De har “tvingats” bort från Sverige

Enligt GP befinner sig tusentals ensamkommande afghaner i Frankrike dit de flytt sedan de tvingats bort från Sverige.

Bismullah Halime var en av cirka 30 000 ensamkommande afghaner som valde att ta sig hela vägen till Sverige under kaosåren 2015-2016. Merparten av dessa fick uppehållstillstånd, men runt 8 000 omfattades av den lag som dåvarande regering införde och som innebar att de inte omfattades av gymnasielagen.

Nu befinner sig tusentals av dessa afghaner i Frankrike, där många livnär sig på att begå brott.

En svensk kvinna som jobbat med flyktingfrågor i Svenska kyrkan i Paris, säger att runt 5 000 svensk-afghaner passerat genom deras verksamhet genom åren. “Svensk-afghaner”?

Flera av afghanerna, varav väldigt många kom från Iran, säger att de längtar till “sin familj” i Sverige och i Sverige sitter familjerna och saknar sin “son”. Hela artikeln liknar de snyftare vi läst tidigare och att det luktar lite lurt om alla dessa afghanska ensamkommande kan nog de flesta skriva under på.

“Barnen” som i många fall var unga vuxna anlände som merparten av flyktingarna, utan id-handlingar. Ålder, ursprungsland och anledning kunde därmed aldrig fastställas på ett korrekt sätt. Den här rubriken om 15-åringen som kom till Sverige från Tyskland säger det mesta.

Minns ni Fatemeh Khavari som syntes överallt kring 2016-2018. Var är hon nu? Det blev tyst om henne efter att det visat sig hur hennes “borttappade” pass användes i brottslig verksamhet.

Vi minns också hennes dåvarande kompanjon Amir Nabizadeh som kort efter sin “flykt” till Sverige reste på en flera veckor lång semester i hemlandet Iran.

Bra att regeringen nu tillsätter en utredning där uppehållstillstånd ska kunna återkallas om det visar sig att man fått det genom lögner och falska identiteter.

Läs mer om “svensk-afghanerna” som “tvingats” från Sverige i GP

21 thoughts on “De har “tvingats” bort från Sverige

 1. Det är 650 mil mellan Afghanistan och Sverige och de stackarna lyckades inte hitta ett enda säkert land på vägen hit? Bara en idiot, journalist eller vänsterkvinna tror på sådant.

 2. Dom här figurerna är bara ute efter att bli försörjda och slippa arbeta.
  99% ställer bara till problem som godkänns av en viSS sortS politiker.

  13
 3. Då har vi bara ju bytt brottsbenägna migranter. Vi fick ju hit de flesta av zigenarna, som för flera år sedan utvisades från Frankrike.

  29
 4. Per definition är de inte sverigeafghaner längre då de inte bor här utan är nu frankrikeafghaner.

  58
  1
  • Afghanfransmän med tanke på att det heter svenskamerikaner när svenskar flyttat till Amerika.

   18
   1
   • Vilket är amerikansk grammatik.
    I svensk grammatik är det uppehållsland och ursprung som gäller. Sverigefinländare och finlandssvenskar om man ska ta två mer vanliga exempel på detta.

   • Sverigefinländare födda i Sverige av finländska föräldrar och finlandssvenskar finnar födda i Finland tycker jag låter mer logiskt.
    Sen har vi svenskfinländare so då borde vara svenskar med finskt medborgarskap, just i analogi med svenskamerkaner.

   • En sverigefinländare eller sverigefinne som man säger idag är en finländare/ finne bosatt i Sverige. Slå upp det om du inte tror på mig.
    Samma grammatiska regel kan vi sedan extrapolera till alla andra nationaliteter som nu finns i landet som sverigesomalier, sverigeafghaner, sverigeirakier och så vidare.

    Tar vi ditt exempel får du ett problem eftersom båda definierar etnicitet svensk-amerikan. Frågan som kommer då automatiskt är vad fan är en svensk amerikan för något?!?

 5. Varför duger inte Pakistan eller Afghanistan för dessa afghaner? De kan lära sig att duka sina egna bord i sitt hemland.

  60
  1
 6. “Är i Teheran hemma efter tre år, mamma och pappa är glada men jag vill vara i Sverige! Jag saknade mina vänner, skolan och bidragen framför allt. Mamma och pappa är ledsna för att inte kunna få svenska bidrag.”

  60
  1
 7. Det är INGEN mänskligrättighet att uppehålla sig i Sverige där man dessutom begår brott som knarkhandel, rån och våldtäkter utan att bli hårt straffad.

  66
 8. Vad är svensk afghaner? Är det ljugande män som försöker ljuga sig in i Sverige med att säga att de 15 år. Jag säger bara GÖTT att vi slipper ha dem här.

  65
  2
  • Det är en hund avlad i Sverige av hundras framavlad i Storbritannien och namngiven efter Afghanistan där de första avelshundarna hämtades. Den är en långhårig vinthund av en typ som funnits spridd i Afghanistan, Pakistan, Iran, Irak och Kurdistan.

   29
   1
   • Varför beskrivs dessa avarter, som människor, överhuvudtaget. Sopor är rättbetäckning!

    19
    1
  • Jag tycker att svenskafghaner borde vara en etnisk svensk som utvandrat till Afghanistan.
   Den rätta benämningen borde vara Afghansvensk.

   11

Kommentera