Tucker Carlson lämnar Fox News

MEDIA. Tucker Carlson är en amerikansk journalist, programledare, opinionsbildare, författare och konservativ debattör. Hans show Tucker Carlson Tonight, som sänds på Fox News Channel, är bland de mest sedda nyhetsprogrammen på kabel-TV i USA. Carlson är en försvarare av den förre amerikanska presidenten Donald Trump, han beskrevs av Politico som “kanske den högst profilerade förespråkaren för ‘Trumpism'”.

Det amerikanska nyhetsankaret Tucker Carlson lämnar Fox News, meddelar kanalen. I ett uttalande skriver kanalen att parterna ”enats om att gå skilda vägar”.

”Vi tackar honom för att hans arbete för kanalen”, heter det vidare i uttalandet.

Beskedet kommer kort efter att Fox News och rösträkningsföretaget Dominion nått förlikning i ett uppmärksammat mål där flera Fox News-profiler, bland dem Carlson, vittnat.

Fox News pressmeddelande

***

TIDIGARE 2023-04-19 Fox News erkänner lögner om valfusk och betalar 8,1 miljarder

USA. I går skulle rättegången mot mediejätten Fox News som stämts på 1,6 miljarder dollar av rösträkningsföretaget Dominion Voting Systems ha startat rapporterar flera medier.

Dominion anklagar nyhetskanalen för att medvetet ha spridit lögner om valfusk i samband med att det amerikanska presidentvalet 2020.

Precis innan rättegången skulle starta meddelas att mediebolaget Fox News väljer att betala 787,5 miljoner dollar, motsvarande 8,1 miljarder svenska kronor och i stället för rättegång ”står för upprättelse och ansvar”.

Fox News har erkänt att de ljugit och att de spridit Donald Trumps ogrundade påståenden om valfusk 2020 som de visste var falska.

I Fox News, som är USA:s största mediekanal nämndes nyheten bara som hastigast.

Profilerna Sean Hannity och Tucker Carlson, som kallats som vittnen i målet, nämnde inte överenskommelsen i sina program.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Tucker Carlson lämnar Fox News

 1. Fox News, börjar bli alltmer mainstream-orienterat! TYVÄRR!

  Vill inte stöta sig med woke-vänstern!

  Vi får VERKLIGEN, VERKLIGHEN HOPPAS, att Riks här I Sverige HÅLLER DEN KONSERVATIVA REBELLISKA KURSEN!

  8
  8
 2. Pettersson
  Filosofiskt sett så skulle jag kalla bevisbördan mot Tucker Carlsson för ett “postulat /axiom”.
  Det blir så när makten äger den officiella “sanningen” (MSM medierna /Sanningsministeriet).
  Det finns en alternativ sanning som censureras i god socialistisk/ kommunistisk och Kulturmarxistisk anda.
  För mig är Tucker Carlsson en hjälte.

  26
  68
  • Gamling, jag börjar känna dina sanningar och hjältar. Putin, Lavrov, Peskov, Zacharova, Macgregor, Ritter, osv. Bland dem har sanningen ingen plats.

   37
   13
 3. Oärliga systemkunniga människor kan få vilken maskin som helst att göra fel på ett önskat sätt , det behöver inte alls vara fel på apparaterna !

  22
  57

Kommentera