Ryskt spaningsplan sprängt i Belarus

UTRIKES. Oppositionen i Belarus säger sig på söndagskvällen ha förstört ett ryskt flygplan på ett flygfält utanför Mins. På Twitter skriver Franak Viacorka, rådgivare till oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja, att planet sprängts.

Ryskt radarspaningsplan av modell Beriev A-50

”Det här är den mest framgångsrika aktionen sedan början på 2022”, skriver han vidare.

Operationen ska ha skett med drönare och gärningsmännen ska enligt Viacorka ha lämnat landet. Han skriver inte vilket plan det handlar om men enligt nyhetsmedier som står nära oppositionen ska det röra sig om ett radarspaningsplan av modell Beriev A-50.

The Kyiv Independent

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryskt spaningsplan sprängt i Belarus

   • Ja det rimligaste är ju faktiskt att dom som är ansvarig för sabotage är flitiga älvor som kommer från ukriana!!
    Ja förstår inte varför det skulle vara så svårt att fatta??
    Lika dant med den berömda gas ledningen ? Varför skulle någon annan bekymra sig över den ? Förutom då ukriana förstås dom har ett intresse att förhindra butins pojkar att handla järnsktotet på den internationella marknadens

    2
    2
  • Tycker DU det? Den belarusiska befolkningen ser snarare ryssarna som terrorister. Det gör Ukrainarna också. Men i Sverige (till skillnad från Ryssland) så får du faktiskt tycka hur DU vill.

   11
   4
 1. Det suger för putteterroristerna då de antagligen inte kan reparera den på grund av sanktioner. Dessa plan är också gamla och Putte har ingen möjlighet att bygga nya.

  NATO:s AWACS är också gamla men NATO kan utnyttja svenska Global Eye som är hästlängder bättre än dessa gamla plan. Vilket är varför SAAB är en av de som kommer lämna offert på nya övervakningsplan.

  15
  4
  • Ja det är särskilt intressant att det skede i belarus!!!
   Lustapen börjar få problem undrar om han förstår att Putin vill införliva Bela blåsning i stor ryssland

 2. Skjut ner eller spräng alla ryska plan. Sänk alla ryska fartyg. Köp inget från Ryssland och sälj inget till dom. Ever….

  20
  8
 3. Det finns många som skulle vilja stödja sådant här inklusive åtskilliga i den vitryska militären.

  35
  8

Kommentera