Socialdemokraternas inflytande utöver väljarstödet

KORRUPTION. Arbetarnas bildningsförbund, ABF, är bildat av S, LO och KF å”r 1912. ABF ingår i det som kallas “rörelsen”, som består av mängder av organisationer som syftar till att ge S makt överallt i alla tider. Socialdemokraterna har kunnat utforma offentliga institutioner och regelverk på ett sätt som har givit rörelsen ett större inflytande över samhällsutvecklingen än vad det rena väljarstödet någonsin hade räckt till.

S har skaffat sig många fördelar, politiska och ekonomiska, några av dessa nedan.

 • Fackens rätt att diskriminera är en av dem. Sverige har ingen lagstiftning som reglerar fackens verksamhet. Det gör att vissa fack kan ge ekonomiskt och politisk stöd till S för medlemmarnas pengar mot deras vilja.
 • En annan fördel S har är Hyresgästföreningens skatt. En stor del av Hyresgästföreningens pengar kommer från den så kallade hyresförhandlingsavgiften. Genom den har föreningen rätt att ta ut en dold avgift av varje hyresgäst i Sverige, oavsett om hyresgästen är medlem i Hyresgästföreningen eller inte. De här pengarna används sedan till partipolitisk opinionsbildning.
 • Folkbildningsrådet fördelar statsanslag till Sveriges folkbildningsorganisationer. Störst bidragsmottagare är ABF, Arbetarnas bildningsförbund, som har ett politiskt ändamål – att främja arbetarrörelsen. Folkbildningsrådet saknar oberoende tillsyn och genom systemet får arbetarrörelsen hundratals miljoner i ovillkorat stöd varje år. 

Rebecca Weidmo Uvell har granskat ABF och de många miljarderna

Uvell har i många år bevakat ABF och är därför mycket glad över att det äntligen sätts fokus på den här bidragsmaskinen som gång på gång fuskar med bidrag men ändå undgår granskning och kritik som leder någonstans. 

ABF är som de allra flesta vet en del av arbetarrörelsen, det är sossarnas eget förbund och är du inte sosse kan du knappt få jobb där och ännu mindre göra karriär. 

Om man ska utse en organisation som är expert på bidragsshoppande skulle Uvell välja ABF. De har händerna under så många skattekranar att det är svårt att sammanställa. 

ABF är också det största studieförbundet och det som alltid, valår som inte valår, är en del av LO:s och sossarnas opinionsbildningsapparat. Ett valår är just ABF jätteviktiga för att opinionsbilda för en sosse-seger. 

Det är också via ABF som man tagit makten över förorterna, då ABF har lokaler, inte sällan fått uppdraget att driva fritidsgårdar och annan lokal förankring man sedan använder för att få så många som möjligt att rösta på S i de olika valen. Skulle detta försvinna skulle en stor del av det försprång Socialdemokraterna tillskansat sig via decennier i Rosenbad och ett konstant byggande på detta maktcentra utanför demokratin försvinna. 

Socialdemokraterna behöver ABF för att vinna valen, rent krasst. 

Läs vidare hos Uvell…

Uvell har valt åren 2011-2023 och begärt ut totala summan som ABF totalt fått, det vill säga föreningar, distrikt och även ABF centralt eftersom det är samma verksamhet överallt – opinionsbildning för Socialdemokraterna.

Drygt 6,5 miljard har enbart ABF tillskansat sig genom att bidragsshoppa runt, sedan tillkommer bidrag från kommunerna.

Inte sällan söker dessutom ABF bidrag tillsammans med andra, hur de sedan fördelar pengarna internt mellan sig är oklart och nog inte ens bidragsgivande myndighet vet eller ens bryr sig om. 

Följande föreningar har samarbetsavtal med ABF, vilket är utöver medlemsorganisationer. De har rätt att starta kurser och studiecirklar via ABF och därmed fungera som ett slags bidragskatalysatorer som ökar deras intäkter från framför allt Folkbildningsrådet. Eftersom föreningar de samarbetar med bara leder till fler studiecirklar men väldigt lite merjobb.

Det finns några till som inte är med i sammanställningen.

-Pettersson säger att ovanstående är bara toppen på ett isberg. När de vänsterblivna påstår att det inte går att sänka skatterna så ljuger de…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Socialdemokraternas inflytande utöver väljarstödet

 1. Visst är Sverige genomkorrupt!
  Vår föreställning (?) om korruption är “en stor penningsumma” mellan två personer eller nationer. Man tänker inte på – som här omtalats – att det är personkorruption, bidragskorruption och utnämningskorruption. Här är Sverige väldigt duktiga – i synnerhet socialdemokraterna. En damfrisörska kan bli minister över ett område hon inte har en susning om. Bland (mycket) annat!

  19
 2. Socialdemokraterna har systematiskt jobbat på att korrumpera myndigheter och förvaltningar, i många år. Därför är det mycket svårt för en icke sosseregering, att försöka rensa upp i träsket. Uppskattningsvis behövs det fyra mandatperioder i följd utan socialdemokratiskt inflytande, innan en ljuset syns i tunneln.
  Personligen vill jag se mycket hårda tag mot de politruker, som fått sina jobb via partibok. Dessa individers första lojalitet är inte landet eller människorna, det är partiet. Genom sina jobb saboterar de allt som inte går vänsterns ärenden.
  Lägg märke till vårthäxan Magdas desperata skitkastning och utslungande av hat. Typiskt en sosse som förlorat.
  En socialdemokrat kan inte rehabiliteras till en normal människa!

  22
  1
 3. Allt som har med sossarna att göra är så satans genomruttet så det finns
  inte på kartan.Korrumperat in i minsta detalj.Jag mår illa,jag mår illa.Som Uggla sjöng.

  29
 4. Till detta gäng av olika föreningar kan man likaledes skriva in Allmänna Arvsfonden eftersom sossarna styr vilka som får bidrag ur denna fond.
  Tror inte en sekund på att dom som skänkt pengar till denna fond varit medvetna om
  att stora delar av dom likvida medel som delas ut skulle gå till Afrikanska föreningar
  och till folk från mellanöstern, där det bildas nya föreningar hela tiden, för att få bidrag?

  Därför, känner ni till någon som inte har arvingar eller någon naturlig arvtagare, uppmana
  dem att tänka på Cancerförbundet, hjärt och lungsjuka.

  Varför redovisas inte offentligt vilka som får utdelning från denna fond, varför är det
  Hemligt vilka som får bidrag härifrån? Borde vara ett krav när testamente skrivs,
  att det ska gå till nyttiga ändamål, vilket sades från början, men som iinte alltid sker!

  Det är inte konstigt att just invandrargrupper får mest när sossar styr!

  40
  • “dom som skänkt pengar till denna fond”

   Man skänker inte pengar till Allmänna Arvsfonden. När arvingar saknas och det inte finns något testamente så tillfaller kvarlåtenskap Allmänna Arvsfonden.

   “ett krav när testamente skrivs att det ska gå till nyttiga ändamål”

   Menar du att jag inte ska få bestämma själv vart mina pengar ska gå? Vem ska avgöra vad som är nyttiga ändamål? Vad är skillnaden mot i dag?

   3
   11
   • Nu är du ute och cyklar, många äldre som vet med sig att dom inte har några
    naturliga arvingar ser (tror) att Allmänna Arvsfonden kan man lita på eftersom den är
    statlig, öch ska se till att medeln hamnar rätt, inget kan va mer felaktigt!

   • Men om jättesummor hamnar just hos Menafolket genom att man startar klubbar med fyndiga namn tror jag inte att det har varit givarens mening, studera listorna över
    vilka som erhåller medel ur denna fond, så ser du en kraftig övervikt!

 5. Genom en enkel lagstiftning kan man punktera Partiets makt genom att skriva in att endast opolitiska fackföreningar har rätt att förhandla med arbetsgivarna. Fackföreningar som ger pengar till politiska partier och som ägnar sig åt politisk propaganda typ 1 maj deltagande, annonser under valår och andra påverkanskampanjer som inte gynnar medlemmarnas arbetsvillkor får inte förhandla eller teckna kollektivavtal med arbetsgivarna.

  32
 6. Den socialistiska sysselsättnings/försörjningsverksamheten har förstört stora delar av vårt land. Makten före folket.

  39
 7. Sverige är en dold diktatur signerad Socialdemokraterna.
  Och så har det sett ut jämt.
  Fackföreningarna har alltid agerat maffia och tvingat företagare att skriva kollektivavtal för att på så vis kunna kontrollera och utpressa.
  Oavsett om de anställda är med i facket eller ej, helt sjukt beteende.
  Det Socialdemokraterna ägnar sig åt tycker man alltid är helt ok.
  Gör någon annan liknande saker blir det ett jävla liv och strejk hot.
  Men skulle tro att ungdomarna idag börjat se igenom en gammal unken rörelse.

  35
 8. Först nu TÖRS Börs företagens chefer tala om att kärnkraften behövs .
  Först nu TÖRS en socialdemokratisk politiker tala om att integrationen inte fungerar .
  Först nu TÖRS det nämnas att miljonprogrammen byggdes för att SOSSARNA ville hålla isär arbetarklassen och medelklassen .
  Ännu TÖRS polischefen INTE tala om vad den Svenska kriminaliteten beror på .
  Ännu TÖRS INTE Aftonbladet och SVT beskriva verkligheten som den ser ut i Sverige .
  Vad skiljer SOSSARNAS SVERIGE från RYSSLAND och UNGERN .
  VAetef-n. Det får jag fundera på .

  36

Kommentera