Elsa Widding (SD) petas från miljö- och jordbruksutskottet av SD

INRIKES. Elsa Widding är energiexpert med flera ledande befattningar bakom sig i stora energibolag. Hon verkade bl.a. som expert i Regeringskansliet med ansvar för Vattenfall under den förra borgerliga regeringen. Idag är Elsa Widding riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

Elsa Widding

Klimatdebattören och SD-riksdagsledamoten Elsa Widding blir av med sin plats i miljö- och jordbruksutskottet, rapporterar Altinget.

Widding kommer i stället att ansluta till skatteutskottet där hon tar över Josef Franssons post som suppleant. Det är ännu inte klart vem som tar över partiets plats i miljö- och jordbruksutskottet.

Det kommer nog att lösa sig kanske i nästa vecka. Till dess klarar vi oss, säger klimatpolitiske talespersonen Martin Kinnunen till tidningen.

Nyligen har Elsa Widding bland annat uppmärksammats för att ha anmält ändringar på sin Wikipediasida till Säpo, med motiveringen att dessa var ”olagliga”.

Elsa Widding har inte skrivit någon interpellation, skriftlig fråga eller enskild motion i utskottet.

Om Elsa Widding på bloggen…

-Pettersson tycker det verkar skumt men Elsa Widding har varit tyst i Riksdagen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Elsa Widding (SD) petas från miljö- och jordbruksutskottet av SD

 1. Är Kinnunen besmittad av klimatalarmismen, i så fall har han inget i SD att göra, släng ut honom.

  All denna klimatalarmism har inget med verkligheten att göra. Koldioxidens påverkan på planeten Jordens medeltemperatur är mikroskopisk eftersom dess återstrålning mot marken sker i samma våglängdsområde som den mycket större mängden vattenånga återstrålar.
  Vattenångan brukar benämnas Jordens termostat. Detta eftersom högre temperatur ger mer vattenånga som skapar mer moln vilka reflekterar solstrålning tillbaka ut i rymden och lägre temperatur ger mindre vattenånga och molnbildningen minskar.

  Klimatlagen som helt bygger på att koldioxiden i atmosfären skall minskas har ingen som helst vetenskaplig grund så den skall tas bort ur lagboken.
  Detta är något som SD skall ha högst upp på prioritetslistan eftersom det kommer att ge Sverige som nation ett enormt ekonomiskt lyft.

  15
  1
 2. “Petad” är ju lite värdeladdat. Hon kanske inte orkade med de okunniga miljömupparna i utskottet. Finansen är nog bättre, då det är den som sitter på pengarna och synar bl a äskanden från myndigheter inom miljöområdet.

  11
 3. Thoralf Alfson blev utesluten ur SD då han tänkte själv. Kan detta också gälla för Elsa. Artikel från Barometern idag (utan betalvägg).
  “Totalt vansinne att investera i fler vindkraftsparker”
  https://www.barometern.se/debatt/det-totalt-vansinne-att-investera-i-fler-vindkraftsparker-2a0866dd/
  – Thoralf är saklig och skriver lättläst. Följ gärna hans blogg!

  Sådana som Elsa, Henrik Jönsson, Thoralf m.fl. borde sitta som personvalda i Riksdagen.

  37
 4. Politik är bara tjuv och rackar spel. Det har inget med vekligheten att göra, får alla som gett sig in i politiken erfara. Det är en ända stor bytesmarknad.

  13
 5. EXPO har väl varit och pratat med någon/några i SD:s ledning igen. Äckligt vad vissa av dem kryper för EXPO.

  24
 6. Varför blir jag inte ett dugg förvånad…. SD är tyvärr ett globalistiskt , unipolärt, parti och nationalstater göre sig icke besvär…. dock bra jobbat Elsa….. kanske dags för en EEXIT för några fler i riksdagen osså….. MEN tror “de bättre” inom SD att de kan leva vidare efter denna mandatperiod….. jag tvivlar…. och hoppas innerligt att jag får rätt…. vi behöver inte 6 partier som är samma lika de två som avviker, MP och V, är ju bra alternativ för de som tycker så men resten…. kanske ett 2-3 partisystem skulle vara enklare….. den enda knäckfrågan bör inte vara. “sunny side up” eller vändstekt…..

  15
  2
 7. En märklig handling! Påtryckningar från andra partier? Det är något skumt i denna förflyttning av Elsa Widing.
  SD agerar konstigt i många stycken. Kan leda till extraval. Och då vet vi inte vad vi får.
  Önskemålet och förhoppningen är att bli av med (i denna ordning) Mp, C och Liberalerna.

  32
  • Orsaken till en rockad i schack är oftast inte en defensiv åtgärd utan tvärt om kan den innebära en förberedelse till ett mera offensivt spel, vilket ofta visar sig i nästa drag.

   • Att flytta någon från en ordinarie plats i ett utskott och istället placera vederbörande som suppleant i ett annat, är knappast en rockad, utan en regelrätt petning med stort P. Expo och David Baas var väl missnöjda med Elsa.

 8. Sveriges öde är att ha småpartier som knappt klarar sig över spärren men ändå verkar styra enormt. mycket.

  37
  • Samma i Spanien. Sánchez styr med hjälp av en hoper småpartier. De ska ta hänsyn till alla och då blir det urvattnade beslut. Långsamt.

 9. Så försvann det personkrysset som gavs för att få fakta i energi- och klimatdebatten. Nu försvinner för mig även SD vid bästa val.

  40
  4
  • Det var sista gången jag röstade på SD. Elsa var enda anledningen till att jag röstade på SD.

   Nu blir det AFS i fortsättningen.

   16
   2
   • Det är absolut inte bra Elsa är ju faktiskt den enda som har en anständig utbildning?! Om SD får gör dig att flytta på henne få hörnan ett stort misstag !?
    Det dom verkligen behövs är en nedmontering av miljö orgenisationer och det går bara att göra med vetenskap och logik !? Det utbildning systemet i Sverige med dessa skolor som sprider desinformation kan enbart stoppas med fakta och vetenskap ..
    Religiösa av arter försöker hela tiden infiltrera religion i vetenskapliga påståenden

  • SD är nya Folkpartiet en skam..
   Inte som man trodde på för 10 år sen.
   Jimmie lägg ner partiet ni är som dom andra delar ni säng med mp oxå.
   Fy fan.

   8
   2
 10. Vi vet inte orsaken än så då är inte lätt att gå ut och bara kasta ur sig något. Men SD måste sätta större tryck på regeringen.

  35
  2
  • Jag har ingenting emot Elsa Widding men hon har varit alldeles för tyst i miljödebatten. Sen är hon i minoritet i miljöfrågorna, hon hade, har stöd bara från SD vilket blir för svagt, det gör det näst intill omöjligt att få stopp på alla tokigheter.

   20
   5
 11. Elsa som varit och fortfarande ÄR både SD:s och riksdagens skarpaste hjärna !
  Kan dock bli väldigt “torr” akademisk och TYVÄRR så finns det strömningar , även inom SD, att man får inte vara för duktig…

  Nej, detta var INTE bra !

  49
  2
 12. Ebba blev helt plötsligt vindkraftfräst efter att ha träffat Ursula von der Leyen. Nu måste alla bort som kan tänkas stoppa vansinnigheterna. Det är ju miljö- och jordbruksutskottet som bestämmer över vindkraftsutbyggnaden. Bönder och renägares rättigheter ska givetvis köras över.

  54
 13. Elsa Widding har inte skrivit någon interpellation, skriftlig fråga eller enskild motion i utskottet.
  Mig veterligen så har inte så många inom SD gjort det de första månaderna inom SD eller för den delen i andra partier.

  31
  • Varför är naturligtvis frågan?
   Kan tänka mig att hennes medverkan i Swebbtv två gånger sedan hon blev invald i riksdagen kan spela in.
   Sd vill säkert inte bli förknippade med putinisternas och femtekollonarnas megafon.
   Tyder på dåligt omdöme att sätta sig i ett av deras program.

   3
   16
 14. När det blir för jobbigt med att höra sanningar gör man så här.
  Odemokratiskt svagt, skärpning SD
  Nu gäller det att hålla i, det ska uträttas en hel del kommande åren.
  Kan inte SD medverka till det är Sverige totalt kört.
  Vi svenskar får börja ta lagen i egna händer, annars går det åt helvete rejält.
  Sverige är mycket illa ute nu, och snart är allt för sent att återställa.
  Vi kommer bli underställda muslimerna.
  Hårda tag gäller nu !!!

  69
  1
  • Märkligt. Men var det inte för just klimat och miljöfrågorna som hon fick sin riksdagsplats. Kvinnan som utmålades för att vara så duktig.
   Något måste ha hänt. Kan hon ha gjort sig omöjlig med miljöministern och att det är en eftergift från SD s sida att sparka henne från klimatdenatten. Är hon för kritisk mot miljöministern? I så fall är det svagt av SD.
   Vi har kunnat läsa om Elsa här på bloggen vid tidigare tillfällen. Den 14 dec -22 finns ett blogginlägg med bla en intervju i Riks.
   Där framgår ganska tydligt att hon är kritisk till både EU och klimatmålen………

   24
   1

Kommentera