Rysk officer ”Putin har blivit en krigsförbrytare”

RYSSLAND. Gleb Karakulov var officer i den elitstyrka som har till uppdrag att skydda Rysslands president Vladimir Putin. I oktober förra året flydde han landet och nu berättar han för grävredaktionen Dossier Center om avhoppet.

Gleb Karakulov

Vår president har blivit en krigsförbrytare. Det är dags att avsluta kriget och sluta vara tyst, säger Karakulov.

Karakulov ansvarade för säkra kommunikationer och enligt AP är han en av få ryska desertörer som kan inneha privat och säkerhetsklassad information om den ryske presidenten. Han beskriver Putin som isolerad och att han sedan kriget blivit allt mer paranoid.

Jag har aldrig sett honom med en telefon. Han får bara information från människor i hans närhet och han befinner sig i ett slags informationsvakuum, säger Gleb Karakulov.

-Pettersson menar att så länge det finns tyranner som Putin så behövs Nato och det är enligt min åsikt omöjligt att vara neutral…

Hitler, Putin, Stalin i Gdansk, Polen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Rysk officer ”Putin har blivit en krigsförbrytare”

 1. Var är rysstrollen ? Har de svårt att hantera verkligheten när de inte syns till ?

  12
  9
 2. Ja senharvi hela ukriana !! Den svält som Stalin och kommunister lanserade 1933 i ukrana den är absolut inte förlåten.

  35
  5
 3. Mikhail Chodorkovskij saknar nog den gamla goda tiden när Sovjetunionen var kommunistiskt.
  Som sagt…… det vimlar av personer som drivs av en personlig “vendetta”.

  17
  43

Kommentera