Prigozjin portad av Kreml – når inte beslutsfattare

UKRAINA. Wagnergruppens grundare Jevgenij Prigozjin uppger i sin kanal på Telegram att Kreml brutit kontakten med honom. Det rapporterar Newsweek med hänvisning till Moscow Times.

Jevgenij Prigozjin, Wagnergruppen Pressbild

I klippet säger han att alla de särskilda telefonlinjer som funnits mellan Wagnertrupperna och regeringen i Kreml har kapats och att hans passerkort till myndighetsbyggnader ”där beslut fattas” har avaktiverats.

Jag vill inte nämna några namn på de ansvariga. Det enda jag kan göra är att fortsätta vädja om ammunition via media, säger Prigozjin i klippet.

I sin senaste lägesanalys gör tankesmedjan ISW bedömningen att Ryssland kontrollerar minst 50 procent av territoriet i Bachmut.

-Pettersson tycker det är bra att Vladimir Putin och forna vännen Jevgenij Prigozjin verkar osams. Inre stridigheter gynnar Ukraina…

Att Wagnergruppen inte får tillräckligt med ammunition kanske tyder på att Ryssland inte har tillräckligt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Prigozjin portad av Kreml – når inte beslutsfattare

 1. -Putin risker nu att Wagner gruppen (PMC) vänder bössana mot de ryska trupperna. Det handlar bara om att få betalt för sina livshotande insatser. Kanske lösningen är att ge dem amnution och en bonus för varje ryss de plockar bort. PMC mot ryssar blir vändpunken så att ryssana hellre flyr än illa fäkta.

  19
  9
 2. Jag tror inte Ukraina känner till att de är besegrade, fast de läser såklart tass i underrättelsesyfte. Det är nog bara Dahlberg och gammelkommunisten som tror på tass

  20
  8
 3. Ja när. Ammunition tog slut blev Putin härsken.
  Ja bara den typen av problem borde göra att den stora ledaren Putin exidieras med ett nackskott i gammal sovjetisk stil i gual i sibren ??
  Men jätte problemet är väl dom förluster man gott dom är ju inte direkt ersätningsbara . Men man ljuger ganska bra frågan är hur länge kan man hålla färgen !? Inte ens den mest ombildade i Sibirien köper Putin skitsnack längre

  22
  8
  • Elegijus Paulavičius, chefen för den litauiska säkerhetstjänsten gick i dagarna ut med påståendet att Ryssland har materiel för ytterligare två års krigande med dagens intensitet.
   Det är inte amunitionsbrist som ligger bakom sprickan mellan Wagner och Kreml, skälet är något annat.
   Vad det beror på vet inte jag dock, kan bara spekulera.

   15
   12
  • Två sidor av myntet.

   Moscov Times /
   “För att hindra mig från att be om ammunition stängde de av alla speciella [ regering ] telefonlinjer på alla kontor och [ Wagner ] enheter … och blockerade alla [ min ] passerar till de byråer som ansvarar för att fatta beslut, ”sade Prigozhin på sin Telegram-kanal, enligt en översättning från The Moscow Times.

   RT /
   “Byn Dubovo-Vasilevka nordväst om Artyomovsk, känd som Bakhmut i Ukraina, är helt under kontroll av ryska trupper, rapporterade Wanger PMC-grundaren Yevgeny Prigozhin på torsdagen.

   Dubovo-Vasilevka är helt under kontroll av Wagners privata militärföretag. Strider äger rum i utkanten. Hela byn är under vår kontroll, citerade Prigozhins presstjänst honom på sin Telegram-kanal”.

   https://tass.com/politics/1586273

   11
   30
   • Kom Prigozjin ihåg att påminna ukrainarna om att Wagner nu kontrollerar hela byn? För de har uppenbarligen inte fått PM:et då de fortfarande åker in och ut ur den västra delen som de känner för samt även håller delar på östra sidan av ån i Bakhmut.

    23
    5
   • Niklas R:

    Det är byn Dubovo-Vasilevka som Wagner påstår sig ha intagit, inte västra Bakhmut.
    Visst kan ukrainarna ta sig in och ut från Bakhmut, dock innebär det stora risker.
    Ryskt artilleri beskjuter de styrkor som rör sig i öppen terräng, finns gott om filmsnuttar från lervällingen väster om Bakhmut med mängder av ukrainska fordon ståendes där, vissa sönderskjutna andra som bara fastnat i leran.

    9
    9
   • Så TASS har fel och vet inte vad de pratar om med andra ord tovaritsch Mikael?

    4
    2

Kommentera