Kina fortsätter att rusta – hänvisar till ”ökade hot”

MILITÄR. Kina ökar takten i sin militära upprustning och anslår motsvarande 2 300 miljarder kronor till försvaret i år, en ökning av försvarsbudgeten med 7,2 procent.

Folkets befrielsearmé

Anslagen presenterades av premiärminister Li Keqiang på den årliga nationella folkkongressen. Satsningen är den största på fyra år och görs mot bakgrund av ”ökade hot”.

De väpnade styrkorna bör intensifiera militär träning och beredskap över hela linjen, sa Li Keqiang.

Kina har redan världens största armé och världens största flotta. Dess satsningar är dock långt mindre än USA, som i år lägger motsvarande 8.400 miljarder kronor på sitt försvar.

Kina sätter ett blygsamt mål för landets ekonomiska tillväxt i år – omkring 5 procent – under den årliga folkkongressen i Peking som drar i gång nu på söndagen.

Bloomberg

-Pettersson undrar vem som hotar Kina? Är det Taiwan som tänker anfalla, eller Tibet som ska kasta ut kineserna eller kanske Indien som tänker ta upp de gamla gränskrigen med Kina?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kina fortsätter att rusta – hänvisar till ”ökade hot”

  • Håkan, det har jag inte hört något om. Det jag läst är att USA lovat försvara Taiwan, inte hotat kommunisterna.

   USA har även sagt att det blir ekonomiska sanktioner om Kina hjälper Ryssland med vapen men jag har inte märkt något militärt hot från USA.

   Däremot är alla länder i området oroliga för Kinas militära expansion.

   17
   6

Kommentera