Kommunanställda hotades av minderåriga i gängmiljö

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Personal på en fritidsgård i Hammarkullen i Göteborg blev slagna och hotade när de förra året portade ett ungdomsgäng från lokalerna. Samma gäng sågs sälja droger på biblioteket i området, men ingen vågade ingripa. Och händelserna polisanmäldes aldrig, eftersom ingen vågade vittna. Det visar en granskning av Sveriges Radio P1-programmet Kaliber.

Anlagd brand i ett trapphus i Hammarkullen. Foto Jonas Lindstedt

Vi kan ju se att det skapar en tystnadskultur för folk är rädda för repressalier från vissa nätverkspersoner, säger kommunpolisen Christian Jensen.

Drivande bakom händelserna ska ha varit en 14-åring vars pappa är en del av det ledande skiktet av ett kriminellt gäng i Göteborg.

Om personalen känner att man då inte kan polisanmäla på grund av en kraft så har vi kanske en större utmaning än vad vi som chefer har sett, säger Tobias Gröndahl, avdelningschef på socialförvaltningen.

Om Hammarkullen på bloggen…

-Pettersson säger att mångkulturen är spännande och berikande. Samhället har misslyckats totalt, lagstiftningen är så naiv att politikerna verkar tro att det rör sig om äppelpallande ungdomar på 1950-talet.

Detta ovanligt frispråkiga program gick på SVT den 23:e oktober 2007. Vi ser bl a Janne Josefsson titta på YouTube-klipp och analysera den katastrofala svenska invandringspolitiken mellan åren 1991-2007. Han konstaterar att “nya” och “gamla” svenskar är väldigt svåra att integrera i det nya mångkulturella Sverige. Ca 3:40 in i klippet ser vi en del av en debatt från år 1993 där folkpartiledaren Bengt Westerberg jämför Ny Demokratis Bert Karlsson med Hitler(?)

 • “…Flykting och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det…”
 • “…Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare…”
 • “…Jag jobbade på Sveriges Radio från mitten av 70-talet och det var fantastiskt. Men jag var med om att man svartlistade folk. De som ville föra ett resonemang om flyktingmottagning var rasister. Var man emot dagis var man en fascist. Det var skrämmande…”
 • “…Journalistskolan kallades för Kommunistskolan på den tiden. 68-andan var levande och studenterna hade inte sällan politiska bevekelsegrunder för sitt yrkesval. Det fanns något otäckt i det…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Kommunanställda hotades av minderåriga i gängmiljö

 1. Vad gör (SD 20%) ??

  Svar: INGET!!!

  2026 behövs ett parti som VÅGAR sparka ut de som beter sig illa samt slutar dela ut medborgarskap till analfabeter och islamister

  10
  1
 2. – Om personalen känner att man då inte kan polisanmäla på grund av en kraft så har vi kanske en större utmaning än vad vi som chefer har sett, säger Tobias Gröndahl, avdelningschef på socialförvaltningen.

  Snicksnack, alla cheferna har sett det sedan 90-talet men varit politiskt korrekta för att inte bli kallade rasister.

  11
 3. Journalister, politiker och alla högskrikande kommunister har fått allt de velat ha. Kom nu inte och skyll på andra när er världsbild inte blev vad ni ville ha den till. Håll nu till godo med berikarna.

 4. INGEN V Å G A R INGRIPA !!!
  I kommunen jag bor springer dessa barn omkring i centrum och trakasserar och bråkar.
  UT MED DET DJÄVLA RIFFRAFFET!
  NÄR SKA SVENSKAR BÖRJA AGERA !?!?!

  29
  1
 5. Ja, visst är det förskräckligt, frågan är vad man skall göra åt det.
  Enkla lösningar finns det gott om men att hitta fungerande är svårare men nödvändigt.

  5
  4
  • Tveka inte att tillgripa verkanseld. Ebba Busch hade helt rätt angående upploppen.

   20
   1
 6. Klientelet samlas in av militär, omplaceras till arbetsläger utanför Europa.

  29
  1
 7. Grip, lagför, utvisa.
  Om det är en minderårig överlämna den till hemlandets myndigheter.

  33
  1
 8. Så jävla ynkligt. Fortsätter det såhär är vi förlorade. Hårda tag är det enda dessa urtidsvarelser begriper. Vänstervridnas naivitet blir vår undergång. Detta ihop med kärringar i polisledningen som tror att lösningen är att bjuda på pizza.

  38
  1
 9. JA, så går det när man bjuder in och “importerar” kriminella klaner och gangsters med en helt annan kultur från MENA !

  Sverige och Göteborg har ALLVARLIGA PROBLEM med klanerna från MENA som inte bara tagit över narkotikamarknaderna utan även jurisdiktion, skatteuppbörd mm.

  Ali-Khan är det aktuella släktnätverket !

  35

Kommentera