Dan Park åtalas för hets mot folkgrupp igen

INRIKES. Gatukonstnären och provokatören Dan Park åtalas för hets mot folkgrupp och olaga hot, efter att han i somras ska ha placerat ut en falsk burk gas utanför synagogan i Göteborg, rapporterar Sveriges Radio.

Det handlar om att ge sig på judar, varför sätter man annars upp den här burken med texten Zyklon B, säger kammaråklagare Maria Torell. Dan Park twittrade om burken.

-Pettersson gillar normalt Dan Park, när han kommenterar samtiden med affischer på elskåp och på nätet, men en burk med texten Zyklon B är att gå över gränsen tycker jag. Zyklon B användes till att mörda judar och andra under Förintelsen, Andra världskriget.

Om Dan Park på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Dan Park åtalas för hets mot folkgrupp igen

 1. Vet inte om jag skulle kalla det “hets mot folkgrupp” bara för att man ställer upp en burk. Det är sammanhanget som är avgörande.
  Så vitt vi vet var Parks meddelande att: tillåt socialistisk politik ta över samhället så slutar det förr eller senare alltid med detta för de grupper som socialisterna inte tycker om. [burk med text “Zyklon B” utanför synangoga]

  14
 2. Söker uppmärksamhet till varje pris, sen kan jag generellt tycka att judar inte alltid är några helgon, exakt som vilken annan människogrupp som vill påstå sig vara det.

  14
  1

Kommentera