Ny kolumnist på DN

DN värvar två nya kolumnister. Alice Teodorescu Måwe och Frida Johansson Metso. Den sistnämna presenteras som “oberoende” kolumnist. Hmmm….

Alice Teodorescu Måwe är en frisk röst i etern och invandrare som hon är, så innehar hon en nykter röst när det gäller just invandring.

Man kan säga att hennes syn på svensk invandringspolitik är diametralt olik Frida Johansson Metso. “Jag hoppas att jag ska bidra med ett otrendigt flyktingvänligt forskningsperspektiv till migrations- och integrationsdebatten, utifrån ett humanitärt perspektiv”, säger hon till DN.

Frida Johansson Metso, som har en bakgrund som ordförande i LUF, menade 2010 att Sverige övergett asylrätten. “Det finns inget utrymme för att asylrätten skulle begränsas av ett lands interna problem…//…Verklighetens folk gömmer utvisningshotade flyktingar över hela Sverige”. Så skrev hon då.

I GP skrev hon 2012 en ledartext om att Sverige måste välkomna även de mest svårintegrerade. “De som har svårast att integreras är de som plågats värst och behöver vårt skydd mest. Låt oss ha en öppen gräns, och en öppen famn, framför allt för dem”, lät det då.

Under kaosåret 2015, då hela samhällsapparaten var på väg att kollapsa, gick hon till angrepp på både S&M. Både Socialdemokraternas och Moderaternas mer restriktiva flyktingpolitik möttes då med orden “Som migrationspolitik är de dessutom en del i en flyktingfientlig tradition att genom sämre villkor avskräcka personer från att komma hit, hålla flyktingar ute och utvisa fler”.

Den “oberoende” kolumnisten i DN.

17 thoughts on “Ny kolumnist på DN

 1. Ett smart(?) drag av den osmaklige Wolodarski som tror sig vinna tillbaka läsare når han anställer Alice T. Undrar hur länge hon skall stå ut? Det är ju knappast högt i tak på DN!

 2. Jag håller med “Pettersson” om att Teodorescu Måwe är en “nykter röst” i ämnet invandring.

  Men hon, likt Johansson Metso, betraktar (om än något färre) många svenskar som rasister/främlingsfientliga (synonymer)…

  2021-01-16 Bulletin.nu
  “Justitieminister Johansson och rasismen en fars i tre akter”
  – “Rasismen och främlingsfientligheten ska tas på stort allvar och kompromisslöst motarbetas kraftfullt där den förekommer.”

  2021-10-04 Timbro.se
  “Politikens misslyckande får oss att flytta”
  – “Segregationen i sig uppstår när människor söker sig till likasinnade utifrån etniskt ursprung, subkultur eller samhällsklasser”
  – “Ett fåtal av dessa kan sannolikt drivas av rasistiska motiv”

  (då hon inte förtydligar, är det svårt att veta vad hon menar med rasism: en svensk som föredrar att bo bland svenskar?)

  … vilket är fel:
  När en svensk bemöter/behandlar en invandrare illa beror det inte på rasism/främlingsfientlighet, men på kulturkrock och/eller irritation/ilska förtvivlan maktlöshet… (som olyckligtvis kan drabba oskyldiga invandrare) över att hans Land har förändrats i grunden…

  – “En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som MÅSTE TIGA om dem?”
  (— boken “Saknad” 2022 av Katarina Barrling och Cecilia Garme)

  … och har gått sönder (apropå känslor, vilka skiljer sig från åsikter) — våldet och otryggheten, brister i samhällsservicen, högre skatter, söndertrasad gemenskap och sammanhållning, mörk/ohållbar framtid — men han ser och hör att ingen nämner i nyheterna att det har med invandrare, invandringen och invandringspolitiken att göra…

  (de som nämner/påpekar detta är/stämplas som rasister: –”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.” — 1997-05-21 Riksdagen, Interpellationsdebatt, “Åtgärder mot rasism och främlingsfientlighet”, invandringsminister Pierre Schori, S)

  … och håller på att försvinna…

  – “I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”
  (— Hanif Bali (M?), Expressen 2022-12-11: “Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”)

  Lägg därtill åratal av rasist-misstankar/utpekanden/anklagelser från hela det politiska och kulturella etablissemanget därför att han, likt de flesta, har velat minska invandringen och flyktingmottagandet…

  2022-05-23 Kvartal.se
  “Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  – “Demokratins mål är att förverkliga folkviljan. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – “Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag [Sedan 1990-talet, Min anm.].”

  1988
  På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. Den politiska och kulturella eliten [Etablissemanget] tävlade om att TA AVSTÅND FRÅN händelserna [Människorna, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  … och inte upplever mångkultur som särskilt berikande (förutom maten) eller varför etnisk mångfald nödvändigtvis måste vara något positivt, vilket alla politiker och journalister har sagt i åratal…

  (och företag, t.ex. Vattenfall AB: “Våra olikheter är vår styrka.” 2018-09-25)

  … och som dessutom instruerar honom om att han måste hjälpa till med det här som de kallar ‘integrationen’, som om han måste uppfostras av staten…

  – “Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”
  (— Mona Sahlin i P1-morgon i Sveriges Radio P1 den 17 maj 2001)

  … utan moralisk rätt att försvara sig mot alla dessa rasistanklagelser (hur kan någon försvara sig mot något denne inte är medveten om?)…

  2020-07-02 Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  “Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – “Regeringen ger Länsstyrelserna i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.”
  – “Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och som MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).”

  … och läser att staten (SVT) informerar honom om att invandrare har tolkningsföreträde (!) när han beter sig ohövligt…

  * SVT Gävleborg granskade 2021-07-29 “Rasismen inom vården”. I den efterföljande diskussionen på Facebook skriver SVT-redaktionen bl.a. detta:
  – “Vi rapporterar om människors upplevelser och människor med utländsk bakgrund har TOLKNINGSFÖRETRÄDE vad gäller rasism, då det är ett fenomen som INTE DRABBAR vita personer [Svenskar, Min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
  (www.archive.ph/GqOF0)

  (I en intervju med Samnytt.se (fd. Avpixlat) 2021-08-10 (“SVT: Vita kan inte drabbas av rasism”) säger SVT:s nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild, som skrev Facebook-inlägget) detta:
  – “Jag och min ANSVARIGA UTGIVARE står bakom det”.)

  … och att han inte är välkommen att arbeta fackligt, därför att fackförbunden anser att han har fel ‘värdegrund’, det vill säga en rasistisk/främlingsfientlig syn på invandrare:

  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i Sverigedemokraterna.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för ALLAS LIKA VÄRDE.”

  … och att hans kritiska åsikter och ogillande tyckanden om slöjan (inte slöjbärare i sig, men att de har blivit så många) skulle bero på hans rasism…

  2020-01-13 SVT Nyheter
  “Läraren Naouel trotsar Skurups slöjförbud i skolan”
  – “… detta handlar om rasism och främlingsfientlighet”, säger hon [Naouel Aissaoui].

  … varför det inte är konstigt när han tappar tålamodet och förlorar själv­behärskningen och inte bemöter alla invandrare i alla lägen med normal hövlighet. (Skulle han vara rasist/främlingsfientlig? I jämförelse med vem då? Adolf Hitler och nazister? Eller somalier i Somalia, irakier i Irak, syrier i Syrien… vilka, likt Teodorescu Måwe och Johansson Metso, uppskattar mångkultur med etnisk mångfald?)

 3. Frida Johansson är ytterligare en journalist som inte är intresserad av en objektiv syn på yrket och passar väl in bland Dagens Nyheters journalister. Man får hoppas att Alice Teodorescu Måwe blir en frisk fläkt på redaktionen.

  13
 4. Alice T. håller jag med om brukar skriva upplyst, rättvist och trovärdigt andra journalisten tycks vara en av de, som föraktar svenskar och förespråkar kravlös invandring. Sverige borde göra som Storbritannien och Australien gör mot bidragsflyktingarna. Kommer de illegalt utan styrkt identitet bör de utvisas på livstid. Något annat beteende av myndigheterna anser jag vara grovt brott mot svenskar och svenskt samhälle. Hjälp ska vara frivillig. Sverige ska inte påtvingas nya bosättare, som inte kan eller vill försörja sig själv. Sverige ska inte dras med den ökande brottslighet vi har pga. gränslös, okontrollerad invandring.

  16
  1
 5. Vi har väl inga riktiga flyktingar i Sverige? Är man riktig flykting med äkta asylskäl så turistar man inte runt i 10-15 säkra länder för att ta sig till Sverige. När man lämnar första säkra land övergår man från att vara flykting, till att bli bidragsmigrant.

  38
 6. Problemet är nog att hon träffar nog inte speciellt många invandrare. De hon träffar är under semesterresan, som inte går till Nordafrika. Troligen bor hon i ett svenskt villaområde där det enda utländska är pizzerian.

  37
 7. En bra pisstidning för hundvalparna o sen i soporna.
  Vad har Alice denna kloka kvinna att göra i skittidningen?

  59
  1
  • AT blir en röst som kanske kan väcka de som prenumererar på blaskan, de som inte läser annat och tror på det narrativet. En murbräcka i åsiktskorridoren inom MSM.

   14
 8. Ska denna Frida J. ägna sig åt att göra “flyktingar” till offerkoftor, så får hon inte mycket att skriva om. Av den enkla anledningen att det knappt finns några flyktingar i vårt land. Men det kanske är bankomat-flyktingar med all inclusive, som avses.

  45
  1
 9. Dagens Nyheter var ju faktiskt en gång i tiden en seriös dagstidning som då mestadels levererade både fakta och sanning och bra reportage!
  Men det är ju några år sedan.
  I dag verkar DN vara en soptipp för urusla journalister med en fantastiskt förmåga att ljuga och fantisera/hjärntvätta.
  Och utöver det även en mångkulturell sopstation.
  Dagens Dagens Nyheter gör sig nog bäst som dasspapper, men även där kommer den till korta!

  76

Kommentera