S-märkt utredare petas av regeringen

INRIKES. Den särskilda utredaren Marika Lindgren Åsbrink petas av regeringen från utredningen om förbättrad arbetsmarknadsetablering för utrikes födda kvinnor. Enligt henne själv är skälet hennes koppling till Socialdemokraterna, skriver Altinget.Det är den enda förklaringen jag fått. Jag har haft kontakt med departementet och de har framfört att man från regeringens sida vill ha en utredare som inte har min partipolitiska koppling, säger Lindgran Åsbrink till politiksajten.

Marika Lindgren Åsbrink, har arbetat som chefsutredare åt socialdemokraterna med att utveckla ny politik åt partiet. Hon har en lång bakgrund i rörelsen med föräldrar som den tidigare finansministern (s) Erik Åsbrink och Anne-Marie Christina Lindgren, S-ideolog och utredningschef för tankesmedjan Tiden som drivs av S, LO och ABF. Marika Lindgren Åsbrink har varit analyschef för Tiden och haft tjänsten som utredare hos LO där hon bland annat har svarat för LOs Jämlikhetsutredning. Hos Socialdemokraterna har Marika Lindgren Åsbrink ingått i den politiska avdelningen, vid partistyrelsens kansli.

Det var förra veckan som regeringen entledigade henne samtidigt som utredningen fick ett tilläggsdirektiv. Enligt Christoffer Heimbrand, pressekreterare till arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L), handlar det om att regeringen lägger om integrationspolitiken ”från kravlöshet till krav”.

”Vi har med ett breddat uppdrag tillsatt en ny utredare som är en av Sveriges kunnigaste experter inom integrationsområdet. I samband med ett nytt uppdrag är det naturligt att regeringen ser över vem som ska leda utredningen.”

-Pettersson säger att det är tusentals personer som borde bytas ut för att de har sina uppdrag för att de är socialdemokrater.

En byggde upp och en rev ned. Axel Oxenstierna la grunden till den svenska statsförvaltningen vi borde ha idag. Redan på 1600-talet var grundtanken att den svenske ämbetsmannen skulle vara opartisk, saklig och omutbar.
”Man måste i distributionen av alle kall och officier
[tjänster, ämbeten], men särdeles i krigsväsendet, se
på vars och ens kapacitet och varken på vänskap
eller frändskap, på det riksens tjänst icke går tillbaka
och de själva komma på olycke.”

Axel Oxenstierna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “S-märkt utredare petas av regeringen

 1. Ja, låt kvasten gå! Det är dags att sopa rent nu, och få bort sossediktaturen och vänsterns totalitära makt över oss medborgare!

  Vi gör, säger och tycker vadhelst vi vill! Har ni förstått det era rigida, förtryckande sossepolitrucker! VI VILL ÄNTLIGEN HA ETT HELT FRITT SAMHÄLLE! FÖR DETTA ÄR EN FRIHETSREVOLUTION!

 2. Man ska givetvis ha folk som kan sin sak för att dom vet vad dom sysslar med, och
  inte för att dom är Sossar, politrukker har endast deras parti nytta av, inte Sverige!

  Därför behöver den nya regeringen minst två mandatperioder för att byta ut alla dem
  som är tillsatta av politiska skäl!

  34
  1
 3. Glöm inte Utrikesdepartementet med sin UD-lista, där anställda ville styra utrikespolitiken utan att följa sittande regerings direktiv, alla som skrev på borde avskedas såsom varande illojala, och naturligtvis inte erhålla någon avgångsersättning.

  37
  2
 4. Nej, inte för att de är sossar. Dock en regering tillsätter tjänstemän som kan driva regeringens politik. Inget konstigt med det.

  14
  4
 5. Lättkränktheten och allt gnäll kommer från sossarna.
  Bär sig åt som svin och diktatorer i regeringsställning .
  Och som gnälliga dagisbarn i opposition.
  Sorgesamt att skåda .

  45
  2
 6. Mycket bra! Rensa ut samtliga S-märkta tjänstemän. Viktigast på Migrationsverket och framför allt rättsväsendet. Många poliser går islamisternas ärenden. Exempelvis överklagades av förvaltningsrättens dom där polisen fick fel angående koranbränning. Offentliga krav från poliser om förbud mot koranbränning.

  56
  3

Kommentera