Islamisten Sayfullo Saipov döms till livstid utan möjlighet till benådning

ISLAM. En splittrad Manhattan-jury har beslutat att den 35-årige uzbekiske terroristen Sayfullo Saipov inte ska få dödsstraff. Saipov har bedömts skyldig till att 2017 ha kört ihjäl åtta människor på en cykelbana i New York, ett dåd som motiverats av extrem islamism. Juryns beslut innebär att Saipov får livstids fängelse utan möjlighet till frigivning i förtid.

Flera känslosamma vittnesmål har getts under rättegången, skriver NBC News, bland annat från en belgisk kvinna som förlorade sina ben, och hennes make som fick genomgå hjärnkirurgi efter attacken.

Fem turister från Argentina, två amerikaner och en belgisk kvinna dog.

***

TIDIGARE 2017-11-29 Sayfullo Saipov misstänkt för terrorbrott i New York nekar

TERRORISM. 29-årige Sayfullo Saipov som misstänks för terrordådet på Manhattan i New York den 31 oktober nekar till brott, skriver amerikanska medier. Saipov pekas ut som den som körde en bil på en cykelbana och dödade åtta människor.

Saipov framträdde i går inför rätten men hans talan fördes av advokaten David Patton. 29-åringen var klädd i fängelsets mörka kläder och att hans händer men inte hans fötter var sammankedjade. Enligt nyhetsbyrån verkade det som att han återhämtat sig från det skott han träffades av i buken under ingripandet. Saipov har enligt utredare skrivit två lappar där han svurit trohet till terrorgruppen IS.

The New York Times

TIDIGARE 2017-11-01. 29-årig muslim från Uzbekistan pekas ut som gärningsman i New York

TERRORISM. Polisen arbetar nu med att kartlägga den misstänkte gärningsmannen bakom tisdagens dåd i New York. Poliskällor uppger att utredarna har hittat en handskriven lapp i den lastbil som användes vid dådet som tyder på att det rör sig om ett terrordåd. Enligt källor pekar innehållet på att gärningsmannen svurit trohet till terrorgruppen IS.


Sayfullo Saipov pekas av flera poliskällor ut som den misstänkte gärningsmannen. 29-åringen kom lagligt till USA från sitt hemland Uzbekistan 2010. Han försörjde sig som lastbilschaufför och Uberförare och bodde för tillfället i New Jersey. Där ska han också ha hyrt den mindre lastbil som användes när åtta människor kördes ihjäl och på nedre Manhattan i går.

Efter att ha kört på flera människor på en cykelbana öppnade han eld med vad polisen tror var ett luftvapen och ett paintballgevär. Saipolov sköts av polis på platsen och vårdas just nu på sjukhus.

AP News

TIDIGARE 2017-10-31. Ett fordon mejade ner människor nära World Trade Center – minst åtta döda

TERRORATTACK. Ett fordon har enligt polis och vittnen mejat ner cyklister och fotgängare på en populär cykelväg nära World Trade Center i New York. Det finns också rapporter om skottlossning. Minst åtta människor, varav flera barn, har dödats och elva skadats, skriver New York Times. 

Daily News rapporterar att en person avlossade flera skott från en skåpbil. New York-polisen skriver på Twitter att en person ha gripits. Enligt CNN har den misstänkte gärningsmannen skjutits i benet och förts till sjukhus. Polisen uppger att man inte söker någon mer gärningsman.

Eric Phillips, pressekreterare hos New Yorks borgmästare, skriver på Twitter att det inte föreligger något aktivt hot för närvarande.

-Pettersson hör några nyhetsbolag som påstår att det är en terroristattack medan andra inte kan bekräfta det. Men tittar man på bilder på gärningsmannen ovan är det nog ingen tvekan. Sayfullo Saipov hör hemma i Uzbekistan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Islamisten Sayfullo Saipov döms till livstid utan möjlighet till benådning

 1. Islam är satans lära, och ingen som helst religion! Inte det minsta alls!

  En sann religion mördar inte människor, för en sann religion bryr sig om och värnar människor!

  Ibland t o m för mycket, som när det exempelvis rör sig om muslimska inkommande till vårt land!

 2. Undrar hur många liknande mördare, som invandringsaktivisterna försett Sverige med? Myndigheternas märkliga ambitioner av folkutbyte i Sverige tycks ha nått botten av en extrem våldskatastrof. I Sverige fungerar snart inga vanliga demokratiska riksdagsprocesser. Sverige är nog nära att behöva införa tillfälligt krigstillstånd tills ordningen återtagits av svenska myndigheter.

  10
 3. Skjuta i benen?
  Poliserna behöver öva mer så att de träffar huvudet.
  Ingen kostsam sjukhusvård, ingen rättegång och inga kostnader för att hålla liv i fanskapet.

  19

KommenteraAvbryt svar