Har kärnkraften en framtid nu?

ENERGIPOLITIK. Jan Blomgren har studerat fysik vid Uppsala universitet, och disputerade 1991 på en avhandling om resonansfenomen i atomkärnor. Han var därefter under två år postdoc i Bloomington, Indiana, USA. Han var sedan docent vid Uppsala universitet från 1994, och utnämndes 2003 till professor i tillämpad kärnfysik.

Jan Blomgren, professor i tillämpad kärnfysik och författare till boken ”Allt du behöver veta om Sveriges elförsörjning”. Bild: Pontus Nyman

Energimyndigheten borde läggas ned, myndigheten har bildats för att vara mot kärnkraft. Svenska kraftnät borde göras om, de bygger och driver kraftnäten samt är domare, det är några synpunkter Jan Blomgren har.

Kanalen Riks intervjuar professor Jan Blomgren med anledning av att regeringen tillsatts kärnkraftsvänliga röster i statliga Vattenfalls styrelse. Vad kommer detta innebära för svensk kärnkraft framöver och kommer vindkraftens ställning att försämras i Sverige?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Har kärnkraften en framtid nu?

 1. Skönt att det finns folk som är förnuftiga, efter alla dessa förlorade år.
  I Svenska Kraftnät sitter det ett överbetalt och inkompetent fruntimmer som bland annat missade/ignorerade nedläggningen av Öresundsverket trots begynnande elkris. Hon är en av flera som snarast måste rensas ut. VDn för Ringhals som slirar på sanningen om de nedlagda reaktorerna måste också slängas ut, precis som, VattenfallsVDn Anna Borgmed med alla tiders skandalösa rekordlön.
  Då först kan vi börja och snacka om att återställ våra elkraftsystem.
  Det borde också hållas en tribunal, där allt som orsakade förstörelsen av världens mest genomtänkta el system läggs upp på bordet.

 2. Får emellertid hoppas att detta inte är början till åratal av snicke-snackande.
  Snabba beslut och handlingskraft är vad som behövs nu, för att minimera skadorna efter (mp). Det är bråttom utav bara h-e !

  37
  3

Kommentera