När ska SVT göra en uppföljning om Önnevalls flyktingpojke?

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Bloggen har flera gånger rapporterat om SVT:s medarbetare Fredrik Önnevall och hans två medbrottslingar hos skattefinansierade SVT som år 2014 smugglade en då påstått 15-årig syrisk yngling från Grekland till Sverige trots att denne redan befann sig på säker mark i annat EU-land.

Fredrik Önnevall och Maksoud Abdulrahman planerar “flykten” till Sverige från det säkra EU-landet Grekland.

Efter människosmugglingen sändes deras filmreportage i SVT vilket resulterade i att tv-tittare polisanmälde medarbetarna som sedan fälldes för människosmuggling. Men Högsta domstolen mildrade deras påföljder. De slapp undan samhällstjänst och dömdes endast till villkorlig dom och dagsböter samt tilläts arbeta kvar hos SVT.

-Pettersson undrar om det inte är dags för SVT och Önnevall att göra ett uppföljande reportage om hur det gått för Fredrik Önnevalls “flyktingpojke” och hans släktingar som anhöriginvandrade hit.

Är den unge Maksoud Abdulrahman fortfarande kriminell och lever hans släktingar på bidrag?

***

TIDIGARE 2021-05-20 Önnevalls flyktingpojke åtalas för penningtvättbrott

BROTTSLIGHET. Ni minns säkert SVT journalisten, numera programledaren och aktivisten på SVT Fredrik Önnevall som 2014 gjorde en TV-serie “Fosterland åt SVT, men inte kunde nöja sig med det utan även smugglade med sig den syriske pojken “Abed” från Grekland och fälldes för människosmuggling. Önnevall fick inte bara behålla jobbet på SVT han befordrades även till programledare.

Fredrik Önnevall. Wikipedia

“Abed” som egentligen heter Maksoud Abdulrahman har sedan dess fått hit sin familj som lever på socialbidrag medan Maksoud Abdulrahman har utvecklats till kriminell på heltid. Han åtalas nu för penningtvättbrott sedan en äldre svensk kvinna fått sitt konto länsat på 180.000 kronor och en del av dessa pengar hamnat på Abdulrahmans konto.

Uppdaterat: Maksoud Abdulrahman dömdes tillsammans med Anmar Sabah för bedrägeri och en del annat men slapp utvisning.

Om Fredrik Önnevall på bloggen…

-Pettersson känner inte till om Fredrik Önnevall eller SVT tänker ersätta den gamla damen och stå för kostnaderna för Maksoud Abdulrahman och hans familj i Sverige. Om inte så kunde det bli en bra TV-uppföljare om “flyktingpojkens” liv i Sverige.

***

TIDIGARE 2019-08-12. Önnevalls flyktingpojke

BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om “Flyktingpojken Abed”som SVT-journalisten Fredrik Önnevall smugglade till Sverige. “Abed” dömdes för brott mot knivlagen till dagsböter. 

Kniven Maksoud Abdulrahman hade på sig. Foto: Polisen

“Abed” heter egentligen Maksoud Abdulrahman, är född 1999, har tolkbehov på arabiska och är medborgare i Syrien.

I förundersökningsprotokollet står: “Patrull 21-1110 åker ned i parkeringsgaraget bakom Alewalds-outleten i centrala Uppsala.
När patrullen kommer runt ett hörn så ser de fem ungdomar som står ca 10-15m bort. Patrullen kör fram emot ungdomarna och Pa Österlund kliver snabbt ur bilen och går emot ungdomarna. En av ungdomarna (senare identifierad som misstänkt Maksoud) försöker röra sig runt en ca 0.5m bred stolpe i garaget. Pa Österlund fortsättet att gå emot Maksoud och har honom hela tiden under uppsikt. När Pa Österlund är ca 2 m från Maksoud så försöker
Maksoud kasta upp en kniv på ventilationen i taket. Maksoud lyckas inte kasta upp kniven utan den studsar tillbaka ned på marken och landar bredvid stolpen. Maksoud visiteras därefter utan att man hittar någonting annat olagligt på honom. Ungdomarna beter sig nervöst och när patrullen visiterar Talal Zakour så hittas ytterligare en kniv på honom. Kniven är inlindad i långkalsongerna längs med Talals vänstra smalben. Pa Österlund får känslan att han har lindat in den där med anledning av att han skall kunna gå med den dold samt försvåra för polisen vid en eventuell visitation”.

Misstänkt Maksoud delges misstanke om brott enligt ovan samt underrättas om rätten till försvarare. Maksoud ERKÄNNER brott mot knivlagen och säger att förhör kan hållas utan försvarare.

“Förhörsledaren ber Maksoud berätta fritt om den aktuella händelsen.
Maksoud säger att han hittade kniven tidigare under kvällen och att han inte brukar ha kniv på sig. Maksoud säger att han bara skulle ha den under kvällen och att han sen skulle ta med den hem och lägga den på en hylla hemma.
Förhörsledaren frågar Maksoud vart han hittade kniven.

Maksoud säger att det var på andra sidan av parkeringsgaraget. Förhörsledaren frågar Maksoud varför han försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom.

Maksoud säger att han fick panik och att han därför försökte kasta ifrån sig kniven när polisen kom. Förhörsledaren informerar Maksoud om strafföreläggande. 

-Pettersson tycker det är märkligt att PK-media och SVT inte följer upp hur det gått för Önnevalls flyktingpojke? Tolkbehov på arabiska efter fyra år i Sverige tyder inte på någon större begåvning eller vilja att anpassa sig.

Fredrik Önnevall hämtade hämtade “flyktingpojken Abed” i Grekland och därifrån reste de sedan genom 5-6 fredliga länder för att Abed skulle komma undan kriget i Syrien. Numera har Abed fått hit sina föräldrar och syskon från Syrien.

Skattefinansierade SVT har stränga krav på att medarbetare inte får ta politiskt ställning. Trots detta så arbetar Önnevall kvar på SVT.

Orsaken är att SVT ser Önnevalls människosmuggling som ett humanitärt ställningstagande inte ett politiskt.

Vi får trots allt hoppas att det går bra för Önnevalls flyktingpojke. Han har sedan tidigare fått böter för att ha kört för många på en moped och nu kniven. I det stora är det inget men det är dags att skärpa till sig nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “När ska SVT göra en uppföljning om Önnevalls flyktingpojke?

 1. SVT kommer aldrig att ta upp detta till granskning. Inte heller Kalla fakta på TV4 kommer att belysa hur han fått hit sin familj som nu lever all inclusive liv på vår bekostnad.

  Jag undrar vad den gamla damen känner när hennes “vän” lurade skjortan av henne.

  Kanske fler äldre damer skulle må bra av att bli blåsta av sina “kamelryttare”.

  Mamman och pappan till “pojken” skrattar nog gott åt idioterna i Sverige som de lyckades lura med stor hjälp av bl.a SVT!!

  Är det så konstigt att många ifrågasätter objektiviteten inom SVT när sådant här uppdagas??

  (SD 20%) lär heller inte göra något åt skojarna som våldför sig på nationen Sverige.

  FY FAEN FÖR FEGA POLITIKER!!!! 2026 ger vi dem en spark i röven.

  .

  28
 2. Önnevalls aktivism och “instruktionsfilm och uppmaning för människosmuggling” (som det faktiskt var) gillades av cheferna i media. En duktig aktivist som hjälper till att slå sönder bilden av en homogent vit nation belönas. T o m rättssystemet ser mellan fingrarna.
  Skuggorna i maktens korridorer ler långt upp till örsnibben…

  33
  1
 3. Så det kan gå när inte haspen är på! Privatsmugglare undanbedes. Ansvarstagande är en dygd men – det blir naturligtvis lättare att lämpa överproblemen på “staten”. Eller hur, Önnevall?

  43
  1
 4. Även SVT gör sitt yttersta för att FOLKUTBYTET skall bli framgångsrikt

  Kriminella ser Sverige som sitt paradis och därför tar de sig hit!

  Vad faen fick jag för min röst 2022?? Lurad blev jag!!! Men inte en gång till!

  55
  2
  • Till Sala.
   Jag hoppas att du inte tänker hjälpa “miljöpartiet” att hänga kvar i Riksdagen genom att bli soffliggare.
   Några Sverigevänliga partier finns utanför Riksdagen. En röst på sådant skall räknas och sedan behöver Mp klara spärren. Tyvärr lyckades dom senast. Bl.a. beroende på soffliggare.
   Jönsson.

   12
   2
   • Jönsson, (MP) är inget alternativ och inget av de andra partierna heller. DET BEHÖVS NÅGOT NYTT OCH FRÄSCHT! Något parti som VÅGAR göra det som vissa partier sade före valet 2022 och snabbt glömde bort att de sagt efter att de vunnit.
    Maria Malmer Stenegard (M) är lika trovärdig som en sten.
    Strömmer (M) liknar mer och mer Morgan Johansson (S).
    Kristersson (M) uppträder som Stefan Löfven (S)

    Men värst av allt är sveket från (SD 20%)

    8
    2
  • Ja , vad fan fick jag för min röst? Valet 2026 kommer jag inte att rösta, jag känner att det äringen idé, politikerna lovar en massa före valet, men sen skiter man ivad väljarna sagt. För det andra tas fler och fler beslut i Bryssel, vad ska vi då med ett riksavtal till?

   3
   1
 5. Fascinerande fall. Någon, om än inte SVT, borde ju göra något av detta fall och få höra Önnevalls syn på saken. Något mpste han ju rimligtvis ha att säga.

  63
  1
 6. Vuxen man på tjänsteresa.
  Kontakt med en ung pojke i främmande land.
  Smugglar hem honom till Sverige.
  Någon pervers böjelse inblandad?
  Något skumt är det!
  Frågorna om det dolda motivet pockar på.
  Resultatet är mångmiljonutgifter för samhället, vilket finansieras av skattebetalare i den privata sektorn.

  73
  1

KommenteraAvbryt svar