Bidenadministrationen pressar araberna mot Iran

av Khaled Abu Toameh

Många araber och muslimer firar den saudisk-iranska överenskommelsen om att återupprätta diplomatiska relationer som ett förödande slag mot Bidenadministrationen, en seger för Iran och Kina, och ett tecken på Washingtons misslyckade politik i Mellanöstern.

Många araber och muslimer firar den saudisk-iranska överenskommelsen om att återupprätta diplomatiska relationer som ett förödande slag mot Bidenadministrationen, en seger för Iran och Kina, och ett tecken på Washingtons misslyckade politik i Mellanöstern. På bilden: En iransk nyhetstidning med ett reportage på förstasidan om den Kina-förmedlade överenskommelsen mellan Iran och Saudiarabien om att återupprätta diplomatiska relationer, den 11 mars 2023. (Foto av Atta Kenare/AFP via Getty Images)

Enligt dessa araber och muslimer är den saudisk-iranska pakten ett direkt resultat av Bidenadministrationens antagonism mot USA:s traditionella arabiska allierade, särskilt Saudiarabien, och det amerikanska blidkandet av mullorna i Iran.

Den Libanonfödda amerikanska vetenskapsmannen Walid Phares skrev att han under de senaste två åren har utfärdat varningar om att Bidenadministrationens hanterande av de arabiska allierade “varken var på den nivå eller det djup som krävdes.”

Enligt Phares gick Obamaadministrationen “för långt i sitt partnerskap med Iran och Muslimska brödraskapet, medan man vände arabländerna ryggen, med målet att etablera partnerskap med islamister i regionen“.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Bidenadministrationen pressar araberna mot Iran

 1. Har inte alla amerikanska presidenter i modern tid mer eller mindre misslyckats i Mellanöstern?

 2. Nu bildas ett muslimskt kalifat där Sverige kan komma att ingå.
  Tack alla folkvalda politiker som hjälpt till att genomföra detta.

  9
  20
 3. Det är nog inte så mycket Biden kan göra vad gäller fanatiska islamistiska våldsverkare med förstånd på medeltidsnivå och med ett hat mot civiliserade samhällen och kvinnor.

  Inte heller Angereds bibliotek har lyckats. Dessa svin med bakgrund i Mellan Östern går helt enkelt inte att civilisera.

  https://www.dn.se/sverige/prideflagga-triggade-ungdomar-att-hota-att-doda-homosexuella-polisanmaldes-inte/

  Polisen och rättsväsendet har dessutom ALDRIG straffat dem utan hela tiden strukit dem medhårs. Gäller även Högsta Domstolen.

  När träder utvisningarna för bristande vandel i kraft??

  VAD SÄGER (SD20%)??

  (MP 4%+ L4%+C% + KD 5%) kommer garanterat att motsätta sig varje form av aktion mot dessa samhällsförstörare.

  Men ONDSKAN bekämpas inte genom naivitet och godhet. DET HAR VERKLIGHETEN VISAT!

  19
  • Det är möjligt att Biden inte kan göra någonting mot islamister annars än att hjälpa de på vägen mot sina önskedrömmar om 72 jungfrur osv.

   Vad han och “demokraterna” däremot borde ha utelämnat är försökan att pusha hela den där alfabet-ideologin – HBTQIA+[a-aZ-Z0-9!@#$%^&*]* – på alla sina “vänner”. Vid ambassaden ska bara nationsflaggan finnas, inte regnbågsflaggan, inte transflaggan och inte BLM-flaggan heller. Det är USA’s ambassad, inte Dame Edna’s. På hemmafronten har de munnen full av att hur de står på ursprungsinvånarens land som har tagits över av elaka vita män men så snart de sätter foten över gränsen är det deras “progressiva” (läs: allt från regressiva rasistiska segregationsvanor till världsfrämmande icke-vetenskapliga dogmer omkring sex och “gender” osv.) vanföreställningar som gäller.

   Så snart som amerikanska kuriosakabinettet flyger tillbaka till NeverNeverLand kommer Kina och Ryssland och visar att de förstår att det är bara killar som har snopp och att även om den klipps bort det inte blir en kvinna av stackaren, att gamla gubben med peruk som kallar sig för den första kvinnliga amiral är bara en förvirrad gubbe och att saker som critical race theory” och “black lives matter” inte är välkomna utanför USA men desto mera ska främjas på deras hemmaplan för att det är mycket enklare att se till när fienden förstör sig själv än att förstöra den.

 4. Trump lyckades bättre med i vart fall araberna. Men det är sannerligen en balansgång.

  17
  15
  • Lrs
   Trump, ja han säger mycket tex att om han blir president igen så löser han kriget i Ukraina på en dag.
   Men hur?

   26
   4
   • Jag tror Trump gör det. När “Rocket man” hotade med kärnvapen sa Trump, “Jag har en större knapp än du”.

 5. Förvånar mig inte att Bidén misslyckats med sin utrikespolitik i Mellanöstern. Har man socialister vid förhandlingsborden har man idioter som sköter förhandlingarna.

  17
  9

Kommentera