Uefa nobbar Norden – EM till Schweiz

FOTBOLL. Det blir inget fotbolls-EM i Sverige 2025. Den nordiska ansökan, Sverige tillsammans med Finland, Norge och Danmark nobbas av Europeiska fotbollsförbundet. Uefas, exekutivkommitté samlades under tisdagen i portugisiska Lissabon och där kom beskedet att de nordiska länderna får nobben. I stället får Schweiz fotbollsfesten.

Bild: Jeander

Svenska fotbollförbundets nyvalde ordförande Fredrik Reinfeldt är besviken över att det blev Schweiz och inte de nordiska länderna som får arrangera fotbolls-EM på damsidan 2025. Men i en intervju med Fotbollskanalen säger han samtidigt att det är positivt att fyra bra kandidater gjorde upp om att få ta hand om mästerskapet. – Det är ett lyft för damfotbollen som helhet, säger Reinfeldt.

Reinfeldt säger att det inte är omöjligt att Sverige kan komma att söka ett stort mästerskap igen i framtiden. – Det tycker jag är en självklarhet att vi måste ha som utgångspunkt.

Sverige, Finland, Danmark och Norge hade i en gemensam ansökan presenterat en plan med åtta EM-städer, två i varje land. Friends arena var tänkt som finalarena, och matcher skulle även hållas på Tele2 arena i Stockholm och på Gamla Ullevi i Göteborg. Men EM kommer i stället att anordnas i Schweiz. Övriga alternativ var Frankrike och Polen.

-Pettersson säger att Schweiz ordnar säkert detta bra. Värre blir det i sommar när Världsmästerskapet i fotboll för damer spelas från den 20 juli till den 20 augusti 2023 i Australien och Nya Zeeland, då blir det nattskift för dem som vill titta hemifrån.

Fotbollskanalen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Uefa nobbar Norden – EM till Schweiz

 1. Sveriges rykte utomlands med gängskjutningar, mord, våldtäkter, rån och hot har säkert gjort sitt till i frågan.

 2. Ett mycket förståndigt beslut av UEFA, för en gångs skull. Sverige är på fallrepet och skulle aldrig kunna garantera säkerheten. Polisen kan ju inte ens försvara sig själva. Minns när vi arrangerade fotbolls-Em i början på 90-talet. Rena slakten bland supportrarna samtidigt som polisen backade. Taktiken var att filma eländet på behörigt avstånd och utreda i efterhand !!! Man fick se bilder på söndersparkade kroppar i polisens frånvaro.
  SM i Luffar-chack motsvarar nog säkerhets-nivån.

  19
 3. Ja Renfälts är väl orsaken till att man väljer ett annat land att lägga tävlingarna i !

  26
  • Tänkte något liknande, med ett sånt stolpskott väljer man något annat

   18
 4. Bra då finns det mera deg till juvelerna, och statyn med Z kan man sälja till skrot-nisse för mer bidrag, inte till pensionärerna, de har det för bra, eller hur, ordförande tomskalle F-R.
  Spår av viss…….

  18
  1

Kommentera