Svensk signalspaning slår rekord

FÖRSVAR. När FRA skapades för 80 år sedan var det krig i Europa och i Sveriges närområde. 2022 var det åter krig i Europa och i Sveriges närområde. Detta präglade mycket av FRA:s verksamhet under året.

Efterfrågan på information från Försvarets radioanstalt (FRA) var förra året större än någonsin.

Det ryska hotet och risken för cyberattacker från resursstarka aktörer har präglat verksamheten men FRA signalspanar också allt mer mot internationella kriminella nätverk.

Svensk signalspaning slår nya rekord. Förra året var både efterfrågan och de underrättelser som FRA producerade högre än någonsin tidigare, enligt myndighetens årsrapport. Störst fokus har legat på Ukraina och Rysslands agerande där och på hemmaplan.

I årsrapporten beskrivs hur FRA arbetar med detta samt inom vilka områden myndigheten i övrigt verkar. Dessutom får man en inblick i fyra medarbetares uppgifter på FRA och hur de fann sin väg till anställning. Inte heller i år har vi glömt att ha med några knåp som våra kryptologer tagit fram.

Ladda ned rapporten här

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Svensk signalspaning slår rekord

 1. FRA är verkstan med alla specialverktyg som behövs för att kunna samla in all kommunikation inom Sverige. På beställning av säpo med fler…lagliga aktörer.

  Det är rätt vidrigt, det som de håller på med. Men det vet och eller begriper inte gemene svensk. De tror att vi lever i någon sorts demokrati. Integritet och liknande.
  Naivt.

  1
  1

Kommentera