Färre svenskar i internationella insatser

FÖRSVARSMAKTEN. Till halvårsskiftet kommer Sverige bara ha cirka 25 soldater utsända i internationella fredsinsatser om inte något oväntat inträffar. Det är en drastisk minskning då Sverige under många år haft mellan flera hundra eller ett par tusen personer utsända per år.

En förklaring är det förändrade omvärldsläget och fokuset på försvar av Sverige, enligt Försvarsmakten.

Försvarsmakten om internationella insatser

Nedan, svenska soldater i internationella insatser

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Färre svenskar i internationella insatser

 1. Mord skjutningar Sprängningar sker dagligen, man önskar att få se lite action från
  den Svenska polisen, men dom verkar att alltid komma försent, om inte polisen kan stävja brottsligheten så får dom väl ta hjälp av militären till att patrulera gator och torg,
  det måste ske en förändring snart annars har polisen förlorat kampen om brottsligheten
  tror att många av orosstiftarna kan hittas bland Imamer, samtidigt fortgår invandringen
  med nya uppehållsyillstånd som verkar delas ut som godis, det är nog fler än Migrationschefen som behöver att bytas ut, det borde Jimmie Å. kolla upp. Tror nog
  att han och SD jobbar , men där verkar tyst runt partiet långa stunder?

 2. Bra, vi behöver alla våra soldater för att bekämpa attackerna från utlänningarna!

  Läste någonstans att polisen säger att “nu kan det inte bli värre” i fråga om att närstående till kriminella blir skjutna som hämnd. Då kan jag meddela, jodå, det blir sjuhelvetes resor värre ju fler utlänningar som släpps in i Sverige.
  Nästan alla måste ut nu!

 3. Ja senaste insatsen var i Afghanistan !? Men orsaken till att Sverige involvera sig i striderna i Afghanistan berör ju på ett intresse att stödja USA att som sossialdemokrat och socialistisk stat få beskydd mot den onda sossialismen .
  Och det kommer antagligen att behövas för Putin ärnärmare Sverige än vad USA är

  1
  2
 4. För ett antal år sedan började FM tvinga sin personal att tjänstgöra i utlandet. Detta fick ett antal anställda att sluta då de tagit anställning för att försvara vårt land. De som beslutade om ändringen har ännu inte blivit lagförda eller straffade på annat vis.

 5. En halvfull buss ska rädda världen?

  Kom hem och gör nytta här istället för att komma tillbaka i en “bodybag”?

  14
 6. Man ska i första hand försvara och ta hand om sitt eget folk och land, men Sverige har sänt folk till oroshärdar världen över , samtidigt har vi importerat oro och grov kriminalitet
  från andra länder som tagit sina problem med hit?

  19
 7. Äntligen, första, andra och tredje prioritet är att försvara Sverige, det är många av dessa insatser som varit totalt meningslösa och inte fört den aktuella konflikten mot fred, snarare tvärtom. Insatserna har främst varit en chans för politiker och politruker att sola sig internationellt och visa hur goda och duktiga vi är i Sverige.

  24
  1

Kommentera