Skottet som fick stopp på koranupploppet i Navestad

TERRORISM. Efter skottet stannade allt upp. Stenarna slutade plötsligt vina genom förorten Navestad i Norrköping. På marken låg Mahomed Hussen, 29, blödande. En tvåbarnspappa som jobbade i lagret på Rusta och aldrig gjort något kriminellt. – Jag tänker att det var den dagen ljuset och framtiden slocknade för mig. Jag ångrar mig så mycket, säger han inifrån Västerviks­anstalten, rapporterar Aftonbladet.

Sekunderna innan Mahomed från Somalia skjuts står han längst fram i folkmassan, med en påk i handen. Åklagaren pekade ut honom som en ledarfigur, men det nekar han till. Hade han uppträtt så mot polisen i Somalia hade han varit död nu. Foto Polisen

Polisen som avlossade skottet berättade i utredningen att han inte hade något val. Mahomed kom för nära, med galen blick och en stor sten i handen.

Där och då drogs allting till sin spets, menade polismannen. – Jag hade ingen sköld heller utan stod där mer eller mindre blottad liksom. Han ville döda mig. Jag hade inte tid för varningsskott utan här var det verkanseld som gällde.

Bara någon minut senare upphörde stenkastningen.

Den av raseri förblindade folkmassan som i flera timmar hade kastat molotovcocktails inlindade i aluminium, sönderbrutna cementplattor, avrivna grenar, stenar, cykelställ och brädor, som hade eldat bildäck och bråte – stannade upp. Som nyvakna.

Runt omkring såg Navestad ut som en krigszon.

Krossade fönster i lägenheter och på BVC. Tomhylsor överallt.

”Varför skjuter ni folk, vi kastar ju bara sten?”, frågade någon förvånat.

Samma poliser som mobben just hade attackerat sprang nu fram, för att rädda Mahomeds liv.

Mahomed Hussen, medborgare i Somalia dömdes till fem och ett halvt års fängelse för bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet, Hovrätten sänkte straffet till fem. Herr Hussen slapp utvisning.

-Pettersson säger att polisen skulle skjuta lite oftare, det ska inte löna sig att protestera mot polisens order. Eventuella klagomål får anmälas efteråt.

Mahomed hade fått ledigt för att shoppa tillsammans med sin fru, finkläder och presenter till barnen inför Eid, högtiden som avslutar fastemånaden ramadan. Men han beskriver sig egentligen inte som särskilt religiös. Ändå valde han att protestera mot Rasmus Paludan som inte var på plats i Navestad.

Två araber och en somalier döms till fängelse för koranupplopp, slipper utvisning

På långt håll såg tillresta, specialutbildade Delta-enheter från polisen den svarta röken stiga upp ur Navestad, byggt som två stora ringar. Foto Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Skottet som fick stopp på koranupploppet i Navestad

 1. Han uppträde kanske sådär mot polisen i Somalia! Därför är han här nu, för att han flydde, undan ett RÄTTMÄTIGT straff! Inte för att JUST HAN, var hedervärd på något sätt!

  Det är de kriminella som flyr undan rättmätiga straff, och kommer hit, inte de verkligt utsatta! De blir kvar, lider, och står ut! För de orkar inte, och har inte drivkraft nog, som brottslingar har!

  Och det syns ju, och bekräftas i vårt land av idag, med allt elände som nu är här!

 2. Det är ju så polisen borde handla gentemot dylikt barbardrägg! Kulors makt är det enda de förstår, ALDRIG demokratiska politikers! Eller svenska medborgares rättigheter, respekt och rätt till integritet! FÖR DET ÄR DETTA SOM ÄR ISLAMISTPÖBELNS MOTSATS, nämligen DEMOKRATI!

 3. Fler riktiga polisinsatser och mindre Dialogpolis insatser hade satt dem i respekt.

  21
 4. Det är ganska intressant här har en polis som faktiskt gör det jobb allmänheten förväntar sig .
  Detta innebär ju att personen i frågmåste befordras särskilt efter turerna i polismyndigheten med självmord och trakasserier mot dom som åtminstone försöker gå stopp på krigförande jihadister i förorterna

  18
 5. Verkanseld hjälper, liksom tårgas och vattenkanoner. Det enda språk som våldsverkarna förstår.

  34
 6. Att det är så svårt att förstå? De invandrade förstår bara VÅLD! Är du mesig så tar de det som intäkt för att de kan slänga fler “stenar”.

  För att få bukt med invandrarkravaller och importerad kriminalitet finns bara en lösning.

  UTVISNING!!

  Det är det enda som skrämmer. Att bliv tvingad tillbaka till sitt stenåldersland där det INTE finns några bidrag och man måste försörja sig själv skrämmer.

  I välfärdslandet Sverige får man allt man pekar på och om man INTE får det kan man alltid använda rasistkortet i allah dess former. Det ger resultat.

  Migrationsverket och dess chef har genom slapphet släppt in dem. Nu måste vi göra allt vi kan för att bli av med dem.

  LÅT DIG INTE LURAS AV ALLAH SNYFTHISTORIER!!! De goda och naiva vill inte medge att det är de som blivit lurade och därför håller de fast vid att Sverige måste förstöras.

  51
  2
 7. “..jobbade i lagret på Rusta..”
  Riktigt arbete eller ett bidragsfinansierat sådant ?

  57
  2

Kommentera