Elsa Widding lämnar Sverigedemokraterna

INRIKES. Elsa Widding är energiexpert med flera ledande befattningar bakom sig i stora energibolag. Hon verkade bl.a. som expert i Regeringskansliet med ansvar för Vattenfall under den förra borgerliga regeringen. Idag är Elsa Widding riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Elsa Widding

Gränsen har passerats, jag lämnar SD…

Om Elsa Widding på bloggen…

-Pettersson tycker Elsa Widding behövs och undrar om hon inte ger upp lite för lätt, men jag är inte medlem i SD och har ingen insyn…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Elsa Widding lämnar Sverigedemokraterna

  1. Det här var inte bra
    att Sd inte går in och försvarar Elsa
    Det är en av de mest kompetenta som de haft.
    hur skall de nu kunna stå för framtida kärnenergi i fortsättningen
    Skäms på er

    28
  2. Ja, hon blev ju av med rollen som SD:s miljöpolitiske talesman, och får inte leda utskottet! Så SD verkar ha avpolliterat henne, redan tidigare! Dålig stil tycker jag, när det var därför hon blev invald! Så detta med liberalernas nedsvärtande av henne, och SD:s nonchalanta beteende, blev väl för mycket för henne!

    31
  3. 349 mandat… S+MP+V+C 176 mandat, SD+M+KD+L + EW 176 mandat plus 1….. kallas vågmästare eller ett underbart förhandlingsläge…. tills vidare….. sedan kan ju fler inse att SD inte är värda att företräda längre….. min gissning är att detta kan bli en lustig dans….. vid ett extraval kan man ju kamma ur lite löss ur de flesta partier…… kanske reformera SD iaf……

    11
    2
  4. SD´s roll som blåslampa verkar nu definitivt vara över. Snarare lydig knähund. Efter att vid varje val ha ökat sitt väljarstöd, så har man nu av egen dumhet påbörjat dödsspiralen mot avgrunden. Att den förträffliga Elsa nu lämnar partiet är bara ännu en indikation på SD´s nya ambition att hellre rätta in sig i ledet än att bita ifrån. Detta var nog tyvärr sista spiken i kistan och början till slutet.

    55
    4
    • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
      messkalle skriver:

      Först blev jag ledsen att min röst var bortkastad. Men sen när jag insåg att hon kan vara kvar i Riksdagen som politisk vilde, vilket ger henne total yttrandefrihet. Hoppas Elsa blir som jag tror och att läser Pettersson.

      19
  5. Min respekt för politiker som sitter kvar i riksdagen eller annan vald församling efter att de lämnat sitt parti är Noll (0.0). Därmed är min respekt och förtroende för Widding totalt bortblåst.

    8
    63
  6. Ja det är tråkigt . Det vore ju bättre att kasta ut den där liberala donna som kallar sig för miljöminister.
    Bara oldern på henne säger att den kunskaps bas hon har är igentligen bara propaganda . Produserat av floskel innom Miljöpartiet!! Elsa har ju åtminstone en forskningsprinnsip i stället för den religiösa försäljning taktik som miljö mupparna kör med man får alltså problem med energiförsörjning och inflation och sjutningar om man från går vanligt sunt förnuft därförsäljning är huvudsaken

    44
    1
  7. Bra att hon stannar i Riksdagen. Behövs nån fristående vettig kunnig person som inte bara sjunger med i den fanatiska klimathysterin.

    81
    2
  8. Så synd att inte SD försvarar sin värdefulla energiexpert för sånt skamligt förtal. Sverige skulle gå bättre utan Liberaler i dess nuvarande form. Sverige kan behöva nyval eftersom det inte går att lita på regeringen beträffande energin. Jag förstår inte det eviga tjatet om att vi behöver mer vindkraft. Då måste man jämsides bygga ut planerbar el med stora turbiner, som kan balansera den opålitliga vindkraften. Vindkraften har nog sällan betalt sina egna kostnader och den backup den kräver av planerbara elkraftkällor. När vindsnurrorna tjänat ut efter ca: 10-15 år måste de rivas och bytas ut. Det betyder väl evigt pågående rivning och nybyggnad av uttjänta vindkraftverk. Mycket stora arbetsresurser och kostnader med förhållandevis liten effekt. Lätt tillgänglig och tillförlitlig el-energi är väl hjärtat i ett demokratiskt teknik- och industrisamhälle.

    82
    1
  9. Nu när SD behandlat en kvinna illa så gör inte ens MSM medierna någon större notis om könet.
    De verkar helt enkelt ligga på samma linje i denna fråga (karaktärsmörda Elsa) .

    Jag önskar Elsa Widding all lycka i sin nya roll som ”politisk vilde”. 👍🙏💜.

    94
    3
  10. Om man deltar i och beblandar sig med kufar som är putinister, antivaxxare och framför en del stolliga konspirationsteorier så blir det svårt att bibehålla en trovärdighet.
    Sorgligt att det har blivit så här Elsa skulle ha ägnat sig åt energin. Hon behövdes verkligen som motvikt till vindkraftslobbyn.
    Att PS med Erika Bjerstedt i spetsen skulle gå in för att karaktärsmörda en som inte skriker halleluja i klimatkyrkan är lika klart som amen i kyrkan.
    Sorgligt är det verkligen men Elsa var väl inte gjord av det hårda virke som krävs för att gå emot PK etablissemanget som understöds av hela PS.

    33
    21
  11. Jag tror det är så att om man får 12% av rösterna i en valkrets så kommer man in i riksdagen. Om Elsa bildar ett parti och ställer upp i några valkretsar så tror jag hon får mer än 12% och blir då kvar i riksdagen även efter nästa val.

    58
    3
  12. Att kritiken kommer från en okunnig Jöns i Det som kallar sig folkpartiet är inte konstigt,
    därför ligger dom och ballanserar över Riksdagsspärren hela tiden.
    Att ha kunskaper och erfarenheter av en branch är inga meriter hos dom styrande
    i samhället man ska va lite halvdum och hellre snacka en massa ovidkommande skit
    för att bli accepterad där.

    Det är mycket märkligt att man inte tar nytta av Elsa Widdings kunskaper, men kunskaper är tydligen inte eftersträvansvärt i den regeringen heller. Konstigt?

    Men att låta en lotsasexspert som Erica Bjerström få lov att tugga sina teser i media
    fullt ut som lika gärna kunde komma direkt från den så kallade klimatpanelen det
    sväljer tydligen regeringen med. Denna Erica Bjerström vågade inte ta en direktsänd
    debatt med Elsa widding i TV. Men enligt E:W skulle den spelas in så att klipp o
    klisteergänget skull kunna ändra om innehållet så att det passade, detta trots att dom
    dagligen sänder direktsända debatter, med personer med rätt åsikter? Säger en hel del,
    inte lätt att möta kunskapen öga mot öga, därför får pladdermajan E.B som inte har kunskaper om klimat fortsätta sina sagoberättelser. Svagt av SD att inte stödja Elsa!

    103
    1
  13. Bra beslut av Elsa !
    SD är inte som 2010.Nu ett svikarparti.
    Jimmie är en skitstövel som inte stöttade Elsa mot drevet.
    Hoppas SD gå i graven.

    48
    21
    • Ja Ponnsan62, där har du mycket gemensamt med sosseriet, mediesverige med mera. Vad skulle nyttan av SD i graven vara menar du? Du tror att mikropartiet AfS skulle ta över? Glöm det, det blir bara mer sedvanligt sosseri.

      Själv misstänker jag att Elsa, även om hon säger en del bra grejer, är en rejält knepig typ. Hon ger det intrycket i sina videor, stel, innantilläsande och träig. Hon kanske passar bättre som ingenjör än som politiker? Synd i och för sig men man måste vara realist. De borde kunna ha henne som rådgivare, expert i energifrågor.

      18
      38
  14. Jag och min hustru röstade SD och kryssade Elsa. Nu gör vi också slut med SD och fortsätter med vårt förakt för Liberala ministrar och nu även för fegisar i SD:s partiledning.

    Tacksamma för att Elsa stannar i riksdagen.

    88
    8
  15. Beror det på att (SD 20%) beter sig som ett 2% parti utan visioner och ansvar mot sina väljare???

    Inget av det som jag röstade för verkar angeläget att åtgärda som tex

    – återvandring
    – stopp för ytterligare migration (ukrainarna undantagna)
    – kriminella utlänningar skall utvisas automatiskt
    – inga svenska medborgarskap innan 15 års boende i Sverige utan brott
    – stopp för all form av islamisering
    – kärnkraft som prio 1
    – dubbla straff för kvinnofridsbrott
    – den som inte vill integrera sig skall skickas tillbaka
    – …..

    VAD HÄNDE MED PARADIGMSKIFTET????

    82
    6
    • Till skillnad från 2% partier måste SD förhålla sig till politikens realiteter. SD har inte egen majoritet, så enkelt är det. Dessutom har du L som en förutsättning för att blocket med SD skulle vinna, du vet vad L är va? Smygsossar. Klart det går trögt.

      Men alla korkade människor som tror de avhjälper detta genom att INTE rösta på SD nästa val är ju mer än lovligt korkade och vänsterextremisternas och sossarnas bästa vän. Slänga röster på mikropartier som inte kommer in i riksdagen är precis vad de önskar sig i julklapp.

      33
      11
      • Lrs, under nästa 10 år bestämde ett 4% parti allt i Sverige så varför skulle INTE ett 20% kunna sätta ner foten på allvar? EXTRAVAL är bättre än sansandet för de pratglada goda och naiva verklighetsförnekarna.

        Ett EXTRVAL skulle kunna formulera följande frågor

        – för eller emot fortsatt invandring av analfabeter
        – för eller emot islamisering
        – för eller emot kärnkraft

        28
        3
  16. Så tråkigt att en så viktig kompetens som Elsa nu lämnar.
    Gör er röst hörd: skriv till Sverigedemokraterna på deras hemsida, kanske vill de lyssna på sina väljare?

    27
    2
    • Elsa har varit alldeles för ärlig och det går inte ihop med politik. Dessutom ENORMT mycket mer kunnig är alla andra stollar i riksdagen. Hon är som ett Excel-ark i huvudet, alla data bara rinner ur henne när hon pratar.
      Men att inte SD står upp för henne gentemot utbildningsministern, som inte skaffar sig korrekta data utan går på vad Expo säger på en tweet, det är dåligt.

      78
      1
      • Om man verkligen vill få till en politisk förändring av samhället måste man också rösta på ett parti som vill någonting.
        Det är helt uppenbart att SD:s nuvarande partiledning inte har de ambitionerna längre, finns förstås bra folk där under men listan på bra företrädare som uteslutits/ självmant hoppat av börjar bli oroväckande lång.
        Widding, Richthoff, Alfson, Ekeroth, Kasselstrand, Ahl, Mikael Jansson etc, alla i min mening bra politiker som verkligen velat landet väl ,människor som inte satt sin egen personliga vinning främst utan som varit i politiken för att göra landet bättre.
        Idag ser jag bara AfS som det enda parti som verkligen vill rädda landet, tyvärr röstade bara omkring 0,2% av befolkningen på dom.
        Förövrigt hoppas jag ett Elsa fortsätter att upplysa svenska folket om de lögner som såväl politiker som media basunerar ut.

        43
        5
    • Då det nu verkar stämma så blir jag djupt besviken på SD ledningen som inte kan ställa sig bakom en sån som Elsa Widding. Jag kommer ju naturligtvis fortsätta rösta på dom. Vad finns annat? Men Widding är en kvinna med kunskap och lite djävlar anamma. Står för sin åsikt. Har inte hängt med om det senaste. Läser ju inte vanlig media, slutade titta på nyheter på TV. Men vad jag fattat är det något med Expo. Är de så förbannat rädda för de där. NJA! Något luft är det.
      Stå på dig Elsa. Jag ser väl dig på swebtv.

      38
      1
  17. Att vettiga människor lämnar SD är mycket allvarligt. Kan förstå att klokt folk inte orkar vara med i denna förbannade lekstuga där idiotin härskar….

    92
    3
    • Ledsamt Elsa,men jag kan förstå dina synpunkter till fullo.När man blir så grovt och fult påhoppad och tystnaden är total från dom man trodde man hade stöd och support ifrån så då tackar man för sig och lämnar och går.Än en gång visar det sig att kunskap inom sina ämnen är meningslöst inom politiken.Speciellt på Ministerposter.Det har vi ju sett många exempel på.Jag önskar Elsa all framgång fortsättningsvis.Hon var uppenbarligen för kompetent för att få vara med i den falska och lismande politiska sandlådan.Tystnadskulturen var inte hennes ”grej ”….

      55
    • Till att börja med så borde hon stämma utbildningsministern för förtal. Kan tänka mig att det skulle bli en stor och mycket uppmärksammad händelse.

      26

KommenteraAvbryt svar