Makoundoul vann i domstol: “Kommer bränna Koranen”

ISLAM. Stockholmspolisen sa nej när kulturföreningen Apallarkerna ville få tillstånd att bränna koranen utanför turkiska ambassaden. Ordföranden, Chris Makoundoul, om vad som var syftet med den tillståndssökta manifestationen: – Vi är emot Natoansökan och vårt mål är att upprätthålla den svenska yttrandefriheten, säger ordföranden till etermediebolaget.

I slutet på januari gick Chris Makoundoul ut i ett inlägg på Facebook och berättade om sina planer på att försöka stoppa Sveriges medlemsansökan till Nato. ”Dags att köpa in sig på Koraner och tändstickor! Det ska nog hålla turkarna upprörda under överskådlig tid”, skrev han. Men polisen avslog då hans ansökan om tillstånd.

Chris Makoundoul ansökte om tillstånd för koranbränningen utanför Turkiets ambassad som representant för en ideell förening som kallas Kulturföreningen Apallarkerna. Förenigens syfte är oklart, men i ett inlägg från 2021 framgår att den då var i färd med att utveckla en digital plånbok för kryptovalutor och sökte programmerare som kunde hjälpa till med projektet.

Chris Makoundoul vill stoppa Sveriges anslutning till Nato och sprider rysk propaganda på nätet. Han skriver också att Sverige ”leder eskaleringen av kriget” i Ukraina och säger att han vill stoppa svenskt vapenstöd till landet som han påstår går till de ”krigsförbrytande nazisterna i Ukraina”.

Nu har Förvaltningsrätten gett Makoundoul med flera rätt, bland andra Salwan Momika som är från Irak och vill bränna en koran som kritik mot islam.

-Pettersson tycker det ska bli intressant att se om Makoundoul och Momika blir behandlade på samma sätt som Rasmus Paludan av de vänsterblivna? Eller är det som vanligt, det viktigaste är inte vad som sägs utan vem som säger det?

***

TIDIGARE 2023-04-04 Fel av polisen att stoppa koranbränning

ISLAM. Polisens beslut att neka tillstånd för koranbränning var felaktigt, enligt förvaltningsrätten, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Jeander

Det var i februari i år som man nekade tillstånd för en allmän sammankomst vid Iraks och Turkiets ambassad i Stockholm.

Polisen hävdar att de inte kunde garantera säkerheten och ordningen under sammankomsterna och hänvisar till Säkerhetspolisen som gjort bedömningen att koranbränningar kan öka på attentatshoten mot Sverige.

Förvaltningsrätten anser inte att den hotbild som redovisats och som har legat till grund för Polismyndighetens beslut att neka tillstånden är tillräckligt konkret och kopplad till den aktuella sammankomsten, säger Eva-Lotta Hedin, lagman, i pressmeddelandet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Makoundoul vann i domstol: “Kommer bränna Koranen”

 1. (>2000 ord, helgläsning 15 minuter)

  “Pettersson” skriver att…

  “[d]et ska bli intressant att se om Makoundoul och Momika blir behandlade på samma sätt som Rasmus Paludan av de vänsterblivna? Eller är det som vanligt, det viktigaste är inte vad som sägs utan vem [Makoundoul, Momika vs. Paludan] som säger det?”

  Det är inte bara vanligt, det är mänskligt (alla gör det, även “Pettersson”, och jag själv), som uppstår när den ena parten gör antaganden om motpartens bevekelsegrund (syfte, motiv), där den förra bygger sina (mot)argument på det egna antagandet, som inte erkännes av den senare (som hävdar hyckleri), som gör att den förra inte deltar på debatt-/diskutions-arenan, men har omedvetet ställt sig på åklagar-/anklagar-läktaren.

  Till exempel:

  1/4. Paludan antas av “vänsterblivna” ha ‘högerextrema’ — enl. SVT 2023-01-23: “Den högerextreme politikern Rasmus Paludan” — (m.a.o. ‘rasistiska’) motiv, men inte Makoundoul och Momika, eftersom de två inte är européer och har politiska motiv.
  — Bevis på att de ‘vänsterblivna’ har fel? Det är bara att fråga Paludan!

  2/4. Socialdemokraterna antog 2015, liksom övriga sex riksdagspartier med den skallige Moderaten Reinfeldt i spetsen (“Öppna era hjärtan”), att Sverigedemokraterna drevs (bevekelsegrund, motiv) av en rasistisk människosyn… …

  2010-09-19 ­Expressen Ledare
  “Rösta nej till hatet”
  [löpsedeln: bild på en nedsmutsad och skrynklig Sverigedemokratisk valsedel i rännstenen]
  – “Nej! I dag röstar vi för Sverige och mot främlingsfientligheten.”
  – “Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!”

  2014-09-13 Expressen Ledare
  “I dag röstar vi nej till rasism”
  – “Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: ‘Rösta nej till rasism’.”

  2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt
  fd. statsminister Löfven (S):
  – “Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

  2014-12-27 DÖ, Decemberöverenskommelsen, S MP M C FP/L (KD)
  Wikipedia: “Avsikten var att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande”

  2018-01-11 JÖK, Januariavtalet, S C MP L
  Wikipedia: “En avgörande anledning till att avtalet kom till stånd var att man ville minimera Sverigedemokraternas inflytande.”

  2020-02-10 Fokus.se (blogg)
  Johan Hakelius:
  “Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet”
  – “På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln.”

  2021-02-19 Twitter
  fd. justitieminister Johansson (S):
  – “Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”

  2021-09-23 Riksdagen (frågestund)
  fd. justitieminister Johansson (S):
  – “Den grundläggande skillnaden här är människosynen.”
  – “Ni [SD] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige”

  … … när SD föreslog att stänga gränserna (bevekelsegrund enl. dem själva: Sverige saknade kapacitet) under 2015 års så kallade flyktingkris (Eurostat fastslog 2017 att knappt hälften hade flyktingskäl).

  När Socialdemokraterna, och M och C, föreslog och beslöt att göra detsamma 26 år tidigare (det s.k. “Luciabeslutet”) var deras bevekelsegrund inte rasistisk eftersom de vet vad de själva vet/tycker.
  — Bevis?: Det är bara att fråga dåvarande statsminister Ingvar Carlsson (S, idag 89 år).

  * 2013-03-20 Birger Schlaug (MP), blogg
  “Luciabeslutet som stängde landets gränser”

  * 2019-11-18 Birger Schlaug (MP), blogg
  “Utan SD hade S och M inte ‘öppnat sina hjärtan’…”
  – “När SD:s opinionsframgångar växer så presenteras allt fler förklaringar. De flesta bottnar i den snabba befolkningsökningen, människor på flykt som sökt sig hit. Men utan SD i riksdagen hade Sverige förmodligen fört en betydligt mer restriktiv flyktingpolitik.”
  – “Det var också S och M som 2005 röstade nej till den flyktingamnesti som de övriga partierna, kyrkor och organisationer krävde.”
  – “SD:s påverkan i svensk politik har varit att Sverige blev det land i Europa som tog emot flest människor på flykt per capita. Vilket i sin tur skapat förutsättningar för SD att växa ytterligare vilket påverkat M att återgå till sin gamla position och KD – som tidigare arbetar för flyktingamnesti tillsammans med MP, L, C och V”

  Socialdemokraternas ‘problem’ med SD
  (och många svenskar: –”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?”, Reinfeldts (M) bok “Halvvägs” 2015)
  är att de inte kan förmå SD, t.ex, Jessica Stegrud [2], att förstå att SD är rasister/främlingsfientliga
  — orden är synonymer och därför utbytbara, t.ex. i Bengt Westerbergs (fd. Fp/L) statliga offentliga utredning (SOU) 2012 “Främlingsfienden inom oss” [dvs. svenskar, eftersom invandrare enligt staten/SVT inte kan vara det [1], Min anm.] som bedömde i sina presentationer att mellan 30%–50% av svenskarna har en ‘främlingsfiende’ inom sig.
  — varför (S) har dragit slutsatsen att (SD), och många andra svenskar, är omedvetna om denna rasism, vilket ska åtärdas (dvs. instruerar svensken om vad som är rätt och fel att tycka) med politiska styrmedel:

  2020-07-02 Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  “Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – Regeringen ger LÄNSSTYRELSERNA i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.
  – “Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER”, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).

  Hur en liten svensk (i synnerhet kvinnor [3a,b], t.ex. på en arbetsplats) ska kunna försvara sig [1] eller rentvå sin medmänsklighet/människosyn mot statens antagande och offentligt deklarerade rasism/främlingsfientlighet är för mig både ofattbart och omöjligt. Och omänskligt. Och odemokratiskt [3a,b,c,d].

  3/4. Sverigedemokraternas — och “Pettersson”s — ‘problem’ med Socialdemokraterna är att de antar att S:s bevekelsegrund är/var (regerings)makten:

  2022-08-21 “Pettersson”:
  “S försöker blåsa väljarna igen, makten framför allt…”
  – “VALET 2022. I går, tre veckor innan valet, öppnade socialdemokraterna för mer kärnkraft och presenterade en generalplanför ökad energiproduktion. Att S ska kunna öka kärnkraftsproduktionen med samarbetspartner som C, MP och V tror nog inte ens socialdemokraterna på. Det är ett skamlöst försök att blåsa väljarna.”

  4/4. Mitt ‘problem’ med islamister (alt. ‘muhammedaner’)
  — ordet och personen ‘muslim’ ska förbli neutralt, då denne inte är extrem: en islamist är så extremt religiös (från ett svenskt perspektiv: kultur/sociala normer, varför en ‘islamist’ i Sverige blir ‘muslim’ i muslimska länder) att denne kräver värdfolkets/landets anpassning/underkastelse (=arb. ‘islam’)
  — är att jag antar att deras bevekelsegrund är att göra Sverige (mer) muslimsk
  (eller, som jag ser det: islamisera Sverige; se min 52-punkterslista i min kommentar hos Fristad.eu/Hans Li Engnells text “Ingen vann” FRÅN 2022-09-12)
  , när de själva anser att de bara utnyttjar Sveriges religionsfrihet…

  … men jag anser att de exploaterar svenskars kynne att vara tolerant, och Sveriges rättsväsende [4].

  Detta krav, bemyndigat/möjliggjort av det politiska och kulturella etablissemanget (inkl. rättsväsendet [4]: poliser och domstolarnas nämndemän), är höjden av oförskämdhet och respektlöshet.
  — Bevis? Fråga en muslim i något muslimskt land om hur invandrare bör uppföra sig!

  FRÅGA (från ett globalt perspektiv): Anser de ‘vänsterblivna’ att muslimer i muslimska länder är så socialt underutvecklade att dessas syn på invandrare (människosynen) inte kan mätas och (för)dömas med svensk (överlägsen? eurocentrisk!) moralmåttstock?

  [1]
  Staten har gjort svensken moraliskt försvarslös, genom att deklarera att invandrare har tolkningsföreträde, och därmed TRANSFERERAT DEN SOCIALT/MORALISKT DÖMANDE MAKTEN från majoritets-svensken till minoritets-invandraren:

  * SVT Gävleborg granskade 2021-07-29 “Rasismen inom vården”. I den efterföljande diskussionen på Facebook skriver SVT-redaktionen bl.a. detta:
  – “Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har TOLKNINGSFÖRETRÄDE vad gäller rasism, då det är ett fenomen som INTE DRABBAR vita personer [Svenskar, Min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
  (www.archive.ph/GqOF0)

  I en intervju med Samnytt.se (fd. Avpixlat) 2021-08-10 (“SVT: Vita kan inte drabbas av rasism”) säger SVT:s nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild, som skrev Facebook-inlägget) detta:
  – “Jag och min ANSVARIGA UTGIVARE står bakom det”.

  *
  Apropå tolkningsföreträde och vem som äger definitionen av ‘rasism’:

  1. “Define your terms, you will permit me again to say, or we shall never understand one another.”
  (— François-Marie Arouet (pseudonymen ‘Voltaire’, 1694–1778), A Philosophical Dictionary, Volume 7, Miracles, section II)

  2. YouTube-kanalen ‘Counter Arguments’
  “Black People Can’t Be Racist” (2016-09-15)
  06:30 – “Racism, as an IDEOLOGY, exists both at an institutional level and at an individual level. SOCIOLOGY draws a distinction between the two.”
  09:37 – “… expect an argument like this [byter ut ‘fördom’ mot ‘rasist/rasism’] to burn more bridges than it builds.”

  KOMMENTAR: Nog är det väl en självklarhet att anklagelser om omoraliskt/omänskligt brott/beteende skapar dålig stämning (bränner broar) mellan parterna (SD/S, svenskar/invandrare). Vem skulle inte bli rädd [3a,b] eller arg?/Modig och bemyndigad (dvs. tilldelad av det politiska och kulturella etablissemanget ett socialt “MORALISERANDE ÖVERTAG”)?:

  (2022-08-18 Göteborgs-Posten
  “Hela verkligheten har blivit diskriminerande”
  Gästledare Lars Åberg:
  – “Det är en bekväm ståndpunkt. Om rasismen är allestädes närvarande kan INGEN SVÄRA SIG FRI , och eftersom RASIST ÄR DET VÄRSTA EPITET NÅGON KAN FÅ I Sverige skaffar sig den som slungar det ur sig ett MORALISERANDE ÖVERTAG.”
  – “RÄDSLAN för att någon ska dra RASISTKORTET hänger förmodligen samman med att många i Sverige är ovana att föra en diskussion med ideologiskt motiverade personer. Vi har gjort toleransen till samhällelig överideologi och med den följer oviljan att hamna i konflikt.”)

  — Hört i vissa skolor om svenska barn/minderåriga: ‘rasist’, ‘svennejävel’, ‘hora’.

  Vad trodde Socialdemokraterna (och det politiska och kulturella etablissemanget) att deras i decennier rasist-anklagarretorik skulle leda till? Att svenskar plötsligt skulle bli medvetna om sin ‘omedvetna rasism’? Att erkänna detta moraliska brott (människosynen)? Därför att (S) säger det? I jämförelse med vem/vilka? Historiens Adolf Hitler och hans nazister? Dagens somalier i Somalia? Irakier i Irak?

  Det är en sak att TA AVSTÅND FRÅN och fördöma vuxna i andra länder, diktatorer (t.ex. när hela det svenska folket fördömde och bojkottade de vita rasistiska sydafrikanernas apartheidregim under 1980-talet)…

  –”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA och KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND FRÅN händelserna [MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  (— 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori, S)

  … Det är en helt annan sak att fördöma sina egna med-medborgare — det får konsekvenser för det egna landet: social splittring och politisk polarisering. Och förstörd demokrati [3a,b,c,d].

  [2]
  Debatten “A Swedish Elephant – Årets livligaste paneldebatt i Almedalen 2018”. Upplagd 2018-07-05 av YouTube-kontot “A Swedish Elephant – documentary”:

  (transkriberat av mig, tid 25:25–26:38)
  DEBATTLEDARE:
  –”Kan vi prata med varandra, eller är det för sent?”

  JESSICA STEGRUD:
  – “Jag blir helt fascinerad av den här utläggningen om att vi ska prata med varandra, att vi ska förstå vandra.”
  – “För är det någonting vänsterliberaler har lagt energi på så är det att smutskasta alla som har haft en annan åsikt. Jag är så oändligt trött på det här.”
  – “Du [Anders Lindberg, Aftonbladet] säger bland annat i filmen att de som är invandringskritiska har har bevekelsegrunden RASISM.”
  – “Jag vet inte vad du har för bekantskapskrets men jag känner inga som har den BEVEKELSEGRUNDEN. Utan man är orolig för en utveckling som med alla mått mätt är ohållbar.”
  – “Hela den här retoriken, smutskastningen och stigmatiseringen har kvävt den fria debatten fullständigt.”
  – “Nu står vi här och alla efterlyser lösningar när vi har kämpat, jag vet inte hur länge, med att bara erkänna att vi har problem. Vi har gått miste om så otroligt mycket. Debatten har varit så intellektuellt ohederlig. Så nej, jag tycker det är magstarkt.”

  [3a]
  2016-01-27 Expressen Debatt
  “SD kunde vara störst – om kvinnorna VÅGAT [SO: ‘ut­sätta sig för risken att förlora något värde­fullt’ T.ex. sin medmänsklighet, sina vänner/arbetskollegor: [3b]]”
  forskare, Göteborg universitet:
  – “Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, HADE SD ENLIGT GÄNGSE VÄLJARMODELLER MED RÅGE VARIT SVERIGE STÖRSTA PARTI.”
  – “Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

  [3b]
  2018-08-15 DagensArena.se (“radikal, progressiv idégrund”)
  “Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – “Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD KUNNA BLI SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
  – “Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – “… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och RÄDDARE för att väcka ogillande.”
  – “Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta STÄMPLAS SOM RASISTISKT.”

  [3c]
  2021-april Axess Magasin (nr. 3)
  “Det gick inte”
  Mauricio Rojas (FP/L):
  – “Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan FLERA DECENNIER tillbaka har OMKRING HÄLFTEN AV BEFOLKNINGEN ANSETT ATT INVANDRINGEN VARIT FÖR STOR.”)

  [3d]
  2022-05-23 Kvartal.se
  “Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  Henrik Höjer, vetenskapsredaktör:
  – “DEMOKRATINS MÅL ÄR ATT FÖRVERKLIGA FOLKVILJAN. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – “Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag.”

  [4]
  2020-10-28 “Pettersson”
  “Ännu ett steg mot islamisering. Kvinna döms för förolämpning om slöja”

  – “En kvinna döms att betala 40 dagsböter på totalt 3600 kronor för att hon förolämpat en annan kvinna, som bar slöja, rapporterar P4 Jönköping. Händelsen skedde på ett apotek, där den förolämpade kvinnan arbetade.”

  Se exempel på fler domar i slutet av min kommentar till “Pettersson”s text 2022-12-11 “SD: förbjud slöja inom polisen”.

  Det ska påminnas om att svensk lag är författad av svenskar, för svenska förhållanden (kulturellt: kynne, sociala normer), och inte anpassad för islamister, vilket domstolens nämndemän (uttolkare av svensk lag, som reglerar vad som är rätt och fel i just detta landet) har skyldighet att respektera.

 2. (Jag väntar i ett par dagar med att posta min 1700 ord långa kommentar — som visar varför “vänsterblivna” (inte) hycklar; ledord: bevekelsegrunden —, så att den inte tar upp så mycket plats för dagens och morgondagens läsare. Jag hoppas att detta ska vara en ‘kompromiss’ som “Pettersson” godkänner.)

  2
  6
 3. Kristersson gör vad han kan för att förnedra Ungern, så att de inte vill skriva på.

  24
  3
 4. Fascisterna i Ryssland kommer att göra allt de kan för att stoppa Sveriges NATO ansökan.

  Vi får förbereda oss på en massiv desinformationskampanj där de kommer att utnyttja allah nyttiga idioter som finns i landet.

  Enklast hade varit om de lämnat UKRAINA i fred. Då hade inte dagens situation uppstått.

  Men fascister har mindre hjärnceller än andra så de TÄNKTE NOG INTE PÅ DET!

  14
  10
 5. Apropå mitt tjat om “att vi fått för mycket…” så:
  Kan ni läsa https://samnytt.se/prioriteringslistor-pa-krisande-sjukhus-viss-vard-ska-inte-utforas/ och samtidigt tänka att “makthavarna tycker vi fått för mycket och nu ska vi dela med oss, nedskärningar gör att mer kan delas ut”. Jag hoppas att detta står helt klart för alla from nu!
  Att politiker som själva skurit ned på välfärden beklagar sig är en rökridå för att ingjuta hopp om att nu bättrar de sig. Men kom då ihåg alla tidigare löften (under mer än 30 års tid) som ska korta ned vårdköerna, kom även ihåg alla satsningar som gjorts på vård och omsorg (vad satsade de på?).

  En politiker som skär ned i det allmänna är mycket medveten om att det blir sämre för alla medborgare men också stressa ihjäl de som arbetar inom det allmänna!

  25
  1
  • Kerstin N, massinvandringen under årtionden av dysfunktionella och socio kulturellt efterblivna har ett pris i form av sämre service för de som betalar hela kalaset, ökade kostnader för försörjningsstöd åt de som aldrig kommer att få ett jobb, ökad kriminalitet genom dem som kommit hit och inte klarar av att göra de enklaste jobben, försämrad skola pga bråk och trakasserier, …… Listan kan göras lång!

   2026 kan vi ändra på det. De vi valde 2022 glömde bort sina löften efter valet var genomfört

   19
   1
 6. Vita ska alltid beläggas med skam och skuld, det fungerar och får folk att tystna och flytta på sig för de som ska ledas in i makten.

  31
  0
  • Kerstin
   “Skam” hela livet har folk velat få mig att skämmas.
   Inte för att jag är “vit” utan för egentligen ingen anledning alls.

   4
   11
   • Ja, man brukar säga att det sitter i vårt DNA. Ett arv från religionens makt att vi är syndare och måste be guden om förlåtelse.
    Ett socialt och kulturellt beteende som pga lång tid i människans spår näst intill sugs upp i vår arvsmassa. Det är svårt att inse och tänka bort.

    Men de nya makthavarna, socialisterna, vet om arvet med skuld och skam. De vet också att det bromsar de som går emot deras agenda. De behöver bara tid för att förstöra Sverige, dag för dag, vecka för vecka…

    Precis som du säger så kan man med rätt retorik få tex dig att skämmas för ingenting. Det ska absolut ingen behöva!
    Jag önskar dig en skamfri framtid.

    14
  • Utan vita hade de flesta levt på stenåldersnivå. Kunde i och för sig varit bra i vissa områden på vår planet.

   29

Kommentera