Storbråk och kaos i AFS partistyrelse – fem avgår

INRIKES. Alternativ för Sverige, AFS, säger att Sverige ska bli svenskt igen och att de är det enda parti som presenterar konkret politik för att åstadkomma detta, enligt deras hemsida.

AFS partisekreterare Per Sefastsson (t.v.) och partiledare Gustav Kasselstrand har hamnat i konflikt med stora delar av partistyrelsen, och fem ledamöter har nu valt att hoppa av. Foto: Youtube

En infekterad konflikt i Alternativ för Sveriges partistyrelse kulminerade i söndags under ett extrainsatt partistyrelsemöte. Enligt uppgift till Ingrid&Maria lyckades man dock inte lösa meningsskiljaktigheterna, i stället urartade mötet i ett högljutt bråk som nu fått till följd att fem tunga namn lämnar partistyrelsen.

Många reagerade i går på en tweet av före detta sverigedemokraten Chris Dulny. Han skrev att AFS inte mår bra och att folk skulle förvänta sig en exposé. Ingrid&Maria började därför gräva i vad det kunde röra sig om och upptäckte ett parti i fullständigt kaos.

Under måndagen ska Yvonne LindholmEva DillnerAndreas FeymarkMattias Dahlgren och Jeff Ahl ha meddelat att de lämnar sina uppdrag i Alternativ för Sveriges partistyrelse. Anledningen är en djup och till synes olöslig konflikt kring utformningen av partiorganisationen. Motparten i konflikten är partiledaren Gustav Kasselstrand och partisekreteraren Per Sefastsson, som enligt källor agerat tondövt och arrogant gentemot dem som velat styra upp hur arbetet ska skötas.

– De är totalt ointresserade av det praktiska och att ta in synpunkter kring hur organisationen ska struktureras för att partiet ska fungera och kunna växa. I ställer beslutar Per och Gustav allt på egen hand, säger en källa.

Avhopparna. Från vänster: Mattias Dahlgren, Yvonne Lindholm, Jeff Ahl, Andreas Feymark och Eva Dillner. Foto: AFS/Privat

Läs vidare hos Ingrid&Maria…

-Pettersson har inte trott på AFS sedan jag läste att Jeff Ahl påstod att AFS aldrig tänker kompromissa. Ett parti som inte har över 50 procent av rösterna måste kompromissa och AFS fick 0,26 procent i senaste valet!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Storbråk och kaos i AFS partistyrelse – fem avgår

 1. En storm i ett vattenglas, folk som inte är clonade har naturligtvis också olika åsikter och olika lösningar på div. problem!
  Något som är fullt naturligt för normala människor.

  Det är nog bara inom socialismen alla skall tycka likadand, ha samma inskränkta åsikter, lögnaktiga och falska beteenden!
  Men det är klart att en del extremister nu hurrar över negativa rubriker för både SD och AFV.

  28
  4
 2. Vad annat att vänta dessa människor har redan tidigare visat att de har svårt med samarbete vilket är A&O i politiken.

  25
  16
 3. Skulle vara intressant att höra ett antal Afsares åsikter om meningsskillnaderna.

  14
  19
  • Skulle vara intressant att höra om du håller med allt och alla? Vad tycker rädd i frågan?

   13
   5

Kommentera