Putin sparkar generaler efter motgångar i Ukraina

UKRAINA. Rysslands president Vladimir Putin uppges ha gjort sig av med två toppgeneraler efter motgångar under invasionskriget mot Ukraina. En av dem – Rustam Muradov – var ansvarig för katastrofoffensiven mot den lilla gruvstaden Vuhledar där Ryssland rapporteras ha lidit svidande förluster. 

En annan general, Alexander Zhuravlyov, tvingas gå i pension, rapporterar Sky News

-Pettersson är inte militär men jag tror att Rysslands misslyckanden beror på någon som sitter högre upp en generalerna. Denne någon har överskattat sin egen förmåga samtidigt som han underskattat motståndaren.

Putin har misslyckats medan Joe Biden har lyckats

***

TIDIGARE 2023-02-16 Ryska förmågan ifrågasätts efter fiasko i Vuhledar – hel elitbrigad förlorad

UKRAINA. Den ryska stridsförmågan är starkt ifrågasatt efter den senaste tidens fiaskoartade insatser i striderna om staden Vuhledar, skriver New York Times.

Rysk stridsvagn utan torn

Rapporter från slagfältet gör gällande att Ryssland förlorat en hel elitbrigad och att en annan blivit kraftigt decimerad. Enligt ukrainska uppskattningar förlorade ryssarna 130 militärfordon, däribland 36 stridsvagnar, under bara en vecka.

De stora förlusterna i Vuhledar visar på cynismen hos den ryska ledningen, säger den brittiske försvarsministern Ben Wallace.

Antingen så lever presidenten och militärledningen inte i verkligheten, eller så struntar man i den. Eller så bryr man sig helt enkelt inte om hur många av deras egna medborgare som skickas till döden, för att inte tala om folket de försöker förtrycka, säger Wallace.

Institute for the study of wars senaste rapport

Enligt uppgift ska elitbrigaden ha bestått av 5 000 soldater

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Putin sparkar generaler efter motgångar i Ukraina

 1. Gefreiter (korpral) Hitler skulle lära generalerna hur man sköter ett krig. Vi vet hur det gick. Ibland upprepar sig historien.

  22
  4
 2. Det vore bättre att Putin tog livet av sig. Att sparka generaler hjälper knappast. Felet sitter högre upp…..

  29
  7
 3. Finns det några generaler kvar att sparka ? Finns kanske nån duktig vicekorpral att sätta in.

  32
  9
  • Ha,ha! De är iallafall med dekorerade än en normal julgran. Vilka patetiska figurer!

   29
   6
   • Information om Muratov är redan ett faktum på Wikipedia.
    Vem behöver MSM mediernas propaganda längre?

    I april 2023, mitt i den ryska invasionen av Ukraina , avlöstes Muradov inofficiellt från sitt kommando efter en serie misslyckade ryska attacker nära den östra ukrainska staden Vuhledar , känd som slaget vid Vuhledar . Dessa attacker resulterade i anmärkningsvärt höga förluster för de ryska väpnade styrkorna och förlusten av över 103 utrustningsdelar, inklusive 36 stridsvagnar. [4]

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rustam_Muradov

    8
    24

Kommentera