Rysslands pengar tar slut nästa år

RYSSLAND. Oligarken Oleg Deripaska varnar för att Rysslands kassa håller på att sina i snabb takt, rapporterar Bloomberg.

Vladimir Putin och Oleg Deripaska

Det kommer inte att finnas några pengar kvar redan nästa år. Vi kommer att behöva utländska investerare, säger han vid en ekonomisk konferens i Sibirien.

Aluminiummagnaten slår fast att ”statskapitalism” inte är ett alternativ och uppmanar Kreml att fortsätta utveckla landets marknadsekonomi. Detta för att locka tillbaka utländska investerare.

Bloomberg beskriver Deripaskas uttalanden som några av de mest rättframma hittills från en framstående rysk företagsledare.

Bland de ryska oligarkerna har Oleg Deripaska ansetts vara den som har haft de bästa förbindelserna med Vladimir Putin.

Deripaska är storägare i flera företag i Sverige. Bland annat aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall.

Moskva planerar att beskatta företag hårdare för att täcka ett rekordstort underskott.

-Pettersson undrar hur Deripaska ligger till hos Putin nu?

Ryssland har inte råd med krig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Rysslands pengar tar slut nästa år

 1. Med tre enkla åtgärder skulle Ryssland få ordning på sin ekonomi och sitt land:
  1) Lämna Ukraina
  2) Göra sig av med Putin
  3) Överlämna alla kärnvapen mot att väst tar bort alla sanktioner.

  25
  7
 2. Krigsförbrytaren Putin i ett nötskal: Det man tillåter sig själv, förbjuder man andra.

  25
  7
 3. My

  Lysande att Mordor säljer billig olja till Kina o Indien. Detta pressar ned priset på världsmarknaden samtidigt som Mordor inte kan göranågon större vinst på oljan, enligt vissa källor kostar oljan mer att producera än vad Mordor får betalt. Detta svider garanterat. En annan plånbok som det svider i är Teherans, som måste tävla i pris med Mordor.

  21
  5
  • Stämmer bra. G7 har ett max. pris på 45 dollar per fat för enklare oljeprodukter och det kostar Ryssland ungefär 40 dollar per fat att producera dessa produkter. Gissar sen att varken Kina eller Indien nöjer sig med att få 5 dollar per fat,

   19
   4
 4. BSS
  Rubeln är i princip värd noll i dagsläget. Den är inte konvertibel. Alltså, den går inte att växla officiellt.

  Putin tvingar dock oljeköpare att betala med rubel som de måste betala dyrt för. Putin tvingar även de ryska bankerna att för några få rubel växla in det mesta av den utländska valuta de får in.

  På detta sätt kan Ryssland fejka en hög rubelkurs. Om du inte förstår så kan du gå med rubel till en svensk bank som ger dig noll kronor. Gå då till en rysk bank istället och fråga om du får köpa guld eller dollar för dina rubel. Svaret blir nej. Alltså 1 rubel = 0 dollar, hur gärna du än hoppas på annat!

  Ryssland överlever av oljeexporten ett tag till men sen är dollarreserverna slut. Då återstår bara värdelösa papper som det står rubel på. Dessa funkar bara på dass och internt i Ryssland. Precis som Nordkoreanska won i Nordkorea.

  41
  22
  • BSS
   Dom får väl ta av sin guldreserv om1909,8 ton. Ryssland övertog av Kina rollen som den femte största innehavaren av den gula metallen 2018. Dess ökning har varit ett försök att diversifiera sig från amerikanska investeringar. Ryssland sålde huvudsakligen amerikanska statsobligationer för att köpa guld.

   1
   2
   • Bara 1900 ton? Jag trodde det var ca 2400 ton… Strunt samma, vi räknar på 2400 ton, då är guldet värt runt 1400 miljarder. Med tanke på att den Ryska försvarsmakten, säkerhetstjänsterna, polis och fängelseväsendet år 2023 har en budget på över 1500 miljarder så räcker guldet inte särskilt långt. Oleg Deripaska har alltså räknat rätt när han säger att pengarna är slut nästa år. De ska ju räcka till mer än militär och rättsväsende? Eller får man varken skola, sjukvård och pension i Ryssland? 😊

    3
    1
 5. Utan utländska investeringar och kunnande kommer Fascist Ryssland INTE att ta sig upp på banan igen.

  Dagens rubelkurs är ett försök från centralbanken att hålla modet uppe. Det går under en tid men knappast för “evigt”.

  När kriget tar slut kommer rubelkursen att falla med minst 50%

  41
  21
 6. Rysslands ekonomi är mycket stark trots alla märkliga “paket” från dom socialistiska extremisterna i EU och medias extremt negativa och ensidiga propaganda!
  Rubelns värde stiger och är högre nu än för ett år sedan!

  Trots att Sverige inte är i krig så tappade den svenska kronan ändå hela 15,3% mot USD under år 2022.
  Vårt land ruineras inte bara av massinvandringen utan även av den extrema globalist organisationen EU och alla deras dårar!

  140
  42
  • Tovaritsch BRR, vi öronmärker denna sida och om ett år får vi se om du eller vi har rätt.

   26
   6
   • Niklas
    Han har redan fel. Rubeln är inte konvertibel, alltså 1rubel = 0 dollar oavsett om du vill växla här eller i Ryssland. Putin har bara hittat på en kurs som han tvingar oljeköparna att använda.

    34
    18
  • Jag har en Rubel från mitt besök 1984, kan du upplysa mig om värdet på denna utsmugglade sedel? Kanske extra värdefullnär den är ifrån den förra tiden när
   Ryssland lekte stormakt?

   16
   4
  • BSS får 94 tummar upp är det hela den ryska trollarmen som sitter och läser Petterssons blogg. För inga vettiga människor kan hålla med Quisslingar som BSS, Roland, Håkan och några andra foliehattar här på bloggen.

   36
   21
   • Han brukar få det, har troligen ett script som genererar det antal han vill ha.

    14
    4
  • BSs
   Jag håller med dig.
   Rysslands ekonomi är stark……. dessutom är de helt självförsörjande på livsmedel och naturtillgångar.
   Till skillnad från Walter Hallsteins EU projekt som byggde på att inget land i Unionen skulle vara självförsörjande.
   Man skulle vara beroende av import från andra länder för att överleva.
   Innan EU inträdet så låg Sverige i topp när det gäller industri, energi försörjning, trygghet, välfärd mm.
   Vi som är Sverige vänner och ser den verkliga fienden mot mänskligheten blir istället attackerade av Ryss hatare.
   Det är bara att titta på Ryssland VS Sverige utveckling från år 2000 och framåt så förstår man vilka ledare som har jobbat för eller emot befolkningen i respektive land.
   Agenda 2030 eller
   Agenda 47 😁

   22
   45
   • Påhoppad? Gammelsvammel, du blir hela tiden ifrågasatt därför att du vräker ur dig massa tokiga påhitt.

    ”Rysslands ekonomi är stark” – nej, den är inte det, vilket tydligt förklarats så att tom du borde förstå!

    Ryssland självförsörjande på mat och bränsle. Ja, det lär vara rätt. (Men nästan allt annat behöver de importera.)

    Självförsörjning. Bra eller dåligt? Nordkorea kör med den ideologin. Den kallas juche. Att hjälpas åt är nog bättre men man ska inte vara beroende av någon annan. (Därför är det bra att Nord Stream sprängdes. Ingen ska vara beroende av Ryssland.)

    Rysk/svensk utveckling? Flytta dit så får du se 😂😂😂

    Sverige har styrts åt helvete men det är en annan fråga som varken har med Ryssland eller Ukraina att göra!

    Sanna Sverigevänner hyllar absolut inte Putins anti-nationalistiska agenda!

    7
    1
 7. Pengarna är redan slut ! Det som händer är att infrastruktur rasar! Sen kommer KGB klappa i hopp ? Vilket är det enda som förhindrar det hittils.

  32
  15
  • Så länge Putin kan säga olja och gas till kineserna så kommer han att kunna ta in varor därifrån. Även om priset blir något högre. Och man bör då också förstås varför denna gasledningen i Östersjön plötsligt gick av på flera ställen!! Därför är det självklart att ukriana i dagsläget måste avanserar norr ut och bryta upp Ryssland i två delar Moskva och Sibirien !? Frågan är om Moskva kan fortsätta att kontrollera olje kranarna från Moskva för kineser kommer antagligen inte att invadera Ryssland för att stötta sin oljeimport? Detta bara om jäkarna inte får för sig att ockuperat Thiwan eller honkong eller om man avvaserar sina vapenisater mot större mål än väderballonger

   13
   1
  • Jan!
   Det lurade fotfolket som inte fattar kommer hävda att rubeln är starkare än någonsin för att den backas av guld (vilket är fel eftersom det inte går att köpa guld billigt för rubel till Putins hittepåkurs. Däremot tvingar Putin bankerna att sälja sitt guld till honom billigt för hittepåkursen, vilket är exakt motsatsen till en guldbackad valuta).

   Rubeln ser värdefull ut genom att Putin kan hitta på vilken kurs som helst när han tvingar oljeköparna att betala med rubel. (Priset sätts ändå i dollar.) Så länge de dollar eller yuan han får in på oljeförsäljningen räcker, så kan Ryssland fungera hyfsat , men de ekonomiska potemkinkulisserna falnar och Rysslands ekonomi drar sakta men säkert åt samma håll som Nordkoreas.

   41
   21

Kommentera