När din mamma ringer och ber dig ge en okänd man stryk

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två invandrare döms för grov misshandel efter badhusbråket i Lund, skrev bloggen om igår. Idag tar tidningen Sydsvenskan upp fallet, konstigt nog, fast de utelämnar det som alla vet. Att mamman, de som stökade på badet och den äldre sonen är muslimska invandrare.

Psykologin bakom den grova misshandeln av Erik Sjöbring efter besöket på Högevall i somras skrämmer, skriver Eskil Fagerström på Sydsvenskan.

En bild ur polisutredningen. Den misshandlade Erik Sjöbring syns sittande på trottoaren, medan de två gärningsmännen beger sig från platsen. Foto: Polisen

Domen efter den grova misshandeln i Lund i somras, då småbarnspappan Erik Sjöbring slogs medvetslös efter ett besök på Högevallsbadet, kommer att vara svår att lägga bakom sig.

Dels för att brottet skedde i bekanta miljöer, på hemmaplan. Dels för jag själv är en sån där typ som skulle kunna säga till ett par störiga grabbar som levde rövare på badet att skärpa sig.

Fast det som verkligen får hjärnan att koka över är de skruvade interaktionerna i den familj (mamma, son, yngre son) som iscensatte själva misshandeln.

Jag försöker tänka mig in situationen, vilket är rätt svårt. Men ändå:

Jag, pappa Eskil, är på badet med min fjortonårige son. Han beter sig som en idiot och kränker andra badare, inklusive barn. Någon säger till honom och vi får lämna badet.

Vad göra? Trösta min son med en glass? Be badpersonalen framföra en ursäkt? Hålla in ett allvarligt snack om hur man beter sig på badet? Dra in månadspengen?

Nej, inte alls. Nu är det hämnd som gäller, så jag ringer omgående upp min andra, äldre son. ”Kom hit skitfort”, säger jag. ”Ni måste slå den dumma mannen från badet.”

Min son – som 25 år gammal och är anställd som elevassistent på en skola i Malmö – är naturligtvis med på noterna.

Självklart ställer han upp när jag ber honom slå en okänd medmänniska sönder och samman på öppen gata, en vanlig lördag i augusti. Självklart har han en gammal kompis som gärna hjälper till. Självklart har han tid för detta, just nu, på stubinen.

Efter lite bilkörande är min son och hans polare framme i Lund. Att de suttit i bilen en stund har inte fått dem att reflektera över om det är rätt, lagligt, farligt, rimligt (eller ens särskilt gynnsamt för deras egen framtid) att misshandla och sparka ner någon inför en massa vittnen, inklusive offrets egna barn, mitt i Lund. Nix.

Min son och hans polare störtar ut ur bilen, tar sikte på mannen jag pekat ut och vevar igång. Om pappa Eskil har sagt det, får det bli så.

Brottsoffret Erik Sjöbring kunde ha dött där och då. Hans barn är sannolikt traumatiserade för lång tid. Samhället får kostnader för fängelse på kanske tre miljoner kronor, plus säkert ytterligare någon miljon för läkarvård, polisutredning, häkte och rättegång.

Att pengarna kunde använts bättre är väl kvartalets understatement. Kanske kunde någon forskare anlitas för att förklara den giftiga mix av snedvriden maskulinitet, klanmentalitet, moderskärlek och frånvaro av moral som får unga män att agera på det här viset.

Det vore i så fall bra – för psykologin bakom det som hände efter badbesöket är fortfarande lika skrämmande som obegriplig.

Eskil Fagerström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “När din mamma ringer och ber dig ge en okänd man stryk

 1. (Jag skrev en kommentar till detta blogginlägg, men postade den felaktigt i “Två invandrare döms för grov misshandel efter badhusbråket i Lund” (8 MARS, 2023), vilket jag beklagar.)

  • Björn K, du har nog rätt. Kriminella migranter verkar ha rätten på sin sida att bete sig som svin bara det är riktat mot etniska svenskar! Om de straffas blir det bara löjligt låga straff. Mer symboliskt kan man säga. MEN OM DET HADE VARIT DET OMVÄNDA!! Då du hade blivit minst 10 års fängelse och uthängning. Rättsrötan har helt tagit över landet. TACK allah ni goda som öppnade dörren

   14
 2. Klockrent!1 Utvisning nu önskas enda sättet få bukt med sånt här det går inte få dessa passa in i vårat samhälle

  16
 3. Dom borde ut visas !ndet är just denna typ av betende som inte tolereras. Man har ju faktiskt misshandlat föräldrarna för att han skyddade sin dotter mot sexuella övergrepp.
  Totalt där är det väldigt lindring dom

  20
 4. Om min mor skulle ringa skulle jag både bli glad och överraskad.

  #avjordärdukommen

  • Anstiftan till mord menar du? (Eller kanske misshandel?)

   Anstiftan till brotts-FÖRSÖK funkar inte!

   4
   2
 5. Verkar inte som det gått upp för en del svenskar. Det här buset behöver bara plocka upp sin iPhone ur dina skitiga fickor, messa till några av sina kontakter, säg 5 st nappar på messet. Dom som får sms skickar vidare till sina kontakter, och fem till kompisar nappar. Säg ett gäng på 3 personer startar ett kedje sms och det sprider sig i två ringar runt dom. Det blir 3•5²=75 personer, som nappar. Det räcker med bråkdelen av dom 75 för att det urfega buset ska får ett omöjligt övertag. Man klarar några st.. Men 10-15-20? Omöjligt oavsett hur bra du är i kampsport. I sådant läger, bättre fly än illa fäkta. Men ta alltid höjd för att Ali Baba kan få fram gott om medbrottslingar med bara något enstaka knapptryck på sin iPhone.

  49
 6. Intressant irrbloss Sydsvenskan presterat. Läsaren skall luras att tycka psykologin är obegriplig, genom att utelämna det som förklarar alltihop, deras bakgrund.

  Klanmentalitet och hedersnormer, samt att de inte på något sätt skämmer ut sig i sin egen ”in group”, menamuslimerna, är naturligtvis precis förklaringen. Och detta händer ju hela tiden i Sverige i olika varianter, inte minst förnedringsrån och överfallsvåldtäkter. Svenskar är alltid ”fair game”.

  En ledare som låtsas vara kritisk men egentligen lurar läsaren. Att de inte skäms på Sydsvenskan.

  55
 7. Det är ett underliggande hat mot Svenskar som förmedlats av Socialdemokraterna och i viss mån Moderaterna. Alla som någon gång varit på ett idrottsevenemang och hamnat bland invandrare har upplevt det .
  Och hur ska det kunna bli något annat när “ledande” politiker som
  Sahlin , Rheinfeldt och Löfven ständigt talade om hur lågt stående Svenskar och Svensk kultur är .
  Och att importerna har rätt till allt som vi jobbat ihop .
  I mina mörkaste stunder har jag funderat på vilket straff jag skulle vilja ge dessa politiker .
  Men efter senaste valet har jag sett att SOSSARNA fått det värsta straffet en avsutten Sosse kan få .
  Nämligen att vakna upp och se vilket samhälle de skapat .
  Och inte ha tillgång till Säpovakter .

  53
 8. Muslimernas egen beskyddare , Asylsvenskan fungerar så, från att ha varit en tidigare bra tidning till att idag vara beskyddare av kriminella individer, ja tänk så det kan gå,
  visst har dom tjänat grova pengar på annonser om bortslängda pass, utan att reagera,
  men att skydda en viss religion, oavsett hur dessa beter sig är mer än lovligt dumt.

  Glad att jag åtminstone inte prenumererar på skräpet, får räcka att man betalar via skatt.

  53
 9. Klanmentaliteten sitter i ryggmärgen.Man försvarar de sina hur galet det än är.Moral för dessa människor är lika med hedersupprättelse.En eller flera gossar har fått en tillsägelse p.g.a.deras vidriga beteende.Då blev dom så kränkta i sin uppblåsta “manlighet “! så då måste hämnd utkrävas.Är det någon som tror att detta beteende går att “integrera” bort ? Vad man för övrigt undrar är vad det var för en räddhågad och feg personal på detta badhus som inte såg till att dessa primitiva idioter blev utslängda ? Dom hade ju förpestat besöket på badhuset för alla där i flera timmar innan Pappan blev grovt misshandlad av gossarnas “torpeder “.Dom här typerna ska bara ha en enkelbiljett ut från detta land fortast möjligt ihop med kära släkten…..

  64
  • Med tanke på konsekvenserna är det fullt begripligt att badvakterna inte vågar agera. De riskerar både att hängas ut som rasister av vänstern och att misshandlas av menaiterna. Sverige 2023, rädslan styr.

   39
 10. Medborgargarden är nog tyvärr den enda lösningen eftersom samhällets ledarskikt inte klarar av att återställa ordningen som de själva skapat !!!!

  67
  1
 11. Dysfunktionella socio kulturellt befriade medeltids människor är INTE bättre än så här!!

  Varför har vi släppt in dem i vårt välfungerande samhälle som nu också visar tecken på att förvildas.

  Vad säger de goda och naiva som låtit det ske?

  Vad säger feministerna som verkar tycka att om en invandrare drar ner byxorna på en liten flicka är det OK men om någon vit man klappar en kvinna på baken tar det hus i helvete.

  DESSA SKENHELIGA!!!

  89
  1

Kommentera