Misstroende mot religiösa

Isak Reichel, direktör på Myndigheten för trossamfund, skriver i en debattartikel på Expressen, att vi i Sverige måste sluta med att misstänkliggöra djupt religiösa.

Observera att han i texten använder orden “djupt religiösa” och inte “religiösa”. På kort tid har Sverige inte bara utvecklats till ett av västvärldens mest mångkulturella länder, utan också ett av Europas mest mångreligiösa. Så långt har Reichel tyvärr rätt, men följande ord har nog många svårt att ta till sig:

De (muslimer. min anm.) är inte mer religiösa än andra grupper av svenskar, men inte heller mindre religiösa

Att muslimer skulle vara mindre religiösa än exempelvis majoritetssamhället är givetvis rent nonsens. Jag tänker inte nämna korankravallerna, hat och hot efter att profeten avbildats eller det faktum att muslimska kvinnor påfallande ofta använder det religiösa attributet slöja för att påkalla uppmärksamhet i media och hos DO. Hur ofta får vi inte höra av muslimer att religionen (islam) går före allt annat och att religiösa regler står över det västerländska samhällets regelverk. Det är snarare legio än undantag.

I Sverige har vi inga problem med judendomen, kristendomen, hinduismen eller buddismen, men islam ställer konstant det västerländska samhället på prov. Dessutom får vem som helst av er besökare ge oss namnet på ett muslimskt styrt land som fungerar efter de normer och värderingar som våra västerländska demokratier byggts upp av.

Expressen

Just detta med normer och värderingar är intressant. I helgens veckopanel på Kvartal tas ämnet om den snabba demografiska utvecklingen i Sverige upp. Hanif Bali, som tillhör gruppen kloka invandrare, säger något intressant som borde fånga intresset hos många.

Vad händer i Sverige som under många år byggt upp samhället med normer och värderingar, när kulturer med helt andra normer och värderingar, uppnår en majoritetsställning?

Sug på de orden.

Kvartal

Staten beräknar i år fördela 17 miljarder till punkt 17 (kultur, medier och trossamfund). Drygt 98 miljoner av dessa beräknar staten dela ut till området trossamfund

Isak Reichel var lite i blåsväder när han i början av året gav sitt stöd till Ibn Rushd och andra islamska shiasamfund. Detta efter att Uppdrag Granskning avslöjat illegala sexköp under namnet tidsbegränsade äktenskap. Ibn Rushd, som Reichel ger sitt stöd, nekades bidrag 2020 på grund av misstänkta kopplingar till odemokratiska organisationer och Johan Westerholm på Ledarsidorna har i en rad artiklar granskat studieförbundet, något också Doku gjort. DN publicerade 2022 ett avslöjande om Isak Reichel och Myndigheten för trossamfund, då det visade sig att kristna och muslimska föreningar försökte omvända hbtq-personer och att myndigheten aldrig kollat upp detta.

Nästan 100 miljoner delas alltså ut till denna myndighet i år.

17 thoughts on “Misstroende mot religiösa

 1. (om “Pettersson” tillåter: >2500 ord, lästid 19 minuter)

  Jag undrar om Reichel (SST) är lika övertygad om att han har ett demokratiskt synsätt som den östtyska staten var (DDR: Tyska demokratiska republiken, 1949–1990)?

  – “Ett framgångsrikt land som håller ihop kräver att vi kan se förbi varandras olikheter, och att alla vi som står bakom grundläggande demokratiska värderingar arbetar tillsammans.”

  – “För att vi i Sverige ska kunna bemästra de prövningar som oundvikligt kommer att möta oss framöver krävs att vi inser att Sverige är ett mångreligiöst land och att religionsfriheten behöver respekteras.”

  EN DISSEKTION:

  Enligt Wikipedia, som inte är (en) men refererar till källor, har mer än 50% varit negativt inställda och mindre än 10% positiva till islam sedan 2005 — som beror på att svenskar har sett (i huvudsak från nyheter) hur muslimer beter sig i muslimska länder: Förtrycker kvinnor, homosexuella och icke-muslimer; har odemokratiska värderingar (t.ex. dödsstraff, ojämlikhet, brist på/avsaknad av yttrandefrihet); våldet (t.ex.stenkastning, bränder, bombdåd, upplopp), vilket är en anledning varför vissa muslimer flyttar/flyr.

  1/8
  “Ett framgångsrikt land” (här: Sverige, men gäller vilket annat land som helst) som håller ihop kräver… svensk kultur:
  — En folklig samsyn om 1) vad som är rätt och fel (vilket reglerar yttrandefriheten), som skapar värderingar/sociala normer, som i sin tur är grunden för folkets rättsmedvetande och fastställt i Sveriges lagar; 2) folkligt kynne/karaktär: beteende/uppförandekoder och klädkoder (vilket skapar gemenskap och förhindrar konflikt); 3) historia och traditioner; 4) och språket.

  –”min tro som säger att det finns [en] gud som är större än Skurups kommun och det här beslutet.”
  (— 2020-02-29 SVT: “Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet handlar om rasism”)

  (Är Aissaoui en vanlig muslim bland de >810.000 muslimer i Sverige, som har en representativ åsikt?)

  2020-09-11 Dagens Nyheter
  “Järvas ledare manar till lugn när högerextrema [DN:s åsikt (!), Min anm.] vill bränna Koranen”
  – Den delen i den svenska grundlagen vill 15 MUSLIMSKA FÖRSAMLINGAR I STOCKHOLM nu ändra på.
  – “Nej, jag [Yusuf Abdalla, restaurangägare] visste inte det. Vi trodde att det var olagligt i Sverige att bränna Koranen och andra religiösa skrifter. NITTIO PROCENT AV ALLA SOM BOR HÄR TROR DET.”

  2022-12-11 Expressen Debatt
  “Vem ska lära barn svenska [Och svenska värderingar, Min anm.] när det är slut på svenskar?”
  Hanif Bali (M?):
  – “I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”

  (2020-01-31 Aftonbladet “Det här är Malmös vanligaste namn 2019″ –”… på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed”)

  2a/8
  “kräver att vi kan se förbi varandras olikheter”?

  Vilket innebär att svenskar antas av det politiska och kulturella etablissemanget ha rasistiska motiv för synpunkter och kritik?… vilket skrämmer folk till tystnad (ingen vill ta risken att få sin människosyn och åsikter jämförd med Adolf Hitler och andra rasister), som skapar åsiktsförtryck och tabun vilket begränsar yttrandefriheten…

  Lars Vilks (1946–2021-10-03)

  (2021-10-04 Ivar Arpi/Substack.com, Twitter: “Lars Vilks blottade skuggkalifatet.”
  – “Vi lever redan i ett skuggkalifat där vi tar mer hänsyn till islamiska tabun än till våra egna värderingar och lagar. De potentiella bödlarna bor redan här bland oss.”
  – “Så länge Lars Vilks levde påminde han oss om skammen att vi inte längre kan garantera yttrandefriheten.”)

  (REPRIS 1: –”min tro som säger att det finns [en] gud som är större än Skurups kommun och det här beslutet.”
  — 2020-02-29 SVT: “Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet handlar om rasism”)

  … och (svensken) som ska kunna straffas i svensk domstol? Därför att en muslim känner sig… kränkt? och får tolkningsföreträde av domstolens nämndemän?…

  2020-10-28 “Pettersson”
  “Ännu ett steg mot islamisering. Kvinna döms för förolämpning om slöja”
  – “En kvinna döms att betala 40 dagsböter på totalt 3600 kronor för att hon förolämpat en annan kvinna, som bar slöja, rapporterar P4 Jönköping. Händelsen skedde på ett apotek, där den förolämpade kvinnan arbetade.”

  (2020-10-28 Sveriges Radio: “Ovanlig dom: Kvinna döms för förolämpning” –”DEN DÖMDA KVINNAN HAR NEKAT TILL ATT HA BEGÅTT NÅGOT BROTT.”)

  (se exempel på fler domar i slutet av min kommentar till “Pettersson”s text 2022-12-11 “SD: förbjud slöja inom polisen”)

  … kränkt i jämförelse med vem? En svensk som stämplas som ‘rasist’ av det politiska och kulturella etablissemanget, t.ex. av Reichel och hans myndighet SST och Socialdemokraterna?…

  –”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA och KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND FRÅN händelserna [MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  … och som ska bekämpas av detta etablissemang?:

  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  (— 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori, S)

  – “På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln.”
  (— 2020-02-10 Fokus.se Johan Hakelius (blogg) “Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet”)

  2b/8
  Vem ställer detta demokratiska krav att “se förbi varandras olikheter”? Enbart riktat mot svenskar? I demokratisk anda?
  — Folket? Det politiska och kulturella etablissemanget? T.ex. svenska staten, med Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) och Socialdemokraterna i spetsen?

  – “Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”
  (— Mona Sahlin (S), 2001-05-17 Sveriges Radio P1)

  (REPRIS: Enl. Wikipedia, som inte är en källa, har mer än 50% varit negativt inställda och mindre än 10% positiva till islam sedan 2005.)

  3/8
  Vari består dessa olikheter?

  ‘Stefan K’ sammanfattar:

  “Att muslimer skulle vara mindre religiösa än exempelvis majoritetssamhället är givetvis rent nonsens. Jag tänker inte nämna korankravallerna, hat och hot efter att profeten avbildats eller det faktum att muslimska kvinnor påfallande ofta använder det religiösa attributet slöja för att påkalla uppmärksamhet i media och hos DO. Hur ofta får vi inte höra av muslimer att religionen (islam) går före allt annat och att religiösa regler står över det västerländska samhällets regelverk. Det är snarare legio än undantag.”

  (REPRIS 2: –”min tro som säger att det finns [en] gud som är större än Skurups kommun och det här beslutet.”
  — 2020-02-29 SVT: “Läraren Naouel Aissaoui möter Loubna Stensåker Göransson (M): Slöjförbudet handlar om rasism”)

  4/8
  Respekt för “grundläggande demokratiska värderingar”? Enligt det politiska och kulturella etablissemanget?:

  Hädelselag?
  (– “Nej, jag [Yusuf Abdalla, restaurangägare] visste inte det. Vi trodde att det var olagligt i Sverige att bränna Koranen och andra religiösa skrifter. NITTIO PROCENT AV ALLA SOM BOR HÄR TROR DET.”
  — 2020-09-11 Dagens Nyheter)

  ‘islamofobi’ som lagbrott?

  2021-april Axess Magasin (nr. 3) “Det gick inte”
  Mauricio Rojas (FP/L):
  – “Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan FLERA DECENNIER tillbaka har OMKRING HÄLFTEN AV BEFOLKNINGEN ANSETT ATT INVANDRINGEN VARIT FÖR STOR.”)

  2022-05-23 Kvartal.se “Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  Henrik Höjer, vetenskapsredaktör:
  – “DEMOKRATINS MÅL ÄR ATT FÖRVERKLIGA FOLKVILJAN. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – “Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag.”

  5/8
  Vi ska “arbeta tillsammans” [för att “se förbi varandras olikheter”]?

  Reichel och hans kollegor tror att en svensk vill samarbeta med någon som kallar henne ‘rasist’?, och som avkräver henne rätt tyckande och åsikter, i demokratisk anda?

  6/8
  “bemästra de prövningar som oundvikligt kommer att möta oss framöver”?
  — Vilka prövningar? Svenskars ‘rasism’/’islamofobi’? De negativa konsekvenserna av den stora invandringen?…

  Wikipedia: “Invandring har varit den främsta orsaken till att muslimer vuxit i antal [>810 000] och som andel av befolkningen i Sverige.”

  2017-05-29 Aftonbladet
  “Forskare: 240.000 unga i Sverige kan vara drabbade”
  – I de 200 rättsfall som Aftonbladet granskat kommer det dolda förtrycket fram. 240.000 unga i Sverige kan leva under hedersförtryck.
  – Mörkertalen är enorma.
  – “En stor, tyst grupp är vuxna kvinnor”, säger Carin Götblad [statlig utredare, Min anm.].
  – Hedersförtryckta i kristna svenska församlingar eller vuxna ingår inte heller.
  – Vågar inte berätta

  KOMMENTAR: Minst lika många är ‘förövare’/upprätthållare, det vill säga mer än var fjärde muslim i Sveriges offentliga rum: på äldreboendet, i livsmedelsaffären, på arbetsplatsen, i bostadsområdet, på torget, i skolor (t.ex. lärarinnor, t.ex. Naouel Aissaoui i Skurup).

  — Ingen (svensk) vågar i vardagen stå upp för alla dessa hundratusentals förtryckta, på grund av rädslan för rasiststämpeln, orsakad av Reichel, Socialdemokraterna och övriga i det politiska och kulturella etablissemanget… varför de hoppas på att staten/kommunen ska sköta integrationsarbetet åt dem, trots att det är deras (svenskarnas) ansvar!

  (2016-09-17 Sydsvenskan.se
  Nils Karlsson, MP Malmö (jämställdhetskommunalråd):
  “Rädsla för rasiststämpel har hämmat insatser mot hedersförtryck”)

  2017-12-09 SVT: “Demonstration i Malmö anmäld för hets mot folkgrupp”
  Informatör vid polisen, region Syd:
  – “Det finns en latent hotbild mot judar i Malmö, och när det hettar till nere i Mellanöstern blir den hotbilden mer aktuell.”
  Ordförande för Judiska församlingen i Malmö:
  – “Problemet, menar han, är att många människor med bakgrund i Mellanöstern som kommit till Sverige under de senaste 10-20 åren”

  … och konstutställningar “framöver” är en prövning?…

  2021-10-06 Expressen “Elisabeth Ohlson: Den svenska konsteliten hade kunnat rädda Vilks”
  – Elisabeth Ohlson önskar att landets konstinstitutioner hade stått upp för Lars Vilks medan han levde.
  – Men yttrandefrihet är kostsamt, och en hotad rättighet.
  – Något är riktigt fel i ett samhälle när konstnärer, författare, aktivister och journalister måste skyddas av polisen.
  – Och att jag 2010 fotograferat tre muslimska män på en bönematta i Jerusalem till en utställning om religionernas skändliga inverkan på HBTQI-personers liv chockerade Världskulturmuseets ledning så pass att jag blev kallad till möte med Säpo och svensk underrättelsetjänst i Göteborgs polishus. På inspelningen från samtalet hörs myndigheterna beskylla konsten för att skapa hotfulla situationer – inte dem som hotar konsten. Bilden på männen klassades som ett hot mot rikets säkerhet och fick tas ner.

  … och islamiseringen av Sverige?:

  Se min 52-punkterslista i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text “Ingen vann” *FRÅN* 2022-09-12.

  7/8
  “krävs att vi inser att Sverige är ett mångreligiöst land”?

  (Ännu ett Socialdemokratiskt påfund som inte har verklighetsförankring
  — Sverige inte ett ‘mångreligiöst land’, det är ett kristet land (i 800 år), men där andra religioner finns representerade, som knappt märks och inte ställer krav, förutom på senare år, islam: den mest främmande religionen/kulturen av alla (ref. World Values Survey).
  —, likt EU-kommissionären Ylva Johanssons (S) ‘tvingande solidaritet’ 2020-sept, vilket är en motsägelse i sig självt då solidaritet är en vilja och inte ett mål/resultat.)

  Och det är ett krav, i demokratisk anda? Att svenskar ska INSE (!?), enligt statsförvaltningen?, hur deras land är beskaffat? Med ett nytt (statligt?) begrepp? Uttryckt som ett tvingande krav?

  Och de svenskar som har en annan verklighetsuppfattning om sig själva och sitt land än myndigheten? Som ifrågasätter och kritiserar invandrings- och ‘integrations’-politiken? Och som inte INSER att Sverige är…”mångreligiöst”?? De är ‘rasister’? Som ska bekämpas? Och få den rätta insikten? På vilka sätt då? Statliga ‘Mångreligiös’-informationskurser? Och erhålla godkänt betyg? Och få ‘värdegrunds-körkort’ för att slippa bli kallad ‘rasist’ av myndigheter, fackförbund och islamister (se definition i 8/8)?

  REPRIS: –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  (— 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori, S)

  2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet:
  “Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”

  2020-07-02, Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  “Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – “Regeringen ger länsstyrelserna i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.”
  – “Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).”

  KOMMENTAR: Hur är det möjligt för en svensk att försvara sig mot att staten antar/deklarerar att hon är omedveten om sin ‘rasism’?, definierad av staten?, som hävdar tolkningsföreträde?

  8/8
  “religionsfriheten behöver respekteras”?

  Som definieras av vem? Socialdemokrater och islamister (definition nedan)? Som skyltar (attribut, beteenden) med sin privata religiösa övertygelse i offentligheten, vilket svenskar inte gör (förutom i undantagsfall, t.ex. Carola på 1980-talet).

  Respekteras av svenskar?… som blir kallade/stämplade som ‘rasister’/’islamofober’ (m.a.o. ‘högerextrema’ eller har fel ‘värdegrund’)? Av myndigheter, politiska partier, journalister (SVT 2023-01-23: “Den högerextreme politikern Rasmus Paludan”), debattörer, fackförbund (vilka kräver rätt ‘värdegrund’)? Och av de muslimer som tillhör underkategorin islamister (dvs. en muslim med osvenska synsätt och som dessutom ställer krav på att Sverige och svenskar ska anpassa sig)?

  Detta det politiska och kulturella etablissemangets bekämpande av/ställningstagande mot denna sorts svenskar är rätt/fördelaktig metod… att bygga broar mellan polariserande parter, och öka integrationsviljan, anser Reichel m.fl.??

  *
  Avslutningsvis — som visar (för Reichel m.fl.) att det är inte förekomsten av muslimer i Sverige som är problemet, det är mängden/antalet —, om de muslimer i Sverige som har osvenskt/odemokratiskt synsätt (vilka kan benämnas ‘islamister’, men bara i demokratier) kan jämföras med vissa andelar muslimer i England och Frankrike, kommer Reichels med fleras verklighetstolkning att vidgas, om han, i ärlighetens namn, förmår se den:

  (Som en förövning/uppvärmning, föreslås Reichel att försöka erinra sig… INSE hur muslimer i muslimska länder ser på demokrati, yttrandefrihet, religionsfrihet, och (svensk) värdegrund. Och därefter titta på det kända diagrammet från World Values Survey, WVS, där svenskarna ligger relativt ensamna i övre högra hörnet.)

  2016-04-11 Channel 4
  “C4 survey and documentary reveals What British Muslims Really Think”
  23% support the introduction of Sharia Law;
  31% think it’s acceptable for a man to have more than one wife;
  32% refuse to condemn those who take part in violence against those who mock the Prophet;
  39% agree that wives should always obey their husbands.
  47% do not believe that it is acceptable for a school teacher to be homosexual;
  52% do not believe that homosexuality should be legal in Britain;
  66% completely condemn [34% gör det inte, Min anm.] those people who take part in stoning those who commit adultery.

  2020-11-08 Ledarsidorna.se
  ‘Unga franska muslimer radikaliseras snabbare än tidigare känt’
  – “En studie som publicerades under torsdagen av French Institute of Public Opinion (IFOP) kom att belysa den ökande klyftan mellan den franska majoritetsbefolkningen och muslimer som bor i Frankrike.”
  – “Studiens mest häpnadsväckande upptäckt är att majoriteten av muslimer under 25 år (57 procent) anser att islamisk lag, sharia, är VIKTIGARE ÄN FRANSK LAGi Frankrike – en ökning med 10 procent sedan 2016.”
  – “Totalt sett delade cirka 38 procent av de franska muslimerna denna uppfattning.”
  – “[…] de entydiga analysresultaten som visar att muslimer är överväldigande för (81 procent) separata badtider för kvinnor och män i kommunala simbassänger samt undervisning i arabiska i offentliga skolor.”

  *
  I övrigt, en liten påminnelse: det demokratiska synsättet är endast tillämpbart i offentligheten, inte i privatlivet.

  PS
  Likt Carola (Häggkvist) är jag “… förtvivlad över utvecklingen i Sverige och menar att det är dags att ‘vakna”’.
  (— 2023-04-07 Expressen “Inte fegt att värna Sveriges traditioner”)

  Och, jag har ingen möjlighet att avgöra hur stor andel av muslimer i Sverige som “… där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna [säger Carola]”, till exempel i en polisanmälan eller en domstol:

  10%? 50%? 90%? Antal av 810.000 = 81.000/405.000/729.000?

 2. “Vi måste sluta misstänkliggöra de djupt religiösa!”

  Hon har ju helt rätt!

  För vilka är då de som är djupt religiösa?

  Jo, de är de som visar tolerans, kärlek och mänsklighet gentemot sina medmänniskor!

  Inte dem som kastar sten, bränner bilar, utför sprängdes och skjutningar, våldtar landets unga tjejer och härjar runt!

  DESSA är INTE djupt religiösa, de som man brukar kalla fromma och Gudfruktiga, utan BRUTALA, SKONINGSLÖSA, OMÄNSKLIGA SATANISTER!

  Så dessa är verkligen inga som man ska sätta på piedestal, och hylla, som “djupt religiösa”, om det nu är det hon menar!

  SNARARE TVÄRTOM!

  Förakt, är endast detta klientel värt att få!

  • PS! Ytterligare en onödig myndighet!

   “Myndighet för trossamfund.”

   Vilket trams!

   Bör tas bort med det snaraste!

  • Det är således INTE det djupt religiösa, fromma, vi har problem med, utan avsaknaden av detta i samhället!

   Och då är det som nämns som religiösa attribut, INTE det! Det är satans fokusering på materiella hållhakar, snarare än andlighet! När dessa snarare värnas intill döden, med t o m attentat, och dödande, istället för värnandet av Gud i människan, är det satan man tillber och inte Gud, och således ingen religiös fromhet, utan ren sekulär ondskefull satanism!

   DÄRFÖR ÄR HELLER INTE ISLAM EN RELIGION, UTAN EN OND SKONINGSLÖS DJÄVULSTRO, I såväl teori som praktik!

 3. Det beror på att muslimerna har kognitiva svårigheter och lågt IQ, pga av kusingifte och inavel. Dom är dumma i huvudet helt enkelt.

 4. Enligt Limmud är “Isak Reichel är Generalsekreterare för Judiska Församlingen i Stockholm och för Judiska Centralrådet”. Så han talar för sin egen sjuka mor?

 5. Att tro är som att lämna över ansvaret till någon annan(militära/styrande) för att slippa själv och sen klaga att man inte gillar det senare?

  Tror gör jag på en sten, jag kan se den, jag kan ta på den, jag kan kasta den åt helv…lika alla andra hjärnslöa som tror på gudar/islam/annat..get a life.
  Lägg nu sagoböckerna på grillen och njut av värmen de ger en stund…
  God helg på er..

  3
  1
 6. Djupt Religiösa?, Vad menar karlen, ska man få bete sig hur som helst om man dyrkar
  Islam, är man djupt religiös så respekterar man det landets lagar och seder o bruk som man tagit sig till,han ska ha klart för sig att dessa inte är inbjudna av Svenska folket

  10
 7. Jisses, när dessa religiösa grupper och gör allt för att överträffa de ”fördomar” man har, är det då fördomar. Han som skrev artikeln ställer sig givetvis på valfritt torg i Iran, Afghanistan, Saudiarabien, Qatar med flera och säger samma sak om kristendomen. Det denne ”debattör” inte verkar få in i huvudet är att de som har kommit hit gjort det frivilligt. Vi har varken bett eller önskat att de ska komma hit. Det är fritt att lämna landet, gärna omgående och ingen kommer att sörja ett sådant beslut. Det finns inget som hindrar honom heller att lämna landet.

  25
 8. Trossamfund är en privatsak. Förbjud skattefinansiering. Terrorstämpla Islam.

  32
 9. Ja man behöver inte gå långt ?? Hur är det med alla jihadister och det krig som pågår så kallade koran kravaller? Sen om man inte är nöjd med det så har man ju alltid Knutby att studera eller livets ord . För att inte ta alla kvinnliga präster och dom toy Boys dom gömmer i sakristian ?? Det är ju fult av talibaner i Sverige sån religiösa kärringar som gör affärer med migrationsverket !

  17
  2
 10. Det räcker med att se sig omkring i världen så ser man vad djup religiositet ställt till med.

  Att tro på något som kanske finns är en personlig åsikt och inget som skall styra ett samhälle.

  34
  2
 11. Hmmm…
  Att vara “djupt religiösa” leder mig ofelbart till ordet ”fanatiker”. Och fanatiker ska vi ta på största allvar. För mig är en fanatiker en person som med alla till buds stående medel vill genomföra en förändring av världsordningen och gud nåde den som inte gör som han säger.

  Att kalla en miljöpartist ”fanatiker” torde inte vara helt fel. SUG PÅ DEN.

  41
  3
 12. Misstänka ??? Man behöver endast konstatera att det inte kan eller står rätt till i deras huvuden och i många fall är de rena terrorister !

  36
  2
   • Här i Sverige betalar vi skatt till staten och de som vill vara med i svenska kyrkan betalar kyrkoskatt.
    De muslimska samfunden får det mesta av sina “driftskostnader” betalda av svenskarnas skatteinbetalningar (stöd till trossamfund).
    Svenskarna som är med i svenska kyrkan tvångsbetalar alltså förutom till sv kyrkan, till de skattefinansierade islamiska föreningarna.
    Många fattar inte det.
    En bra början är att gå ur svenska kyrkan och lobba för avskaffande av stöd till trossamfund.

Kommentera