Iskall vår – kallaste dagen på 107 år i norra Norrland

VÄDER. Mars och inledningen av april har varit kallare än normalt. Flera mätstationer har uppmätt den lägsta temperaturen för årstiden på mycket länge, visar SMHI:s sammanställning.

Utanför Pettersson är det – 10 grader på morgonen den 2 april men det kommer att bli en fin dag.

Den 24 mars var det 36,8 minusgrader i Karesuando vid gränsen till Finland. Det är den lägsta temperaturen sedan 1916 på den här sidan vårdagjämningen.

Arvika och Uppsala har haft sina kallaste aprilnätter sedan 1985, minus 12,2 och 9,4. Storliens 22,6 minusgrader var den lägsta apriltemperaturen sedan 1961.

-Pettersson konstaterar att Aftonbladet som vanligt är ute och cyklar. Jag tror inte det är så vanligt att man dukar utomhus i början på april, inte ens en normal vår…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Iskall vår – kallaste dagen på 107 år i norra Norrland

  1. Klimatkrisen var förstås långt gången redan 1916 eller så var kylan, i motsats till nu, väder och inte ett bevis på den globala uppvärmningen.

    16
  2. Sverige ska inte tvingas till några ytterligare extrema skattehöjningar eller extrema miljöåtgärder. Eftersom Sverige redan gjort sitt jobb, så kostar alla ytterligare miljöåtgärder orimligt stora pengar med ingen eller ringa resultat. Sverige ska ge blomstrande förutsättningar för industri, utbildning, teknisk utveckling och rättvist företagsklimat. Gränsen för tillåten höjning av medeltemperaturen bestämdes först tror jag till 2 grader och nu 1,5 grader med fingret i luften. När ändrar man retoriken till att alla väderväxlingar är direkt tecken på svenska utsläpp? Eller att både sänkning och höjning av medeltemperaturen är dödligt alarmerande tecken på nära undergång. Tänker ibland att snart bedömer kanske vetenskapen att planeten med den snabba befolkningstillväxten behöver viss mängd ökad koldioxid för att klara värsta svälten. Tänk om nyttan av goda skördar överträffar nackdelarna. Jag har nog aldrig sett såna undersökningar så den forskningen kanske är förbjuden.

    11
  3. Var är Erika Bjerström? Borde inte hon vara i Karesuando och rapportera? Vilken clown.

    36
    • SVT stänger kommentarsfälten på twitter. Jag har besvarat henne så jag är en av bespottarna. Det är jag stolt över. Att vara skattefinansierad av det svenska folket och inte tåla vad det svenska folket tycker men fortsätta att twittra är öken

  4. Minus grader här! Men ser ut att bli en fin dag. Det jag undrar är vilken värld lever dessa journalister i? Dukar utomhus till påsk? Har vi aldrig gjort. Däremot till första Maj, om det nu inte regnar

    34
  5. Vad hände med den utlovade 2 graders höjningen av medeltemperaturen som de tjatat om de senaste tre decennierna?
    Jag börjar känna mig blåst på konfekten nu när det är svinkallt i april och vi skulle få samma klimat som vid Medelhavet enligt klimatalarmisterna.

    44

Kommentera