En ekonomisk framgångssaga pågår i Somalia

ÅTERVANDRING. Mogadishu huvudstad i Somalia är en av de vackraste städerna i östra Afrika. Det är mer än tio år sedan den väpnade islamska gruppen al-Shabab trängdes ut ur Somalias huvudstad Mogadishu. Sedan dess har ett relativt lugn återvänt till kuststaden. Och nu underblåser en ekonomisk högkonjunktur en ökning av fastighetsutvecklingen.

Al-Jazeera är ett arabiskt tv-bolag med huvudsäte i Qatar som grundades 1996. Al-Jazeera rapporterar att tusentals människor, däribland ingenjörer och läkare, kommer för att arbeta i Somalia. Det pågår en fantastisk utvecklingen där fler människor flyttar in vilket gör att staden blomstrar ännu mer. En av fastighetsägarna som Al-Jazeera pratade med berättar hur hans fastigheter säljs ut direkt.

Tusentals somalier har börjat återvända hem. Siffran för återvändande somalier ökar ständigt, vilket tyder på en stark indikation att många somalier längtar hem.

-Pettersson säger att de drygt 100.000 personer med somalisk bakgrund i Sverige på alla sätt borde uppmuntras att återvända hem och det pågår en fantastisk utveckling i stora delar av Afrika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “En ekonomisk framgångssaga pågår i Somalia

 1. Återvända hemmkan nog likaväl betyda att bo där på svenskarnas bekostnad, större delen av året. Utan att jobba.

 2. STOPPA alla bidrag så kanske Somalierna åker hem.
  Ps. Den tanken är förmodligen inget som finns i huvudet på Kristersson.

  29
 3. Om somalierna åker hem får sossepolitikerna i Borlänge söka nya jobb .
  Eller så får de följa med till Somalia .

  34
  1
 4. Utmärkt. Töm Tjärna Ängar. Sänd detta utanförskapsfolk åter till sitt hemland med enkel biljett. Återkalla medlemskapen. Sänk kommunalskatten.

  32
 5. En Somalisk mångbarnsfamilj där föräldrarna saknar utbildning kommer väl inte att klara sin försörjning om dem flyttar tillbaka. Här är ju förutsättningarna goda för dessa. Dem som eventuellt flyttar tillbaka är väl de med utbildning resten stannar i Sverige. Lönande längre fram?

  33
  1
 6. Finns ingen anledning överhuvudtaget att somalier ska få flyktingstatus i Sverige.
  De som fått detta de senaste fem åren ska dras tillbaka och skickas hem. Övriga somalier ska uppmuntras att lämna landet omgående och bygga upp sitt hemland.

  34
 7. Det må blomstra i Somalia men det blomstrar mer i Sverige, så jag tror att det är endast få som vill åka hem.

  12

Kommentera