Pyromaner härjar i norra Spaniens skogar

TERRORISM. Bloggen har flera gånger skrivit om anlagda skogsbränder i Europa, USA, Kanada, Sibirien osv och att alla de stora nyhetsredaktionerna som SVT, SR, TV4, Aftonbladet, Expressen med flera rapporterar om fruktansvärda katastrofer och att bränderna beror på klimatförändringar och extremhetta.

Mer än hundra bränder rasar sedan 30 mars i Asturien och Kantabrien och hotar bland annat Oviedo.

Bränderna har startat nästan samtidigt och misstänks vara anlagda. Förutom att de startat på en mängd olika platser sker det just som brandfaran är extrem, på grund av de ovanligt höga temperaturer som rått och den hårda blåst som råder i området.

På fredagsmorgonen rapporterades om 116 olika bränder i 35 kommuner. En av dem härjar vid Monte Naranco, rakt ovanför Asturiens regionhuvudstad Oviedo. Motorvägen A-8 som sammanbinder Asturien och Kantabrien har fått stängas av och uppemot 200 personer har evakuerats från sina hem.

Regionpresidenten i Asturien Adrián Barbón (PSOE) betonar i en post på twitter att bränderna antänts av personer som vill orsaka så stor skada som möjligt och kallar pyromanerna för terrorister.

Bekämpningsarbetet försvåras av såväl de många brandhärdarna som den hårda blåst som råder i området.

Sydkusten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Pyromaner härjar i norra Spaniens skogar

 1. Tror inte riktigt på att det är anlagda bränder!! Men av någon anledning tycks det vara poppis att påstå att det är anlagda bränder . Tror med på dåligt skogs bruk och skötsel av skog och mark ? Det är ju konstigt att det brinner lite överallt och patent lösningen tycks vara att skogarna är fula av pyromaner ? Är det inte troligare att skogsägare och försäkring bedragarna är samma typ av folk. ?? Konstigt att det alltid brinner i skogarna ?

  • Det är redan konstaterat att det är pyromaner. Även Sánchez har gått ut med detta. Det är intervjuer med boende som är vittnen. Även Brandkåren, polisen som kallar det för terror. Det var mycket snö och kallt i vintras. Sedan kom värmen snabbt.
   Det som förorsakade mer bränder förra sommaren, större områden var i naturaområden. Skogsägarna gör stickvägar, bivägar. Det är för att hindra bränder att sprida sig. Storbranden i Tramuntana var utslängd grillkol. Sedan storbrand i sagda naturområde där inget röjs.
   Denna gången är det anlagt, inte dålig hantering.

 2. Jag kan mycket väl tänka mig att den radikala miljörörelsen tuttar eld på skogar för att bevisa sin tes att det varma vädret tänder eldar.

 3. SVT rapporterade igår, till min stora förvåning, att bränderna var anlagda.
  Att bränna upp skog ”för en god sak” är säkert drömmen för många s.k, aktivister(terrorister). CO2-skräcken är mindre än förstörelselustan.

 4. Säkert på andra håll med, även här i Sverige när temperaturen når upp till 25 grader
  så tror miljötalibanerna att det självantent? Det kan det göra ifall en slängd glasflaska
  ligger och fungerar som brännglas, men något måste hjälpa till för annars tänder det
  inte självt, inte ens om det är 40 grader varmti luften1

  14
  • Skogsbränder fanns innan människan, men exakt hur de startar utan mänsklig påverkan vet jag inte (bortsett från blixten) men många är säkert idag anlagda eller mänskliga misstag eller maskinrelaterade.

   11

Kommentera