Medvedev: Vi står troligen på randen till världskrig

UTRIKES. Det är troligt att världen befinner sig på väg in i ett tredje världskrig. Det säger det ryska säkerhetsrådets vice ordförande Dmitrij Medvedev i samband med en konferens i Moskva, skriver Reuters. Han varnar också för att risken för en kärnvapenkonfrontation ökar.

Vladimir Putin och Dmitrij Medvedev

Världen är sjuk och står troligen på randen till ett nytt världskrig, säger Medvedev som samtidigt säger det är möjligt att undvika.

Uttalandet kommer parallellt med att en chef vid det ryska utrikesdepartementet, Vladimir Jermakov, säger till den ryska nyhetsbyrån Tass att risken för en militär konfrontation mellan Ryssland och USA ”växer stadigt”. Det skriver Sky News.

Under gårdagens möte i FN:s säkerhetsråd fördömde generalsekreteraren António Guterres den förödelse som den ryska invasionen av Ukraina orsakat.

-Pettersson säger att ex-presidenten Medvedev är en av de värsta krigshetsarna så han borde veta att eftersom Ryssland började kriget så blir det fred om Ryssland slutar kriga…

Några uttalanden av Rysslands ex-president Dmitrij Medvedev

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Medvedev: Vi står troligen på randen till världskrig

  1. Clown med mindervärdeskomplex som får gå i skuggan av Putin.

    Enligt någon förvrängd logik tror han och hans följe att sådana uttalanden gynnar Ryssland.

    21
    6
  2. Förstår inte varför Ryssland gapar över mer land? Dom har ju aldrig fått ordning på dom
    stora områden dom redan har??

    38
    10
  3. Att Ryssland skulle gå ut i världskrig i det skick dom befinner sig nu vore nog mycket förödande.
    Ryssland skulle bli helt utslagna för lång tid framöver.
    Vore i och för sig bra att få slut på eländet en gång för alla.
    Och Medvedev är ju gravt hjärnskadad sedan tidigare, men trots det gapar han och hotar hej vilt.
    Tragiskt land Ryssland och dess ledare.

    48
    14
  4. Det var väldigt vad Medveved har tuffat upp sig, han framstod närmast som en MES
    dom åren han lekte president, nu verkar han tuffare än Putin, eller han tror att han blir
    Putins efterträdare?

    45
    14
  5. De största förlorarna kommer att bli Ryssland om detta slår in. Putin liknas vid Hitler och Medvedev Lavrov hans knähundar kan liknas vid Göring Himmler Goebbels.

    52
    18
  6. “Vi står troligen på randen till världskrig.” Det räcker med att ”Rysspacket” lämnar Ukraina och Krim återlämnar / återuppbygger det de raserat genom sitt invasionskrig så är den faran eliminerad !

    48
    18
  7. Medvedev: ”Vi står troligen på randen till världskrig.”

    Nå, men det låter ju jättetrevligt. Herr Pettersson och andra krigshetsarna verkar ha lyckats bortom alla förväntningar med sina krigshetsande – eller hur? Och varför?

    Bara för att ledarna i ett korrupt och urfattigt östeuropeisk land tyckte att det var en bra ide att gå med i Nato, fast de visste mycket väl att ryssen med sina tydligt uttalade ”röda linjer” skulle alldrig inte låta det ske.

    Så, Ukraina-situationen gick åt helvete och krigshetsarna som borde nu fatta att DE är också själv fundamentalt skyldiga till Ukrainas pågående förstörelse, ja dessa krigshetsare hetsar nu för kärnvapenkriget ! och påstår att ryssarnas kärnvapen är nog jättedåliga och ingenting att oroa sig för. Nåja, ryssarna har ha haft sitt ”dooms day”-maskine fungerande ändå sedan 1985 och jag vågar inte lita på att den inte fungerar idag.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Hand

    Pettersson säger: att ex-presidenten Medvedev är en av de värsta krigshetsarna så han borde veta att eftersom Ryssland började kriget…

    Jag säjer att: utan herr Petterssons och andra globalistiska krigshetsarnas uppmaningar hade Ukraina stått ensam inför kriget, och ensam Ukraina hade vikit efter att ha tänkt mer noggrant om de verkligen ville ta risken om ett förödande krig.

    Så, grattis krigshetsarna

    ps. FEL KRIGAT

    34
    78
    • Granne, tack för att du tror jag har så stor betydelse.

      ”Jag säjer att: utan herr Petterssons och andra globalistiska krigshetsarnas uppmaningar hade Ukraina stått ensam inför kriget”

      Granne, du som är så duktig. Om det gott som Putin trodde och Ukraina förlorat på 3-4 dagar. Tror du verkligen det blivit lugnt då eller vad hade varit Putins nästa mål?

      Georgien? Belarus? Estland, Lettland, Litauen? Polen eller kanske Suomi?

      Putin har enligt Putin historiska rättigheter till dessa länder och andra.

      Bra krigat granne!

      64
      25
      • Imperierna som tar över många _motvilliga_ länder märker alltid att det kostar mer än det smakar.

        Tänk, under det kalla kriget när ca. 15% av Rysslands BNP gick åt militären och resten för imperialismen utomlands. Till slut hade ryssen inte ens råd med vattentoaletter och kvinnorna horade sig för några strumpbyxor och jeans. Ryssen säkerligen fortfarande minns att härskande över motvilliga länder fungerade inte på längden.

        Herr Pettersson, du vet väl att jag är inte emot dödande av dom onda ockuperande ryssar. Det är det sättet att kriga och risken för eskalering, som jag är kritisk till för att…
        1) om det nu är antalet dödade ryssar som till slut får ryssen att åka hem OCH
        2) om Ukrainas förstörelse har redan kostat nu mer än 1000 miljarder dollar OCH
        3) hittills har kanske bara 100 tusen ryssar blivit dödade DÅ,

        … kan vi räkna att ta livet av en genomsnitt ryskt soldat i Ukraina har kostat 10 miljoner dollar i förstörelse för landet. Det är inte kostnadseffektivt ! En dödande kula kostar endast en dollar och en handgranat 20 dollar, men problemet är att under detta frontalkrig är det svårt att distribuera dessa åt ryssen.

        Centralt i mitt ”rätt” sätt att kriga mot ryssen hade varit att erbjuda 1 miljon dollar belöning för varje ryssdödande attack i Ukraina som kan bevisas med en video. Belöningarna hade kunnat betalats ut av en privat företag i Pentagon USA och pengarna för dessa belöningar hade kunnat vara lånade till Ukraina av USA/EU.

        Tänk själv, om det skulle finnas en sådan belöning för dödande av ockuperande ryssar i Sverige – kanske skulle även herr Pettersson vara villig att planera en lagom attack mot ockupanter? Visst skulle de fungera. Så i princip hade Ukrainas regering kunnat sticka iväg genast efter utlysande av dessa belöningar.

        Med 100 miljarder dollar i utlovade belöningar hade man kunnat köpa 100 tusen dödande attacker och resultatet hade blivit kanske 150-200 tusen dödade ryska soldater. Och det bästa i detta hade varit att dom fattiga tungt beväpnade ryska fångar hade börjat attackera och döda varandra för att få dessa miljoner. Så, i längden hade ryssarna förlorat båda Krim och dom öst-ukrainska områden och helt utan risk för kärnvapen-eskalering.

        9
        34
      • Nej ! Det är Ryssland som kommer att förlora stort !!
        Den stora frågan är vilka stater kommer Ryssland att dra ned i förstörelsen ? Ukrainas problem är det överskott på folk Putin har ?? En obalans på 3 mot 1 ! Men ukriana har ju lyckats hålla dödligheten hög i rysska armen ! Det trots den framfarte Putins pojkar haft i civilbefolkningen. Så när kriget går över till ryskt territorium så borde dom ruska döds siffror skena vilket gör att Putin och staten Ryssland upphör att existera ?

        7
        3
  8. Nu har dom hittat ett bio-labb med mycket mycket mycket farliga smittsamma bakterier enligt tidningen Expressen. Vem som äger detta bio labb framgår inte.
    Tog inte Wallenberg hem sina bio labb från Ukraina sist?

    27
    58
    • Du med flera tror tydligen att Ryssarna inte sysslar med biovapen, lugn bara de kommer snart att släppa sådant i Ukraina.

      43
      17
  9. Allt elände började med att de imperialistiska fascisterna i Ryssland tog för givet att de hade rätten att förtrycka, förinta och förslava ett broderfolk som de bott granne med under decennier.

    Så vem är skyldig till den ONDSKA och TERROR som de två dvärgarna släppt ut???

    FASCIST RYSSLAND!!!!

    Och de kommer att få stå till svars inför resten av mänskligheten om de trycker på knappen!!!

    Vem kommer i framtiden vilja umgås med de fascistiska krigshetsarna som gång på gång hotar mänskligheten som en gång Hitler gjorde?

    Inte ens KINA kommer att vilja se världen i spillror. Islamisterna ser det väl som befogat då de kommer till himmelen som martyrer. Nordkoreanerna fattar nog inte ens vad som hänt.

    FASCISM och ISLAMISM bygger INGA framgångsrika, frihetliga och goda samhällen.
    I deras spår följer endast ONDSKA och TERROR!!!

    53
    18
  10. Glöm inte att dessa personer saknar sympati och har ingen medmänsklighet, man kan vänta sig vad som helst av denna sorts människor.

    53
    14
  11. Inte ens ryssarna är så korkade.
    Skulle dom trycka på knappen så ligger Moskva i ruiner inom 10 min

    58
    14
  12. Bilden föreställer två sjuka ryssar. De kan börja med att ta varandra av daga, så blir världen friskare.

    61
    16
  13. Det kommer bli det kortaste världskriget i världshistorien och Ryssland kommer inte att existera efter det.

    61
    19
    • De är precis lika korkade som Hitler och hans anhang, när de trodde att de skulle kunna vinna kriget.

      62
      13

Kommentera