Apor med och utan kläder

DJUR & NATUR. Primater (Primates), av Linné även kallade herredjur, är en ordning i djurklassen däggdjur. Namnet kommer från latinets primus, ‘den främste’. I dag indelas ordningen primater i två underordningar, Strepsirrhini och Haplorrhini. Till den senare underordningen räknas alla människoapor (Hominidae) som även innefattar människan (Homo sapiens).

Med undantag av människan, som numera förekommer på hela jordklotet, lever de flesta primater i tropiska eller subtropiska regioner av Amerika, Afrika och Asien. Det finns många olika arter av apor, men de två nedan verkar ha liknande levnadssätt.

Leif Östling, tidigare vd för lastbilstillverkaren Scania sade en gång: “Det är väldigt svårt för de här människorna att ta till sig och förstå. Vi hade ett antal somalier i Oskarshamn. Det var närmare hundra stycken. De grejade inte det hela. Dels att man var tvungen att komma i tid, det var man inte van vid. Dels att jobba ihop, i team, det var man inte heller van vid. Av de hundra var det bara tio som orkade stanna. Övriga gick ut i arbetslöshet igen”

-Pettersson tror Östling hade fel, de verkar samarbeta bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Apor med och utan kläder

 1. För övrigt anser jag att:
  Jag vill ha mitt Sverige ifred
  Apor ska leva i sin djungel. Om Sverige stänger ner djurparkerna i Rinkeby och rosengård är vi en bra bit på väg. Som sagts tidigare, negrer gör sig bäst i Afrika.

  44
  2
 2. Vad är det för likhet mellan aporna På Furuvik och dom på nedre bilden ??
  Dom blir skjutna allihopa !!
  Jag fördrar aporna på övre bilden, dom skjuter iallafall inte ihjäl varandra och sen är dom roliga och snälla.

  39
  2
 3. Hmmm…
  Att ha Leif Östling på posten som stadsminister hade inte varit helt fel. Hans verklighetsbild överskuggar alla hitintills tillsatta ministrars. Ingen nämnd och ingen glömd.

  62
  2
  • Svårt val, blir det tumme ner eller upp? Jag hatar att arabiska skall vara det vanligaste språket för bidrag!

   33
   1
   • Ja man förstår orsaken till den roterande stämningen sån råder hiss myndigheter efter detta lustmord på aporna i Furuviksparken?? Fyra individer av det interligena typen av primater lustmördande bara för dom tog en tur i parken?

Kommentera