“Östersundare” fast i Sudan – “Rädd att svälta”

ÅTERVANDRING. Abdelrahim Moussa Hassan är en av omkring 150 “SVENSKAR” som fortfarande är fast i Sudan, där det pågår blodiga strider. Hassan beskriver läget i huvudstaden Khartoum som katastrof men det är inte bomber och skott som skrämmer mest, rapporterar Sveriges Radio.

Abdelrahim Moussa Hassan är en av alla “svenskar” som just nu är fast i Sudan. Foto: Pernilla Anth Jacobsson/Sveriges Radio och privat

Abdelrahim Moussa Hassan vill ha hjälp att ta sig hem men klarar inte av att ta sig ut ur huvudstaden Khartoum och får ingen kontakt med den svenska ambassaden.

Hassan är också rädd för att mat och vatten ska ta slut.

-Pettersson hör inte Sveriges Radio fråga om vad Hassan gör i Sudan och om det är landet han flydde ifrån när och om han sökte asyl långt i norr eller om han har något eget ansvar för situationen han är i.

Nu vet jag inte om Hassan är “flykting” men journalisten glömmer som vanligt grunderna – vem, när , hur, varför.

Även brittiska medborgare på plats i Sudan säger att de känner sig övergivna av regeringen. – Det är skamligt hur illa det har hanterat det här, säger Iman Abugarga som är fast med sina två små barn och c:a 4000 “britter” i huvudstaden Khartum till The Telegraph.

Hur många säkra länder har de som “flytt” från Sudan rest igenom utan att söka asyl där och hur kan de åka hem dit de flytt ifrån?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on ““Östersundare” fast i Sudan – “Rädd att svälta”

 1. “FAST”?

  Det är klart, de som är födda i ett land, är FAST där, är skiten väller in i ens land, kriminaliteten ökar, och landet blir mindre och mindre som ens land!

  Så han tänker göra mig mer FAST och osvensk, i MITT land!?

  13
 2. Han har ju tagit sig hit en gång redan.
  Andra gången måste väl gå lättare?

  REO

  39
 3. Varför är dom svenskar om dom reser tillbaka till landet dom flytt ifrån???
  Ta deras svenska medborgarskap och låt dom stanna där dom semestrar eller vad dom gör.

  47
  • PRECIS!

   Ingen är flykting, som vänder tillbaka till det land de kom ifrån! Då är de HEMVÄNDARE, som man brukar kalla dem som samlas på den ort de en gång kom ifrån! OCH DÅ HAR DE NÅTT SIN SLUTDESTINATION!

   18
 4. Lämna kvar asylbedragarna i sitt hemland, återkalla svenskt medborgarskap, stryp alla bidrag omgående!

  44
 5. Flyktingarna är ju hemma.
  Är det tillräckligt tryggt för att semestra, så ser jag ingen anledning till varför de ska hämtas till Sverige.

  61
 6. De kanske inte flyttat till Sverige av flyktingskäl. De kan ha fått uppehållstillstånd av nån annan orsak.
  Ulf K har talat om individens eget ansvar. Jämför tsunamin.
  Många svenskar verkar tro att får de problem i utlandet så skall regeringen genast hjälpa till.

  9
  20
 7. De ska givetvis bli av med sina eventuella uppehållstillstånd eller Svenska medborgarskap. De, som så tydligt blivit avslöjade med lögner om sina asylskäl genom att semestra i det land de flytt från och fått asyl för. Det är grovt brottsligt anser jag att utnyttja humanismens regelverk på falska grunder. Jag vill inte att svenskar via skattsedeln ska tvingas stå för deras dagliga försörjning. Om de hamnat i livsfara i gamla hemlandet pga inbördeskrig borde FN kunna vara behjälpliga med transport till närmsta säkra asyl-land.

  52
 8. Kan förstå att det finns en hel del sudanesiska “britter” eftersom det var en brittisk koloni.
  Men varför det ska finnas några “svenska” sudaneser i Sudan är en omöjlighet eftersom de med största sannolikhet fick svenskt uppehållstillstånd på grund av att de inte kunde uppehålla sig i Sudan till att börja med.

  48
 9. Lifta “hem” vetja.
  Blev inte “semestern” som tänkt..?!!
  Här fälls inte en endaste tår!

  57
 10. För bara några dagar sedan svarade Kristersson på fråga från Jimmie Åkesson att de som reser tillbaka till sina “hemländer” tar en MYCKET STOR RISK och kan inte räkna med hjälp från Sverige att ta sig tillbaka !!!
  Men nu verkar det ändå som att vi skattebetalare ska stå för deras “returresa” från SEMESTERN i det land de tidigare flytt ifrån !!!
  Va f-n är detta???

  76
  • Enligt gällande regler KAN de få hjälp från Sverige att komma tillbaka till Sverige, men de får då en faktura på resan i efterhand. Om nu kammarkollegiet gör vad de ska.
   Sedan finns det ett annat förbehåll, som jag vet att mina iranska vänner fick när de kom hit för många år sedan: -Åker ni tillbaka till Iran och hamnar i trubbel kan inte Svenska myndigheter hjälpa till.
   Vet inte om alla får det pappret fortfarande.

   18
 11. Svenskt medborgarskap, men knappast del av svensk kultur. Omkring 91% i Sudan är muslimer.

  53
 12. Låt dom vara kvar där och riv det svenska medborgaskapet stryp alla bidrag skicka inbetalningskort på allt vi betalat ut

  72

Kommentera