Jomshofs utspel kritiseras – men får stöd av Åkesson

ISLAM. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson uttalar stöd för Richard Jomshof efter att partikollegan skrivit en tweet som mött kritik, skriver flera medier. Jomshof påstår att det pågår en ”islamisering” och att ”svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land”. Åkesson säger nu till Expressen att andelen personer i Sverige med utländsk bakgrund nära fördubblats på 20 år. – Tänker vi 20 år framåt och den dubblas en gång till, då är vi där.

Bakgrunden var ett ”avslöjande” från TV4 som visade att SD:s Mattias Karlsson varit med och skrivit ett manifest där det påstods att en ”elit” genomför ett ”folkutbyte” – vilket experter beskriver som en högerextrem konspirationsteori.

Till GP säger forskaren Christer Mattsson att konspirationen inte ligger i att Sverige fått en förändrad ”befolkningssammansättning”. – Konspirationen består i stället av hur man påstår att det gick till, att det är en liten elit som inte haft folkets stöd till att göra detta.

-Pettersson håller med Åkesson och Jomshof och jag tror inte det ligger någon konspiration bakom. 1974, för 49 år sedan var vi, Sverige, rikast i världen tillsammans med Schweiz enligt tidningsartikeln på bilden nedan. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Efter rekordåren under 1950 och 1960-talen var vi rikast i världen 1974. Året efter, 1975, beslutades att Sverige skulle bli mångkulturellt.

Riksdagen bestod 1975 av Vänsterpartiet med 19 mandat, Socialdemokraterna 156, Centerpartiet 90, Liberalerna 34 och Moderaterna 51. Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet

1975, året då Sveriges väg utför började och grunden till dagens samhälle lades.

Dagligen matas vi med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dag är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Nåväl, vi har haft kloka, klarsynta politiker som otroligt nog varit socialdemokrater även i Sverige. Kanske skulle S fundera på att gå tillbaka till sina rötter.

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde gränsen 1989 ”Sverige är fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Trots dessa kloka sossar och Herbert Tingstens ord verkar få ha lyssnat.

Beslutet till dagens kaos togs bara tio år efter Tage Erlanders ord 1965. Den 27 februari 1975 fattade en enig riksdag under regeringen Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Proposition 1975:26.

Invandringen innan 1975 hade gått ut på att man kom som gäst och arbetade för att sedan resa hem med sparkapitalet eller att man kom för att bli svensk och assimilera sig, och det gick oftast bra, barnen till dem som kom då blev svenskar på relativt kort tid.

Med beslutet 1975 tog riksdagen avstånd från tanken att invandrare skulle assimilera sig i det svenska samhället. Invandrarna, deras barn och barnbarn skulle behålla sin ursprungliga identitet, dessutom var ökad internationalisering ett övergripande mål i samhällsplaneringen. Alla partier var eniga och riksdagen bestod av V, S, C, FP och M.

Miljöpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna var alltså inte med om beslutet.

Riksdagsbeslutet 1975 fattades i största enighet, för att under årens lopp följas av mängder av andra beslut med samma mål: Mångkultur och massinvandring, trots att inte en enda person har kunnat visa vad som är bra med denna mångkultur och asylinvandring.

Det värsta med detta är att SAMTLIGA beslut har smugits genom beslutsprocessen medan massmedia antingen har sovit eller också har hållit med. Det har aldrig varit någon riktig debatt och det svenska folket har hållits ovetande. De flesta som har vaknat, har vaknat först när de ser resultatet av beslutet för drygt 40 år sedan medan många andra fortfarande sover gott. Ett tredje gäng har insett att de har varit med om att köra landet i botten men de vägrar trots det erkänna att de haft fel av prestige.

I riksdagsbeslutet 1975 drog man upp detaljerade riktlinjer för hur den mångkulturella politiken skulle bedrivas. Tre delmål ställdes upp: Jämlikhet, Valfrihet, Samverkan.

Jämlikhetsmålet innebär att alla invandrare har rätt till exakt samma sociala förmåner som den infödda befolkningen, i vissa fall större förmåner.

Valfrihetsmålet innebär att invandrare har rätt att utöva och utveckla sin kultur på svensk jord och själva bestämma om de vill integreras i Sverige.

Samverkansmålet innebär att svenskarna är tvungna att acceptera det mångkulturella Sverige och anpassa sig till det.

Minns ni? 

  • Mona Sahlin (S): ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.” (2002)
  • Mona Sahlin (S): ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.” (2001)…

…och det var bara två exempel av hundratals.

1969 stoppade den socialdemokratiska regeringen arbetskraftsinvandringen efter påtryckningar från facket, främst LO. Från omkring 1970 öppnade man istället Sveriges gränser för så kallade flyktingar. Sedan har regeringen, oberoende av politisk färg, genomdrivit mängder av beslut, alla med samma mål; ett mångkulturellt samhälle.

Den invandrarpolitiska kommittén fastslår i sitt betänkande (SOU:1996:55 Sverige, framtiden och mångfalden) att ”det som ska hålla ihop Sverige inte är ett gemensamt historiskt ursprung utan den samtida tillhörigheten i Sverige”.

Pang – där blev vi av med hundratals år av gemensam historia, på sophögen med det som gjort oss till ett folk.

Som om det inte räckte så ändrades grundlagen hösten 2010, till att gå ut på att Sverige ÄR ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det.

Lagt lock ligger! fortfarande men tillsammans kanske vi kan bända upp det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Jomshofs utspel kritiseras – men får stöd av Åkesson

  1. Det är bara att titta i en av Sveriges största dagstidningar på 70-talet och se vem och i vilken tidning propagandan för det mångkulturella samhället bedrevs. Visst har Jomshof rätt. På 90-talet hade en en inflytelserik socialdemokrat ett Sommarprogram i P1. Han talade för ett Sverige som borde ha 80 miljoner innevånare. Det han särskilt tryckte på att den befolkningstillväxten skulle inte ske genom att svenska folket skaffar fler barn, nej det skulle ske med massinvandring från MENA och där är vi idag. Kan sanning betraktas som konspirationsteorier?

    18
  2. Konspirationsidéer, d v s anklagelse om konspiration, är oftast ett konpiratoriskt vänsterristiskt narrativ!

    Detta oftast, för att skyla över sanningen om det som framläggs, av den som anklagas! Det är således mörkning av fakta som pk-media oftast ägnar sig åt!

    I detta fall, är det helt klart att det fanns en plan för folkutbytet! Socialdemokraterna ville helt enkelt, en gång för alla, krossa borgerligheten!

    Och planen skapades av Palme i Palmedoktrinen 1975! Där står att Sverige skulle göras mångkulturellt! DETTA VAR SOSSARNAS MÅL!

    Sen att man fick draghjälp av en fanatisk Westerberg, och en hämdlysten Reinfeldt, är en annan sak!

    Innan Westerberg 1993, var invandringen runt 10.000 per år, som då höjdes till runt 30.000, som sen varade till 2010, och då höjdes av Reinfeldt till runt 160.000, som varat sen dess.

    VARFÖR VILLE SOSSARNA GÖRA SVERIGE MÅNGKULTURELLT?

    För att söndra det gamla samhället, så att sossarna skulle kunna få total obegränsad makt och utbredning av sitt. Dessutom fick man in mer valboskap, som Palme hade rekognoserat och noterat för sossarnas räkning.

    Muslimerna var mångt och mycket som sossarna själva, och skulle vara lätta att få till sig.

    Så så arbetade man för folkutbytet!

    Konspirationteritanken mot de so påpekar folkutbytet, är endast propaganda för att mörka verkligheten, som sossarna la grund till!

    30
    • All sossarnas politik har syftat till, att bryta ner och förstöra det gamla samhället i ALLT!

      Se er bara omkring, hur PRECIS ALLT, i vårt samhälle är förstört, AV SOSDARNA!

      29
  3. SD har haft rätt hela tiden. Precis som förbrytaren Putin gillar inte vänstermurvlarna sanningen.

    28
    3
  4. För fem-tio år sen gick media i taket om SD sa att invandring är olönsamt, det blev ett jäkla hallå, folk skulle förskräckas men fattade och SD ökade.
    Nu upprepar media samma beteende vilket är bra för nu kommer mer folk lära sig, titta efter, tänka själva och inse hur det står till och förhoppningsvis rösta på SD eller i vart fall inte på VPK, C, MP, S o.s.v. Fast S har ju bytt ton, folk är korkade, så vem vet…

    32
  5. Helt rätt av Jomshof! Maila honom och peppa! Visa att han har brett stöd av medborgare!
    Att få igång ett invandringsstopp är inte helt enkelt, en demokrati har sina kvarnar som måste malas igenom. Återvandring likaså.
    Vi bör ge SD och regeringen åtta år för att få plats beslut som kan vända skutan, vi måste ha tålamod, nya lagar och regler ska till, det görs inte i en handvändning och så ska det faktiskt vara i en demokrati.

    Jobbigt, javisst, men till alla som röstar sd, håll ut och värva fler röster. Till de som är kritiska mot att sd inte stoppar invandringen så be dem googla på demokrati och försök förstå det goda med en demokrati. Om flest vill stoppa invandringen så ska faktiskt det ske, men det tar tid. Vi måste också förstå att myndigheter och verk har kapats av sverigehatande aktivister, de har som mål att stoppa ett bevarande av vår fina nation.

    Sossarna är heller inte dumma, de kommer låta som om de helt byter spår pga nya förutsättningar. De kommer göra allt för att låta kritiska till nedbrytningen av Sverige, men när de väl har makt hånskrattar de och krossar Sverige för gott. ”gick ni på den lätte” väl betänka att globala sverigehatande krafter belönar landsförrädare.

    34
  6. Samlar man på sig för mycket sopor i Sverige så börjar det stinka snart, och vi är där nu, så det är dags att rensa ut skiten på något sätt, men ut ska skiten snabbt.

    36
  7. Några få självupptagna ”proffs-tyckare” vill tydligen utplåna det svenska kulturarvet på präktighetens altare. Men det är vår förbannade skyldighet att värna svenskheten. För våra förfäders skull och för kommande generationer. Att utplåna en nation gagnar ingen, förutom de parasiter som tillfälligt begagnar sig av den gästfrihet de tagit del av. Men när festbordet är avätet återstår endast en grushög. Till nytta för vem……….?

    53
  8. JOMSHOF HAR HELT RÄTT!!!!!!!!!!!

    Folkutbytet är en realitet! Men vem tar strid mot Sveriges förfall???

    65
  9. Först skall alla utan uppehållstillstånd ut ur Sverige.
    Sedan skall de tillfälliga uppehållstillstånden dras in för de med flyktingstatus som besöker sina hemländer.

    74
    1
    • Muslimer gör sig inte bra i några som helst länder. Deras egna länder är tjugo fot under isen och vi är på god väg. Hög tid att inse att islam inte är en religion utan en dysfunktionell ideologi med religiösa förtecken.

      39
  10. Jaha, är detta någon nyhet?
    Vart vill Åkesson och CO komma med detta utspel? tillsätta en utredning i vanlig ordning?
    Sätt för fan nu tummen i ögat på Kristersson och stoppa nuvarande invandringen och börja skicka tillbaka folk. Stopp på alla bidrag utan ge dom en returbiljett till sitt hemland.

    75
    5
    • Titta i vänsteralstret Aftonbladet.
      Där är de idag oroliga för den kommande folkräkningen.
      Ännu ett av det Socialdemokratiska mörkandet skall avtäckas .
      Som att blada av ett kålhuvud .
      För varje lager blad som tas bort avslöjas det Socialdemokratiska misslyckandet.
      Kejsaren står helt näck .
      Polisen , skolan , tryggheten , välfärden, invandringen, integrationen pensionerna , you namne it , varje politikområde som den nya regeringen
      tar i visar på misskötsel .
      Det är som att peta i ett Getingbo .
      Och så drottning Magda med skämsrosa kinder försöker släta över eller skylla på någon annan .
      Nu har hon kommit på den ljusa idén att det är dags att ompröva sin politik .
      ÅNGERFULL UNDER GALGEN , Aldrig har väl ett uttryck passat bättre in .

Kommentera