Putin har misslyckats medan Joe Biden har lyckats

UKRAINA. Den ryska federationens president framställer sig och verkar vara en handlingskraftig man medan USA:s president Joe Biden verkar vara en svag och halvsenil åldring. I verkligheten verkar det vara tvärtom.

Bild från SVT Play

När Vladimir Putin invaderade Ukraina den 24 februari 2022 hade han fyra mål. Putin har inte lyckats uppfylla ett enda. När Putin höll ett tal till nationen tidigt på morgonen den 24 februari listade han upp fyra mål för Rysslands ”speciella militära operation”.

 1. Invånarna i Donbass skulle skyddas
 2. Ukraina skulle avmilitariseras
 3. Ukraina skulle avnazifieras
 4. De ”som begått blodiga brott” skulle ställas inför rätta.

Punkt 1: Invånarna i Donbass har inte skyddats, tvärtom. Städer har förvandlats till grushögar och männen i Donetsk och Luhansk har tvångsinkallats och stupat i tusentals.

Punkt 2: Ukraina skulle avmilitariseras men Ukraina har aldrig varit så militariserat som nu.

Punkt 3: Ukraina skulle avnazifieras, det målet var omöjligt från början eftersom det inte fanns något att avnazifiera.

Punkt 4: De som begått blodiga brott är mest ryssar och dom tänker knappast Putin ställa inför rätta.

Joe Biden och Vladimir Putin Bild Youtube Fox News

USA var säkra på att invasionen skulle komma och varnade sina europeiska allierade och Ukraina om det. Många ledare i Europa var skeptiska. USA satte också upp fyra mål före kriget.

 1. Ingen direkt militär konflikt mellan USA:s militär och Nato, och Ryssland.
 2. Begränsa konflikten inom Ukrainas geografiska område.
 3. Förstärk och behåll Natos enighet.
 4. Förstärk Ukraina och ge dem resurserna att utkämpa kriget.

Punk 1: Har lyckats.

Punkt 2: Håller hittills.

Punkt 3: Ett viktig mål för Putin var att splittra Nato och EU. Han har inte lyckats, banden inom Nato och EU är starkare än på länge.

Punkt 4: Ukraina är starka, dels på grund av egen rustning och utbildning sedan Ryssland ockuperade Krim år 2014 men framförallt genom hjälp från USA och övrig västländer.

-Pettersson säger att det enda vi vet är att kriget inte är över än och krig går sällan som planerat, så vi får se, men hittills har Putin misslyckats totalt medan den skröplige och gaggige Biden har lyckats.

För övrigt väntar jag på ytterligare ett svenskt paket med vapen och humanitär hjälp till Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Putin har misslyckats medan Joe Biden har lyckats

 1. Diktator Putin är väl överbefälhavare. Hur länge kan han skylla sina misslyckanden på andra och annat?

  18
  12
 2. Putin buter ut Generaler och befälhavare oftare än Putin byter skjortor, så bra går
  det nog inte med kriget,

  17
  10
 3. Biden är den störste Ledaren i hela världen , Någonsin.

  Även när han gör på sig i byxorna.

  8
  13
 4. Vad har Biden lyckats med?
  Jo han lyckades att fuska till sig USA:s allra högsta ämbete.
  En brottslig gärning som borde förpassa honom till fängsligt förvar istället för till Vita Huset!
  Han är en skam för demokratin och han spottade mer än hälften av USA:s invånare rakt i ansiktet!
  Biden är även en stor säkerhetsrisk, för USA och för hela världen, en krigshetsare av rang.
  Och han utnyttjar -precis som sin son Hunter- Ukraina för sina livsfarliga experiment.
  Biden bär också inddirekt skulden till kriget i Ukraina, om Trump som rättmätig president fått sitta kvar så har det aldrig blivit något krig!
  Biden är en extrem socialist och dom vet vi ju av bitter erfarenhet vad dom är kapabel att ställa till med.
  Det finns naturligtvis mycket att säga om honom, men jag stoppar här, kan bara konstatera att han är en tvättäkta skurk och skitstövel.

  67
  72
 5. Att manipulera i Kreml är enklare än att agera för påhittade imperiedrömmar.

  9
  20
 6. Ja, om du tycker att Ukrainas samarbete med NATO har gett något positivt till folket i Ukraina så…

  Jag tycker att Sovjetunionen 1963 var kloka som inte stenhårt höll på sin rättighet att sätta atomvåpen på Cuba. Vi behöver inget världskrig.

  Ta och läs vad du själv skrev på bloggen 2014.

  45
  16
  • Så Putler har rätt att anfalla Ukraina på grund av samarbete med NATO? Vilka andra länder som samarbetar med NATO anser du att Putler har rätt att anfalla?

   29
   29
   • Obama var en god fredlig president. Med Nobells fredspris i bakfickan bombade han Afghanistan, Iraq, Libyen, Pakistan, Somalia, Syria och Yemen. Det är så en fredskämpe strider.

    Trump var en fegis som hade respekt för människors liv. Bara avslutade krig. Det värsta var att han till och med höll fred med Russland. Fy fy fy !!!

    65
    10
   • Putin är också god och fredlig, eftersom han bara krigar och mördar befolkningen i ett grannland som han vill ta över. Hans regim är även ansvarig för bombningar bl.a i Syrien och massor av övergrepp mot befolkningen i ett flertal länder i Afrika, samt en del smutsigt grymma överfall på flera f. d. sovjetstater.
    Ingenting att snacka om m. a. o.

    16
    31
   • Turks can attack Cypern! USA can attack anyone! Israel can kill Palestinians! Better take care of your own problems in your country! You ll be the first AllahAkbaristan country in Scandinavia!

  • Chrusjtjov var smart nog att inse att Sovjetunionen skulle aldrig vinna ett kärnvapenkrig mot USA 1963 och tog därför det utsträckta förslaget att plocka bort robotarna från Kuba i utbyte mot att USA plockade bort sina medeldistansrobotar i Italien och Turkiet samt lovade att inte invadera Kuba.
   Detta gjorde Castro vansinnig eftersom han ville ha kärnvapenrobotarna på plats och när de togs bort efter en förhandling över hans huvud där han inte fick vara med och bestämma.

   Detta är väl ett av de få avtalen som Sovjet faktiskt höll men det kan bero lika mycket på att Castro var sur på Moskva en bra tid efteråt. När de blev kompisar igen var medeldistansrobotar på Kuba ingen större idé eftersom båda parterna hade större mängd interkontinentala kärnvapenrobotar och ballistiska robotubåtar.

   17
   5
  • Håller helt med.
   Har 100% förståelse för att USA inte kunde acceptera Sovjetiska baser på Kuba precis som jag har 100% förståelse för att Ryssland inte kan acceptera NATO i Ukraina.
   Hade Sovjetunionens ledare på 60-talet agerat som västvärlden gör nu skulle kanske ingen av oss ha levt idag.

   18
   11
   • Din logik haltar. Det är en stor skillnad på att placera kärnvapen robotar och att placera trupp och konventionella vapen i ett annat land. När Sovjetunionen placerade trupper på Kuba senare brydde sig inte USA.
    Så nej, det är inte samma sak.

    8
    2
 7. drullputte har istället utfärdat amnesti för eventuella brott, något som varit en lönsam affär för hans korrupta officerskår. Den genomsnittlige sibiriern får offra sina söner i puttes krig

  31
  21
  • Det enda som Putte skulle kunna avsätta att attackera Gotland med är taktiska kärnvapen, alltså mindre kärnvapen mellan en och 100 kiloton sprängladdning. Dessa kan slå ut upptill 2 km yta. Det innebär att inte ens om Putte brände av ALLA sina taktiska kärnvapen skulle det utradera Gotland. Och då har vi inte ens börjat titta på vilka han faktiskt fortfarande har bärenheter till eftersom Ukraina har redan hittat rester av kryssningsrobotar och semiballistiska (Iskander) robotar som egentligen är avdelade till kärnvapenladdning i Ukraina där de ersatt kärnladdningen med en betongklump. Vilket innebär att dessa laddningar skulle inte ens kunna avfyras mot Gotland.
   Dessutom har inte alla ryska taktiska kärnvapenladdningar några bärenheter kvar utan dessa måste i sådana fall tillverkas från grunden.

   Då undrar du varför Putte inte skulle blåsa av några strategiska kärnvapen på Gotland? Enkel matematik, USA och Ryssland har 1550 strategiska kärnvapenladdningar kvar vardera. Om Putte blåser ett par på Gotland så väger det strategiska läget över till USA:s sida eftersom de mål som dessa robotar egentligen skulle slå ut i USA, Storbritannien eller vad det nu är inte längre är hotade.

   16
   12

Kommentera