Sydostasiens största militärövning pågår i Thailand

FÖRSVAR. Från 27 februari till 10 mars pågår militärövningen Cobra Gold i Thailand. Det är den största gemensamma militärövningen i Sydostasien där enheter från sju länder deltar. Målet med övningen är att utveckla ett bra militärt samarbete och relationer mellan länderna.

Cobra Gold anses i år, av försvarsexperter, vara viktigare än på länge. Anledningen är det allt mer spända läget i närområdet. Med inbördeskrig i Myanmar och allt ett högre tonläge i Sydkinesiska havet vill framför allt USA stärka det militära samarbetet med länderna i regionen.

Deltagande länder är Indonesien, Japan, Malaysia, Singapore, Sydkorea, Thailand och USA, plus ett tiotal observatörsländer.

-Pettersson ser de deltagande länderna och konstaterar att Kina inte är så överlägsna som det verkar…

Bangkok Post

Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Sydostasiens största militärövning pågår i Thailand

 1. Jonas. Kommentaren syftade till att förbereda ponnsan på de påhopp som skulle följa på berättigad kritik av USA. Din slutledningsförmåga och dina antagaden är pinsamma att läsa. Det är jobbigt att se vuxna män bete sig som hysteriska barn…

  2
  3
 2. Och usa ska så klart vara med.
  Fy fan för detta jävla land.
  Ponnsan from Veitnamn

  3
  9
  • Ja tänk hur det hade varit utan världens äldsta och starkaste demokrati. Förmodligen hade vi levt under en rysk eller tysk stövel idag. Men uppenbarligen finns det nötter som vill ha det så..

   6
   2

Kommentera