Zelenskyj sparkar högt uppsatt befälhavare

UKRAINA. Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy avskedade på söndagen en högre militär befälhavare som hjälpt till att leda kampen mot ryska trupper i den hårt beskjutna Donbas-regionen, men gav ingen anledning till beslutet, rapporterar Reuters.

Eduard Moskalyov 

Eduard Moskalyov utsågs till befälhavare för Ukrainas samlade styrkor i mars förra året. Zelenskyjs val att avskeda honom nu är den senaste i en lång rad av ledarskapsförändringar på sistone.

Ukrainska myndigheter har genomfört en rad anti-korruptionssökningar och tillslag över hela landet, och en mängd uppmärksammade avskedanden har följt, rapporterar CNN.

Det är ännu inte klart om Moskalyovs avstängning är kopplad till den senaste korruptionsutrensningen.

Ukraina ligger på plats 116 i världen i korruptionsligan. Det är dåligt, Ryssland är ännu värre på plats 137.

Korruptionsindex.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Zelenskyj sparkar högt uppsatt befälhavare

  1. Ja det kan ju vara svårt att identifiera dom proryssar som smyger runt på nätterna !!! I Moldavien har man ett jätte problem med proryssar Putins pojkar!!
    Det är ju så att Putin är KGB officer och KGB jobbar över hela Sovjetunionen !! Som Putin nu vill återupprätta

    • Behåll alla, sparka aldrig någon! In med Magda igen och låt de svenska polischeferna sitta i evighet, eller hur menar du? Putin sparkar ju aldrig någon. Hans motståndare råkar hoppa från fönster, de dränker sig, skjuter sig och äter biovapen som de själva tillverkat i något ryskt biolab.

      16
      8

Kommentera