Större bidrag ska få fler att återvandra

ÅTERVANDRING. Migrationsverket ska se över vilka möjligheter som finns för att få fler att återvända till sitt hemland frivilligt. Mer pengar och anpassade lösningar ska få ”alla som vill” att återvända till sitt hemland. Det säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) till Dagens Nyheter. – Vi siktar på de stora grupper som har kommit de senaste decennierna och som inte lyckats bli integrerade.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard

Flyktingorganisationen Farr, Flyktinggruppernas riksråd, säger till DN att satsningen handlar om att Tidöpartierna vill göra sig av med människor och hindra dem från att återvända till Sverige.

-Pettersson tror Farr har rätt, det finns ingen anledning för Sverige att försörja människor som inte vill integrera sig. De ska vänligt men bestämt hjälpas att återvandra, även med lägre bidra i Sverige. De som uppfyller FN:s flyktingkonvention och Dublin-förordningen kan få stanna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Större bidrag ska få fler att återvandra

 1. Sänk bidragen till ett tält och tre skålar ärtsoppa med fläsk per dag så lovar jag att en klar majoritet av dessa bidragstagare kommer att plocka ihop och resa hem!

 2. Bore såklart använda mitt Twitter-ego; Tina Tor Ja #stillissa är från tiden som designer

  3
  1
 3. Sorry – samma återvandringsbidrag fanns redan på 80-talet, Först fick araberna bosättningsbidrag á 28.000 – ja förutom arbetsbefriat lyxigt socialbidragsliv. Sen insåg Socialisterna – det motverkde inte klankriminaliteten /svarttaxi etc etc Då kom Ullsten på !Återvandringsbidrag á 25.000 . Fine.! Sen återkom Ahmed med nytt namn, lönsam pendling mellan Gbg & Beirut. Merci Moder Svea!

 4. Att dom ska ut ur Sverige är helt klart, men varför ska vi betala för att dom skall åka?
  Det är ju dom som ska betala/ersätta oss för allt elände dom har ställt till med!
  Frys därför alla deras ev. tillgångar och sen skall dom ut per omgående!

  Men allra först stäng gränsen!
  Det är ju helt vansinnigt att låta dessa enorma massor av parasiter komma in i landet för att vi sen t.o.m. ska BETALA för att dom skall åka tillbaka!!
  Vi bygger landet och dom river ner!

  15
 5. Det är helt fel. Mindre bidrag eller inga alls. Undantaget ukrainare som verkar kunna arbeta och göra rätt för sig. Pensionsräddarna från Mellanöstern och Afrika kan försörjas av sossarnas partikassa. Sossarna verkar fortfarande tro att de blir en vinst längre fram. Men sossejävlar, försörj dom till dess då.

  14
 6. Det är för övrigt inte asylrätten som Farr yrar om – det är parasiterna som skall ut. Farr vill gärna blanda bort korten – på vanligt aktivistmanér!

  10
 7. Börja med att sänka bidragen så att det känns för mottagarna. Tillåt inte de som flytt att åka “hem” på semester till det de flytt ifrån! Sanslöst!
  Sverige måste börja agera med hårda nypor – trots alla aktivisters gapiga protester. Vänstern hittar på allehanda “organisationer” som skall “bevaka” vad som händer. Enbart för att ställa till skada.
  Sluta ge bidrag till Expo och liknande organisationer. De utnyttjar bara systemen. De vill oss inte väl – dessa kaosföreningar!

  15
 8. Det i kombination med stopp för alla andra bidrag borde öka intresset att återvända

  11
 9. De har tydligen inte l’rt sig någonting, utan fortsätter kasta våra skattepengar till slöseriet.

  10
 10. Fosterlandsförstörarna hackar på den nya Regeringen innan den ens blivit varm i kläderna. Självkritiken lyser med sin frånvaro. Att röja upp i den skattefinansierade, socialiserade sysselsättningsträsket kommer att ta sin tid. Man får pröva sig fram och ta lärdom. Festina lente. (skynda långsamt) Skatteslavarna informeras löpande om orsak och verkan.

  12
 11. Trots den som vill, åka tillbaka till fattigdom, dålig hälsovård, dåliga bostäder, dålig skola, hårda poliser och ofrihet. Jag tror inte att många åker hem, inte ens till Ungern.

  4
  6
 12. Det är ingen rättighet att komma hit och bli försörjd. De får vända sig till sitt lands ambassad för sin försörjning. Papperslösa och statslösa avvisas vid gränsen. Påkomna papperslösa deporteras omgående till närmsta asylland. Alla uppehållstillstånd tillfälliga.

  27
  1
 13. Varför finns inget FARR för svenska fattigpensionärer då? Som kan lobba för en av de värst utsatta samhällsgrupperna, som slitit ihop och byggt den välfärd som FARR nu kämpar för att demolera?

 14. Mer signalpolitik. Kom hit, få fett med bidrag. Åk hem på semester på bidrag. Återvandra med bidrag. Kom tillbaka igen när du känner för det och kör ett varv till? Och ett till? Det enda som kommer ha effekt är indragna bidrag för de som inte vill lyfta på arslet och komma i arbete.

 15. Logiskt tänkande & agerande verkar vara en sällsynthet i det Svenska samhället i dag speciellt i samtliga myndigheter.

  29
  1
 16. Dra in bidragen helt för dom som inte vill jobba, så flyttar dom nog hem självmant.

  43
 17. GLÖM den goda tanken om återvandring, så länge BIDRAGEN är högre än lönen, från ett jobb finns kvar. Regeringen måste ställa krav.”Jobba och försörj dig själv,” men detta krav kommer inte att ställas så länge Sosse politiken fortsätter.

  37
  • Afs har förordat ett återvandringsverk i flera år.Nu verkar kronan ha trillat ner och man börjar inse att dom hade rätt….

   14
   • Maya, SD var ungefär tio år före AfS med återvandringsverket men AfS har marknadsfört det bra, speciellt med tanke på 0,26 procent av rösterna.

    5
    2
 18. Då återvänder de driftiga och startar eget därhemma. För dem som inte vill jobba, eller dem som vill försörja sig kriminellt, lönar det sig däremot bättre att stanna kvar i Sverige.

  37
  2

Kommentera