Polisen är inte rustade för nya stora kravaller

POLISEN. Trots att polisens egen utredning av koranupploppen i fjol visade på stora brister i arbetsmetoder och utrustning har inte mycket hänt, rapporterar Aftonbladet.Vi står på precis samma läge i dag som för ett år sedan. Polisen är inte bättre rustad i dag än vi var då, säger en polis till tidningen.

Enligt källan har polischeferna tappat känslan för hur det är att jobba i yttre tjänst, och bygger upp grupper av poliser som inte känner varandra. Aftonbladet har i veckor sökt den ansvarige Noa-chefen Johan Olsson, som inte vill ställa upp på intervju.

-Pettersson säger att polisen är bara ännu en myndighet som inte fungerar tillfredsställande.

Några av de hittills c:a 60 dömda för koranupploppen, samtliga ser likadana ut och har liknande namn.

Dömda för koranupploppen. 300 är identifierade och misstänkta och ser likadana ut

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Polisen är inte rustade för nya stora kravaller

 1. Är det inte enklare att slänga ut de kriminella muslimjävlarna istället för att rusta polisen. Winwin. Vi slipper muslimerna och polisen kan spara pengar.

 2. Jag tror vad “Pettersson” egentligen menar är, att det inte är fel på Polismyndigheten, men på invandringspolitiken, som har varit metoden för att skapa och öka mångkulturen, därför att den anses… deklareras, som ett faktum som inte kan vara fel eller får ifrågasättas [*], av det politiska och kulturella etablissemanget, berika Sverige och svenskarna.

  Utan den stora invandringen hade Polisen inte nödgats lägga om arbetet, eftersom svenskar (här: folkslaget) inte har en sådan syn på våld.

  Dock är det förmodligen bara en tidsfråga innan även svenskar (unga generationer) börjar uttrycka och hävda sig med denna grad av våld och hänsynslöshet. Till exempel gänget som attackerar en ensam person, vilket tidigare har betraktas av svensken som höjden av feghet. Och, att sparka på den som redan ligger ned är i svensk (försvinnande) kultur så vedervärdigt att det används som ett beskrivande uttryck för maktmissbruk (t.ex. av myndigheter).

  [*]
  1997-05-21 Riksdagen
  invandringsminister Pierre Schori (S):
  –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  Den (svensk) som ifrågasatte den kulturella berikningen…

  (–”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”
  — 2021-02-19 Twitter, fd. justitieminister Johansson, S)

  … eller påpekade det ökande våldet, eller den odimensionerade samhällsservicen…

  (–”Den grundläggande skillnaden här är människosynen.”
  –”Ni [SD] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige”
  –”… alla problem som över huvud taget kan finnas i ett samhälle skyller ni på ett eller annat sätt på invandrarna.”
  — 2021-09-23 Riksdagen, fd. justitieminister Johansson, S)

  … på grund av den hastiga/onaturliga/politiskt styrda [#] befolkningsökningen…

  (de migrationspolitiska besluten kritiserades av Riksrevisionen år 2017:
  – “saknats ekonomiska analyser, trovärdiga skattningar av antalet asylsökande samt beskrivningar av hur förslagen påverkar MÄNNISKOR [mina versaler], myndigheter, kommuner och landsting”
  – “i mer än hälften av fallen saknas beskrivningar av möjliga kommunala konsekvenser”)

  … betraktades som ‘rasist’ (eller främlingsfientlig, dvs. har enl. staten fel ‘värdegrund’), och som ska bekämpas, av staten…

  * 2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet:
  “Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”

  … och alla länsstyrelserna…

  * 2020-07-02, Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  “Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – “Regeringen ger länsstyrelserna i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.”
  – “Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).”

  … och de flesta fackförbund…

  * 2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i SVERIGEDEMOKRATERNA.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  … och som (staten) instruerar svensken att vid anklagelse av en av mänsklighetens mest fruktansvärda moraliska brott, rasism, har invandrare tolkningsföreträde…

  * SVT Gävleborg granskade 2021-07-29 “Rasismen inom vården”. I den efterföljande diskussionen på Facebook skriver SVT-redaktionen bl.a. detta:
  – “Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har TOLKNINGSFÖRETRÄDE vad gäller rasism, då det är ett fenomen som INTE DRABBAR vita personer [Svenskar, Min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
  (www.archive.ph/GqOF0)

  (I en intervju med Samnytt.se (fd. Avpixlat) 2021-08-10 (“SVT: Vita kan inte drabbas av rasism”) säger SVT:s nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild, som skrev Facebook-inlägget) detta: –”Jag och min ANSVARIGA UTGIVARE står bakom det”.)

  … vilket gör svensken fullständigt moraliskt försvarslösa, och som grädden på moset gjort svensken så rädd — vem vill ta risken att av staten och av det politiska och kulturella etablissemanget…

  – “På få andra ställen [Aftonbladet] har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln.”
  (— Johan Hakelius 2020-02-10 Fokus.se, blogg)

  EXPRESSEN LEDARE
  # 2010-09-19 “Rösta nej till hatet”
  [löpsedeln: bild på en nedsmutsad och skrynklig Sverigedemokratisk valsedel i rännstenen]
  – “Nej! I dag röstar vi för Sverige och mot främlingsfientligheten.”
  – “Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!”
  # 2014-09-13 “I dag röstar vi nej till rasism”
  – “Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: ‘Rösta nej till rasism’.”)

  … bli förpassad till samma grupp människor som våldtäktsmän och barn- och hustrumisshandlare, och associerad med Adolf Hitler och hans nazister? — att hon inte ens vågar rösta efter sin övertygelse…

  * 2016-01-27 Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare vid Göteborgs universitet:
  –”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  … vilket skulle förklara varför invandringspolitiken aldrig har kunnat stoppas av de röstberättigade, sedan 1980-talet…

  –”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA och KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND FRÅN händelserna [MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  …och varför “Polisen [inte är] bättre rustad”, och varför “Sweden – Dying to Be Multicultural” (2017, bok och dokumentärfilm av någon som heter/kallar sig Pelle Neroth Taylor):

  – svenskens rädsla för det politiska och kulturella etablissemangets rasistanklagelser?, som besvarar hennes rädsla på följande sätt:

  “det är ju patetiskt”, “ömhudade debattörer” som “inte tål motargument”, enligt nuvarande SVT-chefen Jan Helin (dåvarande chefredaktör och VD på Aftonbladet) i debatt 2014 med bl.a. Gunnar Sandelin (fd. SVT-journalist, debattör, socionom) som vittnade om att journalistkollegor (bl.a. på SVT och de stora tidningarna) “… vågar inte säga vad dom tycker om invandringen på jobbet för då är det kört” [“rasist-nischas”]…

  … vilket inte fick med-debattörerna SVT-vd:n Eva Hamilton och SR-vd:n Cilla Benkö att reagera.

  (YouTube-videor:
  1. “Debatt SVT 2014-03-06 | Får man säga vad man vill i Sverige eller har vi en smal åsiktskorridor?”
  2. “Svensk debatt om invandringen”)

  [#]
  * 2022-05-23 Kvartal.se
  “Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  Henrik Höjer, vetenskapsredaktör:
  – “Demokratins mål är att förverkliga folkviljan. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – “Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag.”)

  * 2021-april Axess Magasin (nr. 3)
  “Det gick inte”
  Mauricio Rojas (FP/L):
  – “Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan FLERA DECENNIER tillbaka har omkring hälften av befolkningen ansett att invandringen varit för stor.”

 3. Polisen duger tyvärr inte till mycket mer än att haffa pensionärer som skriver olämpliga ord på sociala medier, jaga folk som kör något för fort och bötfälla vuxna människor som betalar för sex med kontanter. Vissa feminazister vill till och med sätta köparna i fängelse trots att det saknas brottsoffer.

  Med rätta politiker och chefer så skulle en god andel av poliserna kunna göra skillnad, de inkvoterade borträknade.

 4. VARFÖR UTVISAS DE INTE???

  2026 kommer vi att rösta annorlunda. Man blir bara lurad en gång!!!!

  20
  • Hur hade du tänkt det skulle gå till? Med Sossarna och MP vet vi hur det går. Borgarna i regeringen, delar av SD undantagna, är lika hjärntvättade som övriga folket.

 5. Sverige är efter för många års Socialdemokratiskt styre inte redo för någonting .
  När det ska diskuteras brottsförebyggande i Nyhetsmorgon kallas det in en Dansk .
  Borde inte vi i Sverige ha specialister på sådant efter 48 års vansinnig invandringspolitik .
  Är det åsiktsförbudet som gjort att ingen vågar berätta hur vi borde göra för att få ordning på kriminaliteten.
  T.o.m vår självutnämnda överstepräst Leif G.W har gjort rättning i vänsterledet .
  Hellre en lunch med Kungen och andra potentater än värna Sverige och vårt fria samhälle .
  Men hav tröst.
  Den nya Regeringen flyttar fram positionerna.
  Lite för sakta kan det tyckas .
  Och ROM byggdes inte på en dag .
  Och inte importen och implementering av klaner heller .

  19
  2
  • Ja man kan konstatera att det finns en ovilja att gör något åt dom problem Sverige har och det är ju till stor del en politisk styrning av polisen.
   I stället för att göra sitt jobb måste man ju kontrollera hastighet på vägar samtidig gäller det ju att försäkra sig om att det inte finns ratt fyllon ute i ödemarken på snöskoter?

   Skulle inte SD ta i med hårdhandkarns här det börjar bli dags att sätta ned foten och tala om var skåpet skall stå?

   16
 6. Zozzarnas Dan Eliasson njuter väl av sin bonus för att han raserade polisen i grunden på uppdrag av extremvänstern. Dags att återinföra tjänstemanna-ansvaret resp införa den författningsdomstol anslutningen till EU kräver att Sverige skall ha. Domstolen skall sätta tummen i ögat på alla partitillsatta tjänstemän, i synnerhet de som infiltrerat tillhörande extremnätverken HILDA, RUBEN, IDA, Legal Lady´s!

  25
  1
 7. 10 år med socialistiskt styre sätter sjä’lvklart djupa spår även hos poliserna som med
  just Medias hjälp för att se efter så inte buset får ett slag extra med batongen så att
  det uppstår blodvite på dom stackars små liven . Hur fan ska polisen göra, tar dom i för
  hårt då gnäller Media över det, gör dom inget är det också fel?

  27
 8. Det är globalisterna som har högsta våldskapitalet, de bestämmer nämligen hur stark polis Sverige ska ha. Om globalisterna ser till att försvaga polisen så är det gangstrarna som bestämmer, om de gör polisen starkast så bestämmer de. Fortfarande är det globalisterna som fördelar det högsta våldskapitalet.
  Enligt deras logik kan man gissa att en försvagad polis är bäst eftersom polisen även kan gripa globalisterna, gangstrarna kan de köpa sig fria ifrån. En svag polis ger en svagare nationalstat och ett steg i nedbrytandet av Sverige.
  Tveksamt om det går att skapa en stark polis, det finns för mycket aktivister i maktens korridorer som vill motverka det.

  25
 9. De får väl ta alla sina förmåner och ställa dem mot alla yrkesrisker de har. Mig kvittar det.
  Polisen är inget man får hjälp av.

  18
  1

Kommentera