Avrättningsvideo på obeväpnad ukrainsk soldat

UKRAINA. I olika medier sprids nu ett klipp som uppges visa hur ryska styrkor avrättar en obeväpnad ukrainsk soldat som är krigsfånge, rapporterar The Guardian. I klippet syns hur mannen tar ett bloss på en cigarett och yttrar orden ”slava Ukraini” – ära åt Ukraina – innan han blir ihjälskjuten med ett kulregn från automatvapen.

Klippet får flera ukrainska regeringsföreträdare att reagera med vrede. I ett videoklipp säger president Volodymyr Zelenskyj: ”Jag vill att vi alla besvarar hans ord tillsammans, enade: ära åt hjälten, ära åt hjältarna, ära åt Ukraina.”

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) bör omedelbart utreda händelsen, skriver utrikesminister Dmytro Kuleba på Twitter.

Ukrainas människorättskommissionär, Dmytro Lubinets, sa att han hade skickat videon till landets “internationella partners”. ”Återigen bryter Ryssland mot Genèvekonventionerna. De kommer inte att undgå ansvaret för sina grymheter”, skrev Lubinets.

-Pettersson säger att det är ännu ett i raden av krigsbrott utförda av nynazisterna i Ryssland. Vi får hoppas straffet kommer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Avrättningsvideo på obeväpnad ukrainsk soldat

 1. Ja intressant det är bara att spara filmen ! När kriget är slut så kommer antagligen rättvisan att skippas ! Och Putin hittas iett badkar med novotjock. Dom används för att utfodra ryska krigsförbrytare med

  14
  8
 2. Tror inte “avrättningsvideo” är en bra titel på denna artikel då “avrättning” är en term för ett legalt verkställande av dödsstraff och detta per definition inkluderar inte mord på krigsfångar.
  Snuffvideo är den vanliga termen för filmsekvenser eller video som visar verkliga mord.

  21
  6
 3. Med en tillräckligt hög ekonomisk belöning utfäst är jag övertygad om att puttes dagar på denna jord inte blir så många fler. Finns många historiska exempel på detta. Något för oligarkerna?

  32
  17
 4. Typiskt ryskt! De har tidigare visat hur de avrättar sina egna med slägga. Något som fick stöd av PrigoZZhin! Det finns säkert nazzar även här på bloggen som hyllar agerandet, eller kanske förnekar att det hänt och skyller på skådespelare… sorgliga typer!

  35
  18
 5. Ännu en bluff från pettersson.
  Filmen visar nog när Ukraina avrättar en desertör.
  Inte är Ryssarna så dumma att dom skjuter en ukrainare och sedan publiserar gärningen.

  32
  63
  • Är du säker på det tovaritsch?
   Putteterroristerna har bevisat gång, på gång, på gång att de gladeligen filmar och lägger ut sina krigsbrott på nätet.

   35
   17
  • Med tanke på vad vi sett vad ryssarna och deras legoknektar åstadkommit för övrigt i Ukraina; jo, så dj-a dumma är de. Men, their day will come!

   34
   17
  • Du gör det misstaget många gör att tro att ryssarna är lika intelligenta som vi. Ett folk som till stor del kan tro att Ukraina är fullt av nazister som tillsammans med NATO tänker angripa Ryssland kan knappast anser vara fullt tillräkneliga människor.

   40
   18
   • Vi har sett att det finns ungdomar i vårt land som filmar när de förnedrar andra ungdomar. Det händer när hjärnan inte är fullt utvecklad och dessa ryssars hjärnor kanske är fullt utvecklade till en femårings nivå.

    34
    15
   • Anders, om vi antar att Håkan Dahlberg, Mikael, Focke-Wulf, Gammeldags Svensk och de andra Putinälskarna faktiskt är svenskar (även om några inlägg från mininazzarna är skrivna med lite konstig svenska) så, jo tyvärr finns det svenskar med grava intelligensdefekter som antagligen tror på den ryska propagandan.

    17
    10
  • Avrättningsklippet är enormt dålig fejk?

   * Skjuten med ett stort antal skott, kroppen rycker när fejken spelar träffad utan ett enda märke på fejkuniformen och inte en enda droppe blod!

   * Den fejkade ukrainske soldaten i det fejkade avrättningsklippet är möjligen 40-årige Tymofyj Sjadura som om han existerar i verkligheten kanske ingår i den fejkade brigaden som visas i Pettersons länk till Facebook som går fejksidan med namn

   * 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького – 30: e separata mekaniserade brigaden. Prins Konstantin Ostrogsky!

   Mvh.

   8
   8
 6. Det finns krigshetsande förrädare här, som vill att stödet till Ukraina ska stoppas så att Ryssarna fritt kan marschera vidare och fortsätta med sina krigsförbrytelser i flera länder.

  Vi som vill ha fred och slut på dödandet, hoppas att ryssen stoppas så snart som möjligt! Slava Ukraina!

  54
  28
 7. Avskyvärda bilder !!
  Ryssland ska straffas stenhårt får mycket lång framtid.
  Detta anfallskrig är ett stort och grovt brott mot mänskligheten.
  Det kommer förhoppningsvis snart sluta lika för Putin som för soldaten.
  Ryssland är ett jävla skitland alla kategorier, hoppas på inbördeskrig i Ryssland så spiken i kistan sitter där ordentligt.
  Släng ut samtliga ryska diplomater ur Sverige omedelbart, dom har inget här att göra.

  53
  20
  • Ta då alla spioner och imformatörsinhämtare med, dom brukar skryta om hur fina vapen dom tagit fram, med hjälp av informationsstöld från andra länder?

   18
   3
 8. Inte förvånande att putteterroristerna mördar obeväpnade.
  Vad som är förvånande är att de är korkade nog att filma detta och lägga ut det på Telegram.

  52
  21

Kommentera