vill inte ha rubel.

   37
   9
 7. BRICS länder: Brasilien, Ryssland, Indien, Kina, (China) Syd Afrika. Intressant markering/ändring mot Putin. (Ryssland)

  51
  10
 8. What´s in it for me spelar roll….. och inget rörande “kriget” har ändrats…. mer än att Ryssland fortsatt vinner….. kanske för mycket t.o.m. för de flesta länder. Sedan behöver man inte vara så klipsk för att inse att pang är dumt, väldigt dumt, …. också dumt att kritisera länder som har jordens största militär. Irak, Vietnam, Libyen, Syrien osv osv….. det får också konsekvens….. Om länder röstade efter vad som är rätt skulle USA´s militära insatser runt om i världen fördömts så ordentligt att USA inte fått fler röster än Ryssland i denna “klia varandra på ryggen” verksamhet…. 1 miljon döda i USA´s ogrundade anfall på Irak…… mest Irakier……utan grund…… WMD fanns ju inte… i Irak väl…. embryon eller mer fanns i Ukraina…. 30+ lab…. vars verksamheter flyttats lite hit och dit…. verkar, rykten, att det finns sådant i Sudan osså….. jaa, ur minnet i världen, typ 50 nivå 4 och typ 400 nivå 3 lab….. Vem drar gränsen mellan WMD och hälsobringande saker….. vet man ens up front var den gränsen går? A.K.A Wuhan….. ?? Kina, Tibet, ?? One child doctrine…., OSV för att inte nämna det kommunismen gjort…..

  18
  61
  • Björn, kan du skriva dina kommentarer på svenska, utan förkortningar, massa punkter och antydningar? Jag förstår inte vad du menar.

   41
   7
   • Pettersson, om jag förstår bjornwiklund rätt så försöker han hålla sin fascistiska fana så högt han bara kan. ONDSKAN har hans ledstjärna. TERROR är hans verktyg.

    29
    10

Kommentera