Regeringen vill dra tillbaka uppehållstillståndet för “flyktingar” som semestrar i hemlandet

INVANDRING. Regeringen slår till mot fusk med uppehållstillstånd – och ger Migrationsverket direktiv om att felaktigt beviljade tillstånd ska dras tillbaka. Det gäller särskilt personer som åker på semester till sitt hemland trots att de har fått skydd i Sverige på grund av en hotbild i hemlandet. – Det handlar om att identifiera allt fusk, det är ett arbete som varit extremt eftersatt under tidigare regeringar, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M). 

Uppdraget är bredare än hemresor, det handlar om att identifiera alla typer av fusk. Det verkar som att det finns ett omfattande fusk med studerande som inte kommer hit för att studera utan för att göra andra saker, – men det mest iögonenfallande är om svenska folket prioriterar resurser för att ge folk skydd när det sedan visar sig att de inte alls har skyddsbehov. Det tror jag många är upprörda över,  säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) som har gett Migrationsverket i uppdrag att utreda frågan – med målet att återkalla uppehållstillstånd som är baserade på osanna uppgifter.

Enligt Malmer Stenergard är samtliga partier i regeringsunderlaget eniga i frågan.

-Pettersson säger att förslaget är bra men vi har förlorat över tio år. SD har föreslagit detta sedan lång tid tillbaka och Moderaterna tog upp det i valrörelsen 2010 men sedan gjorde Reinfeldt upp om migrationspolitiken med Miljöpartiet.

Även medborgarskap som getts på felaktiga grunder, med hot eller mutor ska dras tillbaka.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Regeringen vill dra tillbaka uppehållstillståndet för “flyktingar” som semestrar i hemlandet

 1. Och så kan de dra in möjligheten att få in pengar direkt på kontot/kortet automatiskt. Skicka ut en utbetalningsavi så de får uppvisa legitimation för att få ut pengarna.

  27
 2. Snart vet vi om Maria Malmer Stenergard (M) bara är en ny pratkvarn eller om hon verkligen vill rensa upp bland skojarna. Hennes tidigare chef Fredrik tyckte något helt annorlunda och vi som har synen och hörseln i behåll vet hur det gick.

  29
  2
 3. Ljuga sig till sin/anhörigas försörjning. Uppehållstillstånd >>> medborgarskap. Migrationsverket är kriminellt!

  44
 4. Bra beslut och inte en dag för tidigt. Ingen har kommit till Sverige för att söka asyl, utan att ha passerat mängder med länder som de kunde ha sökt asyl i. 650 mil mellan Sverige och Afghanistan! Första säkra land????

  42
 5. Tio år försent just nu och innan det blir omsatt i praktik kommer det att ha gått tio år och 2 miljoner immigranter till. Minst. Om det nu någonsin blir annat än prat.

  40
 6. Man kanske måste dra in medborgarskapet för Sossar och kommunister också för att få ordning på allt de har ställt till med .

  44
  1
 7. “-Pettersson säger att förslaget är bra men vi har förlorat över tio år”
  Prova närmare 25 år.

  50
  1
 8. Invandrarverket är en statligt finansierad terrororganisation som handlar tvärt emot landets lagar och förordningar och går tvärt emot sitt eget folks intressen!
  Med deras massinvandring följer grov brottslighet, terror, kaos och elände, d..v.s. exakt enl. deras globalistiska agenda.

  Om invandrarverket hade följt lagarna så hade vi inte haft en enda neger, muslim, chilenare eller liknande mänskligt avskräde i Sverige.
  Vi hade inte heller haft en enda “flykting” och Sverige hade fortfarande varit Sverige!
  Dom bryter mot våra lagar hela tiden och det är en gåta varför ingen jurist-kunnig person åtalar dessa brottslingar?

  Ribbenvik bör åtalas, likaså hela hans anhang av medarbetare!
  Hela drösen skall betala för sina ovanligt grova brott.
  Organisationen i sig kan vara kvar ett tag, men efter namnbyte till Återvandringsverket och den övervägande delen av personal byts naturligtvis ut mot normala människor.

  82
  3
   • Jöns, det är jäkligt konstigt att statens propaganda ministerium, i form av “Forum för levande historia” “glömmer” att nämna att nästan 100% av säljarna av slavar i Afrika var muslimska banditer som fångade in andra stammars folk och sålde dessa till dem som fraktade slavarna till Amerika.
    Dessutom var den största mängden slavar i Nordafrika, europeer som tagits i räder så långt bort som på Island, men det passar inte narrativet…

    40
   • Över en miljon vita Européer hölls som slavar i den muslimska världen. Det vill så klart in vänstern att vi ska känna till. Ända upp till Island var muslimerna på slavjakt.

    25
 9. Äntligen, äntligen händer något, att detta har kunnat pågå i år efter år är en gigantisk skandal. Ansvariga politiker och politruker borde ställas inför rätta och dömas till långa straff.

  61
  3
 10. Kommer man till Sverige som flykting för att sedan efter en kort tid återvända hem igen på “semester” då har man förverkat sin asylrätt .Sedan när det gäller rättigheten för att få bli Svensk medborgare är det ju inte för mycket begärt att man ska ha bott i Sverige i minst sex år , klarar av det Svenska språket samt ha ett fläckfritt kriminalregister .

  70
  1
  • just nu gäller 5 år (3 år för personer gifta med en svensk medborgare) och ett fläckfritt kriminalregister (eller rättare sagt en ruta att kryssa i på “heder och samvete”, och man kan misstänka att ingen kontroll sedan görs).

   En klausul om försörjning hade nog inte varit fel.

   42
   1
  • Dom skall vägras att komma in i Sverige när dom återvänder.

   Ta ifrån dom deras medborgarskap, pass, körkort samt alla ägodelar.

   Hur svårt kan det vara?

   30
 11. Det räcker inte. Även medborgarskap som har delats ut helt slentrianmässigt skall återkallas.

  73
  2

Kommentera