Rysslands terrorbombning av Ukraina fortsätter

UKRAINA. Ryssland har under natten utfört en ny våg av robotattacker i hela Ukraina, rapporterar AP. Enligt ukrainska myndigheter har 81 robotar avfyrats. Minst fem personer har dödats och flera har skadats.

Det är den första gången på tre veckor som en attackvåg av liknande omfattning sker. Explosioner har rapporterats i tio regioner runt om i landet – däribland i huvudstaden Kyiv, där värmen slagits ut för 40 procent av invånarna.

Från Charkiv rapporterar guvernören Oleh Synjehubov om ett 15-tal explosioner. ”Kritiska infrastrukturobjekt är återigen i ockupanternas sikte”, skriver han på Telegram.

Odesas guvernör vittnar också om flera attacker mot kraftanläggningar och bostadshus. Explosioner har också rapporterats i städerna Tjernihiv, Lviv, Dnipro, Lutsk och Rivne.

Kärnkraftverket Zaporizjzja har blivit strömlöst i en av attackerna, enligt det statliga kärnkraftsbolaget Energoatom. Det är sjätte gången Zaporizjzja blir strömlöst under den fullskaliga invasionen. Det finns reservkraft för tio dagar. Nu är kärnkraftverket ockuperat av rysk militär.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rysslands terrorbombning av Ukraina fortsätter

 1. Undra om putteterroristerna som ockuperar kärnkraftverken vet att om 10 dagar kommer de inte behöva sänglampor längre på natten?

  8
  4
 2. FASCISMENS ANSIKTE

  Ryssland är inte ett dugg svårt att förstå – det är budskapet i Oscar Jonssons ”Hotet från Ryssland”.

  Tänk dig ett fångläger där de hårdaste fångarna styr och du är redan en god bit på väg.

  För Väst framstår anfallet på Ukraina som ett irrationellt beslut – nog måste väl Putin inse att han förstör det egna landets ekonomi?

  Men i ett samhälle där välstånd inte genereras genom arbete utan genom stöld faller alla sådana argument. ”Systemet är inte korrumperat, korruption är systemet”, skriver Jonsson.

  De som har försökt ändra på det är antingen döda, i fängelse eller i exil.

  DET FINNS “SVENSKAR” SOM BEUNDRAR FASCISMEN. LÅT DEM ALDRIG LURA DIG!!!!

  28
  13
 3. Om förbrytaren Putin har en ryggrad kan han hålla ett försvarstal i FN:s generalförsamling.

  29
  16
 4. Nu har folkmördaren och terroristen Putin slagit till igen. En sån vidrig liten typ. Hur ska bloggens putinsvans förklara detta? Ni som säger att ni vill ha fred. Några talepunkter från Kreml kommer säkert under dagen. Slava Ukraina 🇺🇦

  28
  16
 5. Den ryska fascismen visar än en gång sin ondska. Terror och illdåd är en del av fascismen och nu ser vi hur den ser ut.

  Att några valt att vända bort blicken visar bara på hur fega de är.

  34
  17

Kommentera