Är Ryssland desperata?

UKRAINA. Ryssland tycks ha plockat fram stridsvagnar av en modell som började tillverkas under slutet av 1940-talet, rapporterar Vice.

Stridsvagn T-54

Uppgifterna kommer från den oberoende gruppen Conflict Intelligence Team, baserad i Georgien, som arbetar med underrättelser från öppna källor. Gruppen har publicerat bilder på Telegram som visar stridsvagnar av modellerna T-54 och T-55 som förflyttas från östra Ryssland med tåg.

Washington Post skriver att det inte går att fastslå om stridsvagnarna är tänkta att sättas in i Rysslands krig i Ukraina.

Johan Huovinen, överstelöjtnant och militär lärare på Försvarshögskolan, tror att stridsvagnarna ska användas i kriget efter att de reparerats och moderniserats, skriver DN.Det visar på någon typ av desperation att de måste plocka fram så gammal utrustning.

Bakgrund T-54/T-55 Wikipedia.

-Pettersson kan inte så mycket om stridsvagnar men antar att en gammal, uppgraderad stridsvagn är bättre än ingen stridsvagn alls…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Är Ryssland desperata?

  • Igentligen är det bara ett fordon!! Men sen skall ju all elektronik in och gps till strid spetsarna ?
   Frågan är var Putin hittar den moderna elektronik?
   Han är ju bojkotad av väst värde!?? Ja vist dom där kineserna är giriga !! Ock javisst vem sköt ned deras väderbalonger? Ja det är illa nu måste ju ukriana sjuta sönder gasledningen till Kina ..! Dom är ju giriga ingen gas och olja ingen elektronik till vapen!

  • Tja, ukrainarna har svenska pansarvärnsvapen som kräver bara någon sekund för att slå ut en modern stridsvagn från i princip alla håll och du sitter i en stridsvagn som måste stå still när du ska skjuta på ditt mål.
   Hur bra blir det i slutändan.

   Eller så möter de en grupp CV90 som spränger dem i förbifarten. CV90 behöver inte ens sakta in, de bara sätter fyra, fem 4 cm pilprojektiler rakt igenom första vagnen och slår ut den samt vagnen bakom den första i en salva.

   17
   10
 1. Det här är mumma för Kina!

  Här ser de hur Fascist Ryssland faller samman och snart kommer Kina att vara storebror medans Putin och hans fascist svans blir den nya vasall staten. Så kan det gå när man själv inte förstår att sitta still i båten.

  “Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”

  Kineserna är mer drivna än ryssar i allmänhet och de är även nyktrare än ryssar och definitivt mer kreativa och flitiga.

  Snart är Fascist Ryssland endast en råvaruproducent utan verkligt politiskt inflytande.

  En sista dödsryckning kan vara att Fascist Putin försöker sig på att använda kärnvapen.
  Men det finns ju även andra stater som har tillgång till sådana vapen.

  Fascist Ryssland R.I.P!

  Fascist svansen i Sverige får väl börja vända blicken mot den gula draken och be att få komma in under deras beskydd.

  34
  17

KommenteraAvbryt svar