Ska Aftonbladets redaktion bestämma vad som är svenskt?

KULTUR. Nyligen slog Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg fast att muslimska böneupprop är svensk kultur. Nu påstår Lindberg att SD inte har någon rätt att definiera vad som är svensk eller främmande.

-Pettersson undrar vem som ska ha rätten att bestämma vad som är svensk kultur? Ska Aftonbladets helvita redaktion ha makten att balkongflygning, könsstympning, tvångsgifte av barn, hedersmord, kvinnoförtryck med mera är svensk kultur eftersom det finns människor i Sverige som tillämpar detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Ska Aftonbladets redaktion bestämma vad som är svenskt?

 1. Vilhelm Mobergs ord, är så bra, så bra!

  Säger allt om vad som är svensk kultur!

 2. Japp, detta är sedan gammalt, AB ledar och kulturredaktion har tolkningsföreträde om allt som händer i vårt lilla land i utkanten av Europa och givetvis också allt som händer i övriga världen samt hela vår galax.

 3. Med tanke på Linbergs upprepade idiotier framstår han enbart som en provokatör; hans huvudlösa skrivande är enbart för att reta upp människor. Och därför skall han bara negligeras!

  21
 4. När det gäller böneutrop är det lite speciellt. I den europeiska konventionen om de mänskliga rättigheterna är religionsfrihet en av rättigheterna. Det är inte tillåtet att pådyvla andra sin religiösa uppfattning. Avsaknaden av religion, ateism, är medräknad och som ateist, eller kristen, eller buddist, har jag rätt att slippa utsättas för denna religion.

  Vän av ordning kommer då att dra fram kyrkklockor som ett ess ur rockärmen. Nu har kyrkklockor funnits sedan typ Adam av Bremen och ingår i den svenska kulturbilden. Samma sak med kyrkor. Moskéer däremot tillhör inte svensk kultur och är speciellt utformad för att markera muslimsk närvaro. Om man ska följa EU:s lagstiftning där ovan nämnda konvention ingår får man inte bygga moskéer där man bygger dem. Muslimerna är väldigt pigga på centrala lägen trots att de då får långt till moskén. Moskéer bör med andra ord uppföras där ingen kan se dem. Om nu de ska uppföras överhuvudtaget.

  24
 5. Det är synd om Anders Lindberg. Han har förmodligen blivit hjärntvättad under sin uppväxt. Samtidigt blev han förmodligen mobbad för sina illaluktande yllekläder i skolan. Detta kombinerat med ”ett svagt huvud”, gjorde att han sökte sig till likasinnade ”losers”. Och var hittar man den tätaste samlingen av sådana?
  Bland sossarna så klart.
  Resultatet blev dagens Anders Lindberg.
  En socialdemokrat kan inte rehabiliteras till en normalt tänkande människa!

  41
 6. Uppvuxen som man är med Aftonbladet så har jag blivit indoktrinerad sedan barnsben. Tack och lov att man ändå har en hjärna med mer än två hjärnceller. Anders Lindberg är en farlig person, inte för att han är dum i huvudet ( vilket många kan tycka när han skriver sina ledare) han är tvärtom hyfsat smart och går S ärenden med hatet mot SD. Det bästa vore att inte läsa skiten han skriver…

  50
 7. Icke fråga. Men nya vanor som att skära i pumpor bryr jag mig inte om. Det spelar ingen roll vad som anses vara svenskt, man gör det man gör och vill.

  35
 8. Vänsterfolk märker aldrig själva när de gjort bort sig , de förstår aldrig att folk viker sig dubbla av asgarv !

  Att vara vänsterbliven är sannolikt att ha en mental defekt på något sätt ! (?)

  47
 9. Varför läser någon frisk människa Aftobladet, om vi hade haft kvar Sinnessjukhusen, så
  hade flera av dom som skriver i A:B platsat där direkt? Sen förstår jag heller inte varför
  den Norska koncernen envisas med att ha kvar A.B ?
  Undrar över hur egentligen den där A.L. i själva verket mår?
  Den senaste drapan han kläckte ur sig var nog för att ta focus från dom två avskedade
  Sossedomarna i Tingsrätten?

  63
 10. Kloakutsläppets legitimerade byfåne är en snäll bedömning av en idiot.
  Hur fan står han ut med sig själv.Hade jag varit som hade jag gått i sjön
  för länge sedan.

  56
 11. “Stolpskottet” anser att det man tillåter sig själv förbjuder man andra, ungefär som Putin & Co.

  47
  5
 12. Här har ni en bild av de “nya” svenskarna som Anders Lindberg vurmar för och som via böneupprop på arabiska förpestar landet.

  Och rädda för polisen (horungar i blått) är de INTE då de vet att rättssystemet skyddar dem.

  https://bulletin.nu/mammans-roll-i-badhusoverfallet-i-lund-forblir-oklar

  Den som på fullt allvar tror att föräldrarna kommer att ta ansvar för att integrera barnen i ett civiliserat samhälle bör nog tänka om. ONDSKAN är en del av deras DNA och den suddar man inte ut så lätt

  59
  1
 13. AL vill visa att han mentalt ligger långt fram i tidens agenda. Han vill visa att han tillhör de kreativa hjärnorna. I hans skrå säger man “vi sätter tilltron till de kreativa hjärnorna” (samma hör du från de som är voke).
  Det han beskriver i sin artikel är det samhället som det mångkulturella projektet siktar på och hela tiden har siktat på. Hittills har det hållits hemligt och alla klagomål på bieffekterna har tystats ned med rasistskuld.

  47
  1
  • Mina misstankar om att AL egentligen är en tidig variant av AI styrks nästan dagligen. Det är länge sedan programvaran uppdaterades.

   20
 14. Anders Lindberg slår nästan Håkan Dahlberg i konsten att göra desinformativa och korkade inlägg.
  Tyvärr har Lindberg en större plattform och fler okritiska läsare.

  59
  9
  • Det var längesedan socialdemokraterna gjorde något nyttigt för Sverige.
   Men nu är de på god väg .
   Låt dem skriva och säga vad de vill .
   Ju fortare blir de ett 7-procents parti.
   OCH FÖR FÖRSTA GÅNGEN PÅ MÅNGA ÅR GÖR DE NÅGOT SOM ÄR BRA FÖR SVERIGE.

 15. Balkong flygningar, kusin giften, hedersmord, könsstympning, barn giften, mm,mm, kan inte bli mer svenskt än så enligt idioten AL.

  72
  1
 16. Lindberg tycker att böneutrop är svenskt, men när det föreslogs att det skulle utföras utanför hans hus blev han arg…. :-))

  Ungefär som miljöpartisterna som tycker att vi ska acceptera vindkraftverk, men de vill inte ha några nära sig själva…

  73
  1
 17. Han är totalt borta i skallen Lindberg.
  Aftonbladet och Anders Lindberg är en skam för Sverige.
  Böneutrop är ingenting som har med Sverige att göra, tvärtom ska det förbjudas omedelbart.

  72
  1
  • Då är det väl därför som SVT ofta låter A.L uttala sig om alla frågor, vare sig han
   begriper ämnet eller ej?

 18. Lindberg vägrar inse att vi är på god väg att ge bort vårt land utan förfäktar sossarnas Sverigefientliga politik till fullo

  55
  1
 19. Det svenska sekulära samhället MÅSTE försvaras mot religiösa avarter. Att Anders Lindberg inte fattar detta är obegripligt. Men han kanske är för ung för att förstå den makt svenska kyrkan hade innan vi på 60-talet gjorde oss fria från kyrkans bojor.

  Religiös fördumning? NEJ TACK!!

  58
  • Kanske han rökade på i ungdomen. Något är det som inte stämmer medbkarlen i fråga.Läser ju aldrig Aftonbladet, ej heller Expressen. Skönt slippa. Nåja! Han är en sån där falsk djävel.

   18
 20. “Ska Aftonbladets redaktion bestämma vad som är svenskt?”
  Nej! Absolut inte!!
  Det är Partiets verkställande utskotts uppgift.

  34
  • Det enda som är svenskt i det här fallet är väl just Aftonbladets redaktion, helsvensk.

 21. Hans uttalanden förtydligar bara det faktum att han är fullkomligt dum i precis hela huvudet

  69
  1

Kommentera