Migrationsverket vill ändra utlänningslagen

INVANDRING. Mikael Ribbenvik utsågs den 20 september 2016 till tillförordnad generaldirektör för Migrationsverket. Ribbenvik hade dessförinnan innehaft flera tjänster inom myndigheten, bland annat som rättschef och som operativ chef. Mikael Ribbenvik var den som år 2012 fattade beslutet att ge alla syrier permanent uppehållstillstånd. Alltså ALLA syrier oavsett varifrån de kom. Den 19 maj 2017 utsågs Ribbenvik till generaldirektör för Migrationsverket.

Den 13 februari 2023 meddelades det att Ribbenviks förordnande inte förlängs och att han kommer att lämna posten som generaldirektör den sista maj 2023.

Mikael Ribbenvik, tjänar c:a 145.000 kronor i månaden. Pressbild från Migrationsverket.

Personer som enligt Säkerhetspolisen utgör ett hot mot Sveriges säkerhet och därför fått avslag på sin asylansökan får i vissa fall, trots det, tillfälliga uppehållstillstånd i Sverige. Något som Migrationsverket nu vill ändra på. Istället ska utvisningen stoppas tillfälligt.

-Pettersson noterar att Ribbenvik efter sju år som generaldirektör när han fått sparken av SD och regeringen kommer med vettiga förslag. Asylsökande som bedöms utgöra ett hot och inte går att utvisa ska få välfärds förmånerbegränsade, de ska inte kunna få främlingspass och resa runt i världen i Sveriges namn. Kort sagt vi ska inte göra livet behagligt för dem.

Dessa terrorister har bättre villkor än Ukrainare i Sverige. Vi har c:a 300 krigsförbrytare som och 70 andra människor som bedöms vara farliga som går omkring på våra gator med nuvarande regler.

Ribbenvik säger att han försökt ändra detta tidigare men den gamla regeringen var inte intresserad.

Lyssna på Sveriges Radio…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Migrationsverket vill ändra utlänningslagen

  1. Ja, om det vore så, vore det ju bra!

    Om det gick många borgarfår i sosseulvakkäder på myndigheterna!

    MEN ÄR DET VERKLIGEN ATT LITA PÅ?

    JAG TVIVLAR STARKT!

    Kanske försöker Ribbenvik, att få regeringen att ändra sig, genom att blidka dem! Och få dem att dra tillbaka entlidigandet!

  2. ”Ribbenvik säger att han försökt ändra detta tidigare men den gamla regeringen var inte intresserad”, står det i Petterssons inlägg.

    – Ribbenvik, för två år sedan i DN debatt:
    ”Dagens regelverk är orimligt och djupt stötande för de flesta. Det är viktigt att vi så snart som möjligt får ett nytt regelverk på plats som tydligt signalerar att Sverige inte är en säker hamn för krigsförbrytare och potentiella terrorister. Trots utvisningsbeslut blir de ofta kvar i landet på ungefär samma villkor som alla andra i samhället.”

    Bloggen Sunt Förnuft kommenterade Ribbenviks ord med:
    ”Vi bör nog uppfatta Ribbenviks utspel som ett sätt att förekomma hellre än förekommas. När fokus nu återigen hamnar på dessa vrickade regler, så vill han inte vara den som klär skott för kritiken, lojaliteten med regimen tog slut här, risken skulle nog annars vara stor för att Morgan, etc, skulle peka finger mot Migverket.”
    ”Skurkstaten Sverige, med lagar som i praktiken bara är till för terroristernas och juristernas väl,”:
    https://suntfornuft.space/antidemokrati/massimmigration/skurkstaten-sverige-med-lagar-som-i-praktiken-bara-ar-till-for-terroristernas-och-juristernas-val/

  3. ”Ribbenvik säger att han försökt ändra detta tidigare men den gamla regeringen var inte intresserad. ”
    Kunde han på eget bevåg besluta att alla syrier skulle få PUT i Sverige kunde han även besluta detta. Men han ville inte.

    7
    1
  4. 145 tusen i månaden för att importera människor som går direkt i Bidragsberoende??
    Är det så konstigt att det går utför med Sverige????

    14
    1
  5. Om Ribbenvik hade sett till att Migrationsverket hade följt de internationella asylreglerna istället för de rödgrönas och DN:s hittepåregler, kanske han hade fått behålla sitt jobb. Knappast troligt att alla som påstod sig vara från Syrien verkligen var det. Sverige är knappast första säkra land för de som migrerar från Mellanöstern och Afrika.

    26
    • Det är antagligen dags att sparka migrationsverket chefer?
      Det gäller att hitta någon i SD som är intresserade av posten ja tror det finns någon som dessutom sökt posten innom SD !¡

      6
      2
    • Det var M som hade statsministerposten när beslutet togs 2012, kommer du ihåg ”öppna våra hjärtan-Reinfeldt”?

  6. MEN VARFÖR HAR INTE DEN NYA REGERINGEN STÄNGT GRÄNSEN???????

    Inflödet fortsätter och Kristersson och Malmer-Stenegard (M) gör INGET!!!

    Och inte heller (SD 20%) verkar bry sig. DE ÄR NÖJDA MED ATT VARA STÖRSTA OPPOSITIONSPARTI!! Men snart är de avslöjade och faller ner till 5-10%. Det kostar att sitta på händerna.

    23
    4
    • Vilket parti skulle ta SD:s röster menar du? Sluta lajva missnöjd SD väljare. Det är större sannolikhet att du är ett rabiat sozzetroll. Du kanske inte har fattat att 20%<80%. Är det en statskupp som skulle få dig att konstant sluta gnälla på SD?

      9
      3
  7. M.Ribbenvik,s arbete och ansvar för mig.verket har KOSTAT SVENSKA SKATTEBETALARE ” MILJARDER KRONOR ”
    Ps vi skall vara tacksamma att han försvinner från mig.verket

    35
    2
  8. Börja med att stänga gränserna för obehöriga. Avveckla Migrationsverket i sin nuvarande form. Tag fram en myndighet med enbart anställda infödda nordbor som ser till Sveriges bästa.

    45
    1
  9. Han har försökt ändra men inte lyckats? Det måste ha varit i tysthet och i enrum med ansvarig minister. Utanför har han inte vågat säga sin mening. Så är det när det saknas tjänstemannaansvar.

    37
    1
    • Tjänstemannaansvar är en komplex historia som inte hade hjälpt här, då trycket kom från dåvarande ”openyourheartsminister” 2012.

      10
  10. Importen av krimminella klaner, terrorister, islamister ,analfabeter ,lättkränkta sverigehatare vad blir detta ? = Katastrof

    40
    1
  11. Riksrevisionens lista över Socialdemokraternas misskötta ansvarsområden blir längre och längre .
    Senaste påpekandet är alla miljoner som delas ut utan kontroll till religiösa och kriminella.
    Hur mycket är inside kopplat .
    Hanteringen av Botkyrkadebaclet är skumt så det räcker .
    Ett mer misskött industri och välfärdsland går nog inte att hitta.
    Makten korrumperar .
    Vi kan tacka vår lyckliga stjärna att SOSSARNA är borta från makten .

    47
    1
  12. Det är korrupta politruker som Ribbenvik och hans gelikar som har varit och är en en väldigt stor risk för Sveriges säkerhet och framtid som sekulär demokratisk västerländsk stat.

    49
    2

Kommentera