Snabbkassor stängs: ”Lätt att glömma en burk löjrom”

BROTTSLIGHET. Snabbkassor där kunden själv scannar varor, betalar med bankkort och scannar kvittot för att gå ut kom till för att spara personalkostnader i första hand, men även för att göra det enklare och snabbare för kunden. Nu stänger flera butiker igen sina snabbkassor på grund av stölder, rapporterar Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Ulf Svensson som driver Ica Aptiten i Stockholm säger att många kunder antingen struntar i att registrera allt i korgen, eller väger ”fel” vara.

Det sker på ett systematiskt sätt och allt som oftast handlar det om dyrare varor. – Det är lätt att ”glömma” en ost, en köttbit eller en burk löjrom för 1 400 kronor.

-Pettersson säger att tillfället gör tjuven, ibland. Ute på landet där jag och den oäkta hustrun bor finns det fortfarande gamla “snabbkassor” kvar, vi kan köpa potatis, ägg och lite annat i obemannade butiker och lägga pengar i en låda eller Swisha pengar. Jag antar att det fungerar bra eftersom det finns kvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Snabbkassor stängs: ”Lätt att glömma en burk löjrom”

 1. Kanske att det hade gått bättre med riktade stickprov men då hade det väl varit rasism…

 2. Det säger sig självt, att ett system, baserat på europeisk kultur och moral, inte funkar om man blandar in de ”ruttna äpplen”, man importerat. Kombinerar man sedan detta med socialistisk propaganda, avseende handlarnas övervinster , så är loppet kört.

  26
  • Kristen kultur och moral.
   Socialister har inga moraliska problem med att stjäla, ljuga eller skada andra. Så länge det gynnar dem själva eller Partiet är allt ok.

   12
 3. Bara bra att dessa kassor försvinner, tänkte i mitt stilla sinne när de infördes, kommer inte att bli långvarigt. Multi kulti ger multi förluster till affären. Sverige var före och strax efter kriget en av världens mest ärliga nationer. Som P O Enquist skrev individen hade respekt för både lagen och Gud.

  30
 4. Bra att detta otyg försvinner.
  Hoppas att plastkorten går samma väg!

  33
  5
  • Jag håller med du. Jag betalar allt kontant utom hyra och tandläkare. Tandläkaren har jag på avbetalning. Så har jag ett grönt plastkort för kollektivtrafiken. Det går inte att betala kontant på gratisbussen. Men jag tycker inte att bli registrerad. Jag brukar åka till en dambekant och det vill jag inte att min sambo ska få reda på. Då kan det bli både utpressning och sexköp. Använd aldrig plastkort när ni umgås med köpefruntimmer.

   5
   9
 5. Jag har en bestämd uppfattning om att bl.a.kvällstidningarna, genom sina reportage om de ”rika ICA-handlarna”, bär en viss skuld…
  Man väljer själv om man vill vara en tjuv, men de stora ”orättvisorna” som artiklarna redovisar ger ett rätt bra, fördelningspolitiskt alibi.
  Jag hade en gång en bekant, en välavlönad, (S)kvinna som ansåg sig ha rätt att bedra både matvaru- och klädbutiker eftersom ”de gör så stora vinster”. För fyrtio år sedan var hon en udda typ, nu finns det nog fler av den sorten.

  35
 6. Sveriges demografiska sammansättning har svaret.
  Jag är INTE förvånad!
  VARFÖR TAR DE SIG FLERA HUNDRA MIL FÖR ATT KOMMA HIT??
  Det finns för många goda och naiva svenskar som tror att man blir svensk genom att ha åkt tunnelbana i Stockholm.

  De socio kulturellt efterblivna sprider sig medans de goda och naiva gör allt för att förneka verkligheten. De kan inte ens stava till hederlighet.

  57
 7. Man ställer sig ju osökt frågan hur mycket butikerna förlorar per dag när kunder “glömmer ” att scanna vissa varor ? Tror nog att den besparingen på kassapersonalen blev kostsammare än att ha öppna manuella kassor.Där jag brukar handla ibland får kassören hela tiden springa mellan sin manuella kassa och snabb kassan för att hjälpa äldre kunder med scanningen.Ny teknik kan nog vara bra men passar inte för äldre med sämre syn att ständigt hålla på med alla dessa kort och koder i tid och otid.För att inte nämna konststycket med tel.växlar där det ska knappas val hela tiden istället för en vänlig mänsklig röst som kan hjälpa till.Besparingar ? Ja,det vete sjutton..

  43
 8. Jaa hörde från en butikskedja att slumpen valde ut typ var 10:de kund för check….. jag ganska många i familjen får gratis smaskens då och bara en får en prick…. i andra kedjor noterar man missar och ju fler man klarar desto mindre check får man…. MEN om många straffar ut sig är det klokt att skippa snabbkassorna….. har noterat att det ofta är köer på bemannade kassor…

  17
  1

Kommentera