Avgår Anders Thornberg idag?

POLISEN. Rikspolischefen Anders Thornberg har sedan polischefen Mats Löfving begick självmord fått svidande kritik.

Bland annat för att den internutredning om misstänkt jäv inom polisen som utredaren Runar Viksten la fram i veckan offentliggjorts och att Thornberg själv tillsatt utredaren, Viksten, och att han inte väntade på den brottsutredning som bedrevs parallellt.

Det är allvarligt, men Pettersson tycker det är att han ljuger öppet.

Självklart vet Anders Thornberg varför Sverige har så många kriminella gäng, han är inte helt korkad. Att han inte säger det borde vara skäl till omedelbart avsked.

Anders Thornberg har i en stor intervju med Dagens Nyheter, sagt att det är oförklarligt till varför just Sverige har så stora problem med mord, skjutvapen och bombdåd jämfört med andra länder.

Hösten 2020 sa biträdande rikspolischef Mats Löfving i Sveriges Radio att det finns 40 släktbaserade kriminella nätverk i Sverige som invandrat hit enbart för kriminalitet.

Tror någon att Anders Thornberg inte känner till att de grova brottsligheten beror på massinvandringen från dysfunktionella länder?

Om inte Thornberg avgår idag borde justitieminister Gunnar Strömmer sparka honom i kväll och hanteringen av Mats Löfving, Linda Staaf med flera ska inte vara hela anledningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Avgår Anders Thornberg idag?

 1. Jag lyssnar aldrig frivilligt på SR, men idag gör jag ett undantag.
  Jag tror inte Thornberg avgår, hans (tf) ersättare, som åtminstone visste vad skjutningarna berodde på, är inte längre tillgänglig.
  Thornberg m.fl. kommer att hävda att han ”behövs”, ”för Sveriges bästa i denna riskfyllda tid/situation” eller något liknande. Han offrar sig och sitter kvar.
  Men jag följer nyhetssändningarna och hoppas.

  18
 2. Byt ut hela polisledningen mot opolitiska utan partibok, Sparka dessutom ut dom
  poliser i kåren som bagatelliserar Islam.

  37
  • Borde man inte kunna sätta in springare som ersättning för Tornberg . ? Det verkar vara en bra motvikt till mentala cirkusen som tidigare regering skapat !!
   Kasta in Ekrot på migrationsverket också så vi får ett riktigt paradis skifte. !!
   Man noterar motståndet från miljöminister angående granskningen av publick service och den så kallade kulturen?

 3. Han vet nog orsaken till varför dessa skjutningar och sprängningar ökat lavinartat. Men fortfarande i Sverige finns elefanten i rummet men vissa vill inte se den.

  33
 4. Apropå polisen och korruption, jag har sett “30 sekunder” på SVTplay som är en dokumentär om den första halvminuten efter första skottet på Sveavägen. Enligt dokumentären har ingen brytt sig om att tidsbestämma händelserna och framförallt så har inte trafikljusens inverkan på vittnen och deras placering utretts.

  Enligt dokumentären så var Christer Pettersson på Sveavägen. Inte för att mörda Palme utan i knarkaffärer. Enligt dokumentären så flydde Pettersson då han räknade med att bli misstänkt och sågs av Lisbeth Palme då han passerade mordplatsen. Enligt Ulf Dahlsten som var Palmes statssekreterare talade Lisbeth Palme om “kroaten”. Enligt samme Dahlsten såg Pettersson kroatiskt ut.

  Ustaša hade hotat Palme och den av flera vittnen sedde mördaren verkade uppträda “militäriskt” och hade helt andra (och bättre) kläder än Pettersson. Bland annat halvlång rock och mössa. Lisbeth Palme borde rimligen sett mördaren då hon drogs runt då Palme stupade och tack vare det så snuddade bara skottet som mördaren avfyrat mot henne. Det är inte helt orimligt att hon blandade ihop minnesbilderna vid denna för henne traumatiska händelse och att mördaren i själva verket såg “kroatisk” ut. https://www.svtplay.se/video/8poRA9r/30-sekunder

  • Ja alla vet ju att orsaken till att Palme blev skjuten var ju att han satte på minderåriga fnask !! Och därför kan man ju anta att det var den sossialistika genus verksamheten som direkt ansvarade för punktering av Palme! !!

   Och detta som har hänt med Löving så finns det ju väldigt likheter med Palme mordet !! Skillnaden i detta ligger i att GW lyckades överleva det klarade inte Löving ? Han var antagligen för korrupt för det !? Det var uppenbart inte GW!

 5. Det råder ingen tvekan om att Anders Thornberg åker.
  Frågan är väl bara när, det är väl det här med avgångsvederlag och pension
  som måste lösas.
  I Sverige har vi ju en kultur att belöna statsanställda som gjort bort sig på jobbet eller privat.
  Har man gjort bort sig / misskött sitt jobb anser jag att det är sparken och ingen ersättning.
  Han får väl söka nytt jobb eller ta ut sin vanliga pension som alla andra.
  Tror ingen skattebetalare är road av av att försörja Anders Thornberg i framtiden när han spelar golf.

  46
 6. Han är ju så djupt sossemarinerad så det har blivit helt kortslutning.
  Det kan knappast bli värre,så det är bara att promenera ut till vänster.

  74
   • Partigängaren Thornberg ska få sparken på grund av inkompetens eftersom han inte ens vet varför vi har så många kriminella gäng.
    Vet han inte kan han inte heller ta fram en lösning och därmed värdelös.

    47

Kommentera