Hundratals döda i strider runt Bachmut

UKRAINA. Ställningskriget om Bachmut har pågått i över ett halvår. Nu kommer rapporter om att flera hundra soldater – på båda sidor – dödats bara det senaste dygnet. Serhij Tjerevatyi, talesperson för ukrainska militären, säger att 221 pro-ryska trupper dödats och över 300 skadats bara det senaste dygnet, uppger Reuters.

En ukrainsk soldat skadad i ansiktet av ett stycke artillerisplitter förs till ett sjukhus nära frontlinjen i Bakhmut

Ryska motsvarigheter säger samtidigt att de dödat 210 ukrainare längs frontlinjen. Siffrorna är inte bekräftade.

Det är inte mycket kvar av Bachmut efter det intensiva stridandet, men staden har ändå blivit en prestigefylld plats för båda sidor.

Man vill inte ge Ryssland något som kan beskrivas som en seger, säger Kjell Engelbrekt, professor vid Försvarshögskolan, om den ukrainska inställningen, enligt Sveriges Radio.

Live

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Hundratals döda i strider runt Bachmut

 1. Den bästa och mest överlägsna information om vad som händer i Ukraina finns på “cournucopia” blogg.

  9
  6
 2. Varenda gång jag hör hur många putteterrorister som Putte offrat i skithålan Bahkmut kommer jag alltid att tänka på den här låten.

  23
  12
 3. Åk du ner till Ryssland så kan vi mötas på olika sidor. Om du åker så åker jag! Ett skott kommer att räcka för dig. Nå ska vi åka? Eller är du bara kaxig på nätet? Tala om vem du är så ses vi, ditt lilla ……..:fä.

  37
  29
 4. Det är ju ändå för märkligt att en del människor fortfarande år 2023 är så korkade och lättlurade att dom låter medias åsikter råda över allt vett, sans och sunt förnuft?
  Ingen ifrågasätter på minsta sätt det extrema socialistiska EU och alla deras uppenbara vansinnigheter.
  Och får man ens önska fred i Ukraina utan att extrem-socialisterna här på Petterssons blogg slänger sig på maken, sparkar med benen och gallskriker?

  För övrigt ett mycket vanligt fenomen inom socialist väsendet där partipiskan viner oförtrutet och den kollektiva dumheten råder till 100%!
  Men, ni som nu förespråkar krig, blod död och lidande, det vore önskvärt om ni istället för att sprida era infantila fantasier och idiotiska lögner här på Petterssons blogg, åkte ner till Ukraina och njöt av det blodbad ni förespråkar och dyrkar.
  Men ni är naturligtvis för fega för att ens tänka tanken!

  40
  51
  • Bevara Sverige nazistiskt, åk du till Ryssland och bli en del av kanonmaten.
   Du kommer inte att få någon sjukvård när du blir skadad, till skillnad från ukrainska frihetskämpar som får all hjälp som skadade och skulle de bli dödade tas kropparna om hand och förs tillbaka till hemorterna, till skillnad från ryssarna som eventuellt kremerar sina lik om de ens bryr sig.
   Detta är ett krig mellan barbari och civilisation.
   Du har valt fel sida.

   39
   25
  • BSS, “Det är ju ändå för märkligt att en del människor fortfarande år 2023 är så korkade och lättlurade att dom låter medias åsikter råda över allt vett, sans och sunt förnuft?”

   Var får du din information ifrån och hur bildar du din egen uppfattning om du inte använder olika media? Ringer Putins propagandabyrå dig eller…

   35
   22
   • Det gäller att skaffa sig information från alla möjliga håll. Sedan får man jämföra, rimlighetsbedöma, trovärdighetsbedöma, analysera och logiskt fatta sina ståndpunkter.

    11
    15
   • Håkan, bra. Har du kommit på det nu. Det har jag gjort hela tiden jag skrivit offentligt under eget namn. Det är i 20 år.

    Hoppas du trovärdighetsbedömer Tass i fortsättningen för därifrån kommer knappast något som är rimligt.

    Lycka till.

    20
    7

Kommentera